Generasyon planetlerinin insanlık tarihi üzerine etkisi

Konu sahibi son olarak 34 gün önce görüldü
Bu konumda, batı astrolojisinde generasyon planeti olarak nitelenen Neptün,Uranüs ve Plüton'un gerek eski tarihlerde gerek gelecekteki potansiyel etkilerini istatistik,tarih ve gözlem verileri eşliğinde sizlerle paylaşacağım. Batı astrolojisine göre Venüs'ün bir üst oktavı Neptün, Merkür'ün bir üst oktavı Uranüs ve Mars'ın bir üst oktavı Plüton'dur yani bu üç planet en önemli üç kişisel gezegenin evrimleşmiş ve kişisel etkiden çok tarihleri etkileyen yapı haline gelmeleridir. Amacım hobi olarak edindiğim verileri anlamlılık kazanan tesadüflerle deklare etmek.

opa2503_title.jpg

URANÜS İKİZLER BURCUNDA (2025-2032)

Önceki Transit: (1941-1948)

Uranüs mitoloji: Göklerin tanrısı

İkizler mitoloji: haberci,elçi,hızlı haber taşıması için ayak bileklerinde kanatlar vardır.

Uranüs yönetici: Kova
Uranüs Yücelen: Akrep
Uranüs Zayıf: Aslan, Boğa

İkizler generasyon anahtar kelimeler: İletişim,medya,diplomasi,bilişim ve iletişim teknolojileri,konsolosluklar,elçilikler,ülkeler arası iletişim, yaptırımlar,tanınmalar, ittifaklar,düşmanlıklar(taraflaşma anlamında),antlaşmalar,ticaretler,genel politika,Yazı ve yazı ile alakalı her şey.

Uranüs generasyon anahtar kelimeler: Devrimler, krizler,Yüksek teknoloji,uzay,evren,bireysellik, kamu yararı, isyan,ayaklanma, 180 derece değişim, hiç beklenmedik asla olmaz denilen olayların oluvermesi.

URANÜS 1941-1948 İKİZLER Transitindeki çarpıcı tarihi olaylar:

1941: İlk Tv reklamı (ABD) , Reklamcılığın doğuşu.
1941: Konrad Zuse ilk bilgisayarın icadı . 1945'e kadar geliştirildi,tamamlandı ve 1946'da tanıtıldı
1941: Atlantik bildirisi İkinci dünya savaşı sonrası kurulacak düzen taslağı
1942: VOA kuruldu (ABD uluslararası yayın organı)
1943: Nazi şifrelerini çözmek için Colossuslar geliştirildi
1943: Savaş muhbirliği konusunda önemli teknolojiler gelişti; fotoğraf makineleri ve kameralar savaşta yer aldı.
1944: Ekonomik anlamda büyük diplomatik dönüşümler: IMF,Dünya bankası, Doların dünyaya yayılması
1945: Atom bombasının medya şoku yaşandı,günümüzde de hala ülkeler arası en büyük korkudur.
1945: Birleşmiş Milletler kuruldu
1945: Avrupa savaş sonrası haritası çizildi
1946: uzun yıllar büyük bir diplomatik kriz ve ülkeler arası gerginlik yaşatacak olan soğuk savaşın başlaması
1947: Hindistan'ın İngiliz sömürgeciliğinden kurtulup bağımsızlık ilan etmesi
1947: Transistörün icadı
1948: İlk kablo TV icadı
1948: Telif haklarının doğuşu
1948: İsrail'in kurulması ve tanınması.

Uranüs gicik bir sey ya, sistemde.
Chaos yaratir dikine dikine gider.
Kisisel horoskopta degisim ve altinin üste gelen konulari ele alir.
Komfor alanindan cikarir.
Yeni kesifler sunar.

Ikizlere gecmesi;
AI de büyük bir sicrama.
Iletisim kulvarinda ezber bozan gelismeler..cok daha hizli bir caga adim attik.
Kaplumbaga ve sümüklü böcek ruhlularin Allah yardimcilari olsun.

Uranüs sarkisi...

Uranüs gicik bir sey ya, sistemde.
Chaos yaratir dikine dikine gider.
Kisisel horoskopta degisim ve altinin üste gelen konulari ele alir.
Komfor alanindan cikarir.
Yeni kesifler sunar.

Ikizlere gecmesi;
AI de büyük bir sicrama.
Iletisim kulvarinda ezber bozan gelismeler..cok daha hizli bir caga adim attik.
Kaplumbaga ve sümüklü böcek ruhlularin Allah yardimcilari olsun.

Uranüs sarkisi...

Kesinlikle yapay zeka çok tehlikeli bi hal alacak bence fakat dünyadaki genel kamu düzeninin faydasına olacak bu transit. Diktatörler ya da otokratlar halkı dinlemek zorunda kalacak bence yani bir noktada. Birleşik Krallık gibi bir ülkenin Filistin'i tanıması da tam Uranüslük.
Genel diplomasi alt üst olacak bence zaten ABD- AB kankiliği çatırdamaya başladı. Hiç beklenilmeyen ülkeler hiç beklenmedik anlarda aynı masaya oturabilir. İletişim ağı o kadar gelişecektir ki. Bilgiyi gizlemek imkansız hale gelecek gibi bir şey. Kuzey Kore gibi ülkeler bile bilgiye kolay ulaşır hale gelebilir bu süreçte. Diktatörler için kötü bir transit.

Kesinlikle yapay zeka çok tehlikeli bi hal alacak bence fakat dünyadaki genel kamu düzeninin faydasına olacak bu transit. Diktatörler ya da otokratlar halkı dinlemek zorunda kalacak bence yani bir noktada. Birleşik Krallık gibi bir ülkenin Filistin'i tanıması da tam Uranüslük.
Genel diplomasi alt üst olacak bence zaten ABD- AB kankiliği çatırdamaya başladı. Hiç beklenilmeyen ülkeler hiç beklenmedik anlarda aynı masaya oturabilir. İletişim ağı o kadar gelişecektir ki. Bilgiyi gizlemek imkansız hale gelecek gibi bir şey. Kuzey Kore gibi ülkeler bile bilgiye kolay ulaşır hale gelebilir bu süreçte. Diktatörler için kötü bir transit.
Katiliyorum.
Ayni zamanda Satürn ve Neptünün Koca tam gecisi de, Otokratlarin özelestiri yapmalarini saglayacak cünki Koc bireyselligi temsil eder ve halkin bireysellesmis kafalarindan cikacak fikirler.
Heycan verici gelismelere gebe ponçik dünyamiz.

Geldi akrep stelyum.

gizli kiskanc
Gidip sade'den bile gizli Uranüs'ü falan okuyup öğrenmezse bi şey bilmiyorum
Abi astronomiye varim ama astrolojinin ....yiyim yav ajsjhshsbhs
Uranusu biliyorum ki uzaya baya merakliyimdir erich von daniken kitaplari alirdik gazete ile kupon toplayip. Karadeliklere , quasar'lara varim bunlar kafa acici seyler. Ne bileyim solucan deligi olur. Yada evrenin kendi icine cokebilecegi teoriler cart curt
Ama bu gezegenlerin kendine hayri yok mk23
Üzerinde durabileceğiniz katı bir yüzey yok; derin ve kalın atmosferleri, sürekli olarak akışkan metalik/iyonik veya yüksek basınçlı buz ve kayalara dönüşüyor. Açıkta kalan kıtasal veya gezegensel bir "kara" yok.
Bize "ask" tan ve hossohbetten baska bir faydalari olmaz.
Biz lisede yukseleni kiz dusurmek icin kullaniyorduk 2003'lerde falan yapmayin etmeyin ya jajshhs
Eger benim bir gezegenim varsa onunda anasini avradini.
Kajsjjsjsjhns

Son düzenleme:
Abi astronomiye varim ama astrolojinin ....yiyim yav ajsjhshsbhs
Uranusu biliyorum ki uzaya baya merakliyimdir. Karadeliklere , quasar'lara varim bunlar kafa acici seyler. Ne bileyim solucan deligi olur. Yada evrenin kendi icine cokebilecegi teoriler cart curt
Ama bu gezegenlerin kendine hayri yok mk23
Üzerinde durabileceğiniz katı bir yüzey yok; derin ve kalın atmosferleri, sürekli olarak akışkan metalik/iyonik veya yüksek basınçlı buz ve kayalara dönüşüyor. Açıkta kalan kıtasal veya gezegensel bir "kara" yok.
Bize "ask" tan ve hossohbetten baska bir faydalari olmaz.
Biz lisede yukseleni kiz dusurmek icin kullaniyorduk 2003'lerde falan yapmayin etmeyin ya jajshhs

Kimse sana bilimsel yaklas demiyo hata yaptığın nokta bu. Celal Sengor gibi. Kızıldeniz acaba yarıldı mi diye araştıran univ.ler var bence bu da aptalca; cunku teolojik iddaaya gore bu zaten tanrinin mucizesi yani tanri teolojik iddaalara gore tum fizik yasalarini parmaginda oynatabilir ve gunumuz insani da tanri tarafindan ters duz edilebilir halleri (kizildeniz,ay yarilmasi vs) sistematik fizikle açıklamaya çalıyor, kurallara uymayinca bak gordun mu olmadi demek ki yok deniyor. Mucizevi bi enerji varsa -ki var bence- bunu mucizevi olmayan sistemlerle açıklamaya çalışmak aptallık. Bu sebepten de 'inanc' deniyor yani inanırsın ya da inanmazsin. Ben gözlem ve okumalarim ile bi inanc gelistiriyorum fakat sen aslında astrolojinin hiç öyle bi iddiası olmadigi halde konuyu bilimsel acidan ele aliyorsun. Öyle olunca curutmesi ya da afili olması daha eglenceli oluyor cunki. Hiç vedic astroloji duydun mu? Tüm fen bilimleriden daha fazla teorik bilgi hacmine sahip belki de bin yıllardır. Şimdi kendimi haklı çıkarmak için demiyorum demek istediğim astroloji sadece astroloji değil aynı zamanda tarih,sosyoloji,psikoloji ,antropoloji,mitoloji... Hani hayatında beherglas gormemis insanlar bilim diye zirvaliyo ya sürekli, güzel entelektüel bi hazine. Vedic felsefesi, mitolojisi vb.

Son düzenleme:
Kimse sana bilimsel yaklas demiyo hata yaptığın nokta bu. Celal Sengor gibi. Kızıldeniz acaba yarıldı mi diye araştıran univ.ler var bence bu da aptalca; cunku teolojik iddaaya gore bu zaten tanrinin mucizesi yani tanri teolojik iddaalara gore tum fizik yasalarini parmaginda oynatabilir ve gunumuz insani da tanri tarafindan ters duz edilebilir halleri (kizildeniz,ay yarilmasi vs) sistematik fizikle açıklamaya çalıyor, kurallara uymayinca bak gordun mu olmadi demek ki yok deniyor. Mucizevi bi enerji varsa -ki var bence- bunu mucizevi olmayan sistemlerle açıklamaya çalışmak aptallık. Bu sebepten de 'inanc' deniyor yani inanırsın ya da inanmazsin. Ben gözlem ve okumalarim ile bi inanc gelistiriyorum fakat sen aslında astrolojinin hiç öyle bi iddiası olmadigi halde konuyu bilimsel acidan ele aliyorsun. Öyle olunca curutmesi ya da afili olması daha eglenceli oluyor cunki. Hiç vedic astroloji duydun mu? Tüm fen bilimleri den daha fazla teorik bilgi hacmine sahip belki de bin yıllardır. Şimdi kendimi haklı çıkarmak için demiyorum demek istediğim astroloji sadece astroloji değil aynı zaman da tarih,sosyoloji,psikoloji ,antropoloji,mitoloji... Hani hayatında beherglas gormemis insanlar bilim diye zirvaliyo ya sürekli, güzel entelektüel bi hazine. Vedic felsefesi, mitolojisi vb.
Biliyorum aziz dostum. Hatta parapiskoloji ile ilgili bir sitede adminlik bile yaptim. Sprituel satanizmden tutta viccalik vs hepsini zamaninda okudum yada duydum. Ama sana diyorumki. Gezegenin kendine hayri yok abicim. Gercek olsa bile ki bana gore degil , mucizevi enerjiye karanlik maddeyi tercih ederim .d

Sistemi anlatmak lazim.
Matematiksel cünki.
Inanmak da degil aslinda.
Sistemi ele aldik mi, aşşşiri bilimsel oluyor.

Sistemi anlatmak lazim.
Matematiksel cünki.
Inanmak da degil aslinda.
Sistemi ele aldik mi, aşşşiri bilimsel oluyor.

Gözlem, istatistik gibi bi çok metodolojik yöntemi de kullaniyor biliyorsun.
Misal Ay şu evde olunca şunlar olur argumanini , ayin o evde oldugu 1000 haritada inceleyip anlamlilik arastirmasi yapiyorsun teknik acidan bilimsel yaklasim bunlar. Kast ettigim yildizlarin insan yaşamına etki eden enerjinin fizikselligi.

Misal Ay şu evde olunca şunlar olur argumanini , ayin o evde oldugu 1000 haritada inceleyip anlamlilik arastirmasi yapiyorsun teknik acidan bilimsel yaklasim bunlar. Kast ettigim yildizlarin insan yaşamına etki eden enerjinin fizikselligi.

Ay in fazlari daha ilginc bilio musun?
Bunu oryantal astroloji cok iyi kullaniyor, vedic de de var ama Ay menzilleri dogu astrolojisinde daha etkili.

