Gerçek aşk, bir ömür sürer mi, yoksa belli bir dönemin yoğun duygusu mudur?

Konu sahibi son olarak 89 gün önce görüldü
Her önüne gelene aşık olan biri için sürmez.
Allah rızası için seviyorsan sürer.
Güzelliği için seviyorsan bir sebebin kalmayabilir.
Başka bir nedenle seviyorsan, nedensizce bitebilir.
Sevmek için de hep bir sebep oluyor.

Aşık olmak yani sevmek. Bilim bile açıklayamıyor bunu, ben nasıl açıklayayım. Ne aşkı açıklayabilirim ne de ne kadar sürdüğünü söyleyebilirim.

Gerçek aşkın özelliği zaten ömür boyu sürmesi

Valla kim için nasıl anlamlandırılır bilmiyorum ama biri tarafından sevildiğimi hissedersem anlarsam ömürlük eder sahiplenirim. Evet sevilmeyi seçiyorum başlangıç olarak.

Bu devirde sürmez maalesef. Gereksiz romantikliğe de gerek yok.

Mümkün değildir efenim her duygu gibi o da koreliyor belli bir olgunluktan sonra

Aşk, hormonların etkisi ile oluşan ve belli bir süre sonra da yoğunluğunu kaybeden bir duygudur.

Ömür boyu sürebilmesi için tarafların hiç bir araya gelmemesi gerekir yani başlamıştır ancak şartlar gereği ayrı düşmüşlerdir ve kavuşamadıkça aşkı canlı tutarlar. Bir arada olan çiftlerde ise süre çok uzun değildir ve şayet sağlıklı bir ilişki ise yerine sevgi, bağlılık gelir.

Son düzenleme:
Aşk, hormonların etkisi ile oluşan ve belli bir süre sonra da yoğunluğu kaybeden bir duygudur.

Ömür boyu sürebilmesi için tarafların hiç bir araya gelmemesi gerekir yani başlamıştır ancak şartlar gereği ayrı düşmüşlerdir ve kavuşamadıkça aşkı canlı tutarlar. Bir arada olan çiftlerde ise süre çok uzun değildir ve şayet sağlıklı bir ilişki ise yerine sevgi, bağlılık gelir.
Aşk zaten sevgi ve bağlılıktır.

Sevmek bir ömür süreeer sevişmeeek bir dakikaaa hahaha

Bzk: erken boşalma
Bkz: erken boşanma

Şehvet temelliyse kısa sürede biter. Sevgi ve saygı üzerine kurulmuş bir ilişkiyse bir ömür sürebilir.

Hayat bitiyorsa her şey bitebilir. Sonsuz bir şey yok.

Geri