Genelden farklı kişilere gösterdiğimiz yadırgamanın ve onlara karşı kötü tavrın sebebi

• Kullanıcı Mastor
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
Konu sahibi son olarak 4 gün önce görüldü
Bağımlılara, şişmanlara, kısalara ve aklı noksanlara neden ayrıştırıcı bakar ve davranırız?

Benim dükkanıma aklından noksan ve sadece su içmek için, biraz soluklanmak ve dışarıdaki sıcaktan veya soğuktan anlık olarak kaçmak için, birkaç dakikalığına ama yüksek sesle "Hee abiiiiğğ naptın, selamın aleykümmmm nasılsın iyisin heeğğ, merhabaaa, hayırlı işlerrrr, su var mı, he varmış içiyim de gidecemm zaten heğğ, işler nasılll?." diye giren kişiyi patronun her görmesinde "Hadi hadi bakim, bura su içme yeri değil, iş yeri." diyerek tabiri caizse kovması, farklılığından dolayı ona tahammül edememesi olarak algılıyorum. Aynı bahaneyle fakat daha sessiz şekilde gelenler de var, onlara karşı kovar bir tavrı olmuyor...

Bizden farklı olanlara, neden tahammülsüz ve kötücül davranırız? Neden aynı yerde bulunmak istemeyiz?

Bir şişmanı hakir görmek, bir kısayla dalga geçmek, bir bağımlıyı dışlamak, ne kadar insancıl?

adam o kadar ciddili konu açmış ki ciddiyetsiz konulardan ötürü ben de ciddili yazamıyorum ve şöyle diyorum

lahmacun-yiyenlerin-koylu-ve-kiro-olmasi_1584884.jpg

Geri