Öte yandan elbet de, bir birikim mevcut.
Gökyüzü sürekli degisiyor..
Ama periodik olmasi kolaylastiriyor isi iste.

O zaman alir miyiz bi evdeki ses?
Hadi bakalim suri ile sana gelsin

images

PLÜTON KOVA BURCUNDA (2023-2044)

Önceki Transit: (1778-1798)

Plüton mitoloji: Yeralatı tanrısı

Kova mitoloji: Devrimci,başkaldırıcı, yüksek akıl, Prometheus, aydınlanma , insanlığa ışık getirme

Plüton yönetici: Akrep
Plüton Yücelen: Aslan, Oğlak
Plüton Zayıf: Boğa,Kova

Kova generasyon anahtar kelimeler: Büyük teknolojik gelişmeler, bireyselcilik,hümanizm, uzay ve havacılık teknolojileri, akılcılık, kamu yararı

Plüton generasyon anahtar kelimeler: Büyük yıkımlar, büyük dönüşümler, ölüm,gizli ve büyük sırlar,yeraltı zenginlikleri,madenler,dünya savaşları, salgınlar, pandemiler,mikroorganizmalar (özellikle virüsler),enfeksiyonlar diktatörler,şeytani eylemler,yok oluş,gölge hükümdarlar,gizli güçler, illuminati,mafyalar,cadılar,cinsellik ile alakalı her şey.

PLÜTON 1778-1798 KOVA Transitindeki çarpıcı tarihi olaylar:

-1770-1790 yılları arası cinsellik ilk kez tabu omaktan yavaş yavaş çıkıp,bilimsel olarak incelenmeye başlandı Kadın ve erkek üreme organları tanımlanıp fonksiyonları açıklandı.
-1778-1798 :Mikrobiyoloji ve Virolojide büyük keşifler. Deneysey mikrobiyolojinin doğuşu.
-1778 Teleskop mercekleri geliştirildi
-1778 Avrupa'da çiçek salgını
-1779 : Sperm ve yumurtanın fiziksel olarak temas etmesi gerektiği saptandı. Embriyolojinin temelleri atıldı.
- 1780-1790 yılları arasında İngiltere ve Fransa'da ilk erotik çizim ve kitaplar yayımlandı.
-1780-1790 Çiçek pandemisi
-1780: Doğurganlık ve adet döngüsü ile alakalı ilk çalışmalara başlandı.
-1780 ''Virüs'' kelimesi ilk kez kullanıldı. Bazı hastalıklar için zehir ya da görünmeyen madde olarak tanımlandı.
-1781 Uranüs'ün keşfi ( Kova'nın yönetici gezegeni : ) )
-1781 Cinsel anatomide ilk mikroskobik incelemeler yapıldı. Erkek üreme ve kadın üreme fizyolojisi ile ilgili büyük bilgiler edinildi.
-1782 ''Cinsel yolla bulaşan hastalık'' tanımı ilk kez bilim literatürüne girdi (Frengi ile)
-1783 Montgolfier Kardeşler ilk insanlı sıcak hava balonunu uçurdu. Havacılığın doğuşu
-1784 Kadın orgazmı ve klitoris üzerine ilk tıbbi raporlar.
-1784 İlk çok kişilik balon uçusu
-1785 James Hutton önemli çalışmalarda bulundu (Jeolojinin babası)
-1785 ülkeler arası balon yolculukları başladı.
-1785 Veba avrupa'dan kayboldu
-1787 Gebeliğin mistik bir durum değil, biyolojik bir durum olduğu kanıtlandı.Modern seksolojinin temelleri atıldı.
-1788 Doğum kontrol yöntemleri tartışıldı
-1787 Uranüs uydularının keşfi
-1787 : ABD'de çiçek salgını (Kızılderililerde büyük ölümler gerçekleşti)
-1789 : 12 metre yüksekliğinde o zamana kadarki tarihin en büyük teleskobu geliştirildi.
-1790: Mastürbasyonun hastalık yapacağı yanılgısı çürütüldü.
-1791 Fransız devrimi etkisi ile eşcinsel ilişkilere verilen cezalar kaldırıldı
-1793 ABD sarı humma salgını (5000 ölüm)
-1794 Tarihin ilk havacılık birliği kuruldu (Fransa)
-1795 Prezervatif yaygınlaştı
-1795 Gök taşlarının uzaydan geldiği kanıtlandı
-1796 İlk modern Aşı'nın keşfi,Viroloji'nin doğuşu. Cowpox aşısı insanlık tarihindeki ilk viral hastalık önleme yöntemidir.

Son düzenleme:
Geri