1984 & Cesur Yeni Dunya
1984 ile baslayalim kitabi surekli izleniyormusum hissiyatiyla tedirgin ve diken üstünde okudum diyebilirim. Kitaptaki yeni kavramlari anlayabilmek icin ( sevgi bakanligi,yenikonus,dusunce sucu /polisi,bellek deligi )surekli satirbasi yaptigim agzi acik bir vaziyette sayfalar ilerlerken bitmesin istedigim distopik eserdir.
Cesur yeni dünya suan hala okuma surecinde oldugum ve yine bitmesini istemedigim kitabim

84 e gore daha yumusak bir yonetim mevcut sozdee fakat teknolojinin hukum surdugu insanlarin tek tiplestirildigi telkin,hipnoz ve aninda mutluluk veren ilaclarla insanlarin uyusturuldugu baskilandigi bir totalitarizm.
Hangisi gelecegi görmüş diye bir ayrim yapamiyorum ikisi de donem donem yasamimizi yansıtıyor.84 u okurken surekli oha bugunu anlatıyor resmen demekten kendimi alamadim.
Cesur yeni dunyanin muhendisligini tuketim toplumunu yarim akillari goz onunde bulundurunca gunuzume daha yakin duruyor. Tek dunya devleti ari irk senaryolarını dusununce 1984 yakin duruyor

soner yalcinin sakli secilmislerine bakinca damizlik kizin oykusu bile yakin duruyo

) okuyalim,okudukca kahrolalim..