Genel Sağlık Sigortası hakkında

F
  • Kullanıcı Fenerbahçe
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal - Güzin Abla
Ben genel sağlık sigortasına tabii oldum. Ama primlerden haberim olmadı, aylık para ödeyeceğim konusunda ve unutmuş gitmisim. Bi haber kağıdı ile ışte 1000 tl'ye yakın devlete borcum görünüyor.

Soru 1 ) Bi ara meclise falan gidecek bu borçlar da dahil bazı borçlar silinecek diyordu. Doğru mudur bu? Genel sağlık sigortası prim borçlarını da kapsıyor mu?

Soru 2 ) Eğer ki bu sağlık sigortası borcunu ödemek durumunda kalırsam
Yapılandırma diye bir şey duydum, doğru mu? Bi de kaç aya kadar yapıyorlar.
Soru 3 ) Diyelim ki yapılandırma diye bir şey var faiz işler mi?

Faizden kurtulamıyorsunuz bunu ödemek zorundasınız..Meclise giden torba yasasında 2013 den kalan faizler silindi 2014 değil..Ayrıca bağlı olduğunuz sgk müdürlüğüne giderek form doldurup yapılandırma yapabilirsiniz minimum 6 ay maksimumda borcunuzun tutarına göre artabilir..

GSS BORCUNUN FAİZİ BİTECEK

18 Yaşını dolduran, çalışmayan ve öğrenci olmayanların sağlık hizmetinden yararlanması için ödemesi gereken GSS prim borcuna af geliyor. Tebligat aldığı halde gelir testine girmeyenlere 2 aylık süre verilecek. Gelir testine göre ödemesi gereken tutar belirlenecek. Bu kapsamda borcu olanların faiz borcu silinecek ve bir yıl taksitlendirme imkanı getirilecek.

YAPILANDIRMA İÇİN SÜRE VERİLECEK Mİ?

Prim borcu olanlara 3 aylık süre verilecek. İster taksitle isterse peşin ödeme şansları olacak. Eğer başvuru yapılmazsa otomatik olarak 24 aydan sonrakiler silinecek. Sigortaları da durdurulacak. Bu düzenleme ile esnaf icradan kurtulacak.

GSS BORCUNUN FAİZİ BİTECEK

18 Yaşını dolduran, çalışmayan ve öğrenci olmayanların sağlık hizmetinden yararlanması için ödemesi gereken GSS prim borcuna af geliyor. Tebligat aldığı halde gelir testine girmeyenlere 2 aylık süre verilecek. Gelir testine göre ödemesi gereken tutar belirlenecek. Bu kapsamda borcu olanların faiz borcu silinecek ve bir yıl taksitlendirme imkanı getirilecek.

YAPILANDIRMA İÇİN SÜRE VERİLECEK Mİ?

Prim borcu olanlara 3 aylık süre verilecek. İster taksitle isterse peşin ödeme şansları olacak. Eğer başvuru yapılmazsa otomatik olarak 24 aydan sonrakiler silinecek. Sigortaları da durdurulacak. Bu düzenleme ile esnaf icradan kurtulacak.

Ben çalışmıyorum, 18 yaşından da büyüğüm. Şimdi affedecek mi beni devlet? Biraz romantik bir ifade oldu ama. :p Şimdi borclarim silinecek mi? Tasarı onaylandi mi, bu gerçek mi? Yoksa yapilandirip ödemeye mi baslim? :dusun:

Ya bende de 1049 lira borcum görünüyo. :) bir şekilde öğrenicem napmam gerekiyo diye :)

Anne veya babanız sgklı olarak çalışıyorsa sizin için yaş konusu bağlayıcı değil. Evlilik yapana dek onların kaydından faydalanırsınız. Eğer böyle bir durum varsa herhangi bir sgk şubesinden düzeltmelerini isteyin.

Ailenizde sigortasından yararlanabileceğiniz sgklı çalışan yoksa borcu ödemeniz gerekir, onun içinde en kısa sürede sgkya başvuru yapıp borcu yapılandırınki yeniden faiz işlemesin. Daha sonra gelir testi yaptırarak aylık gelirinize en uygun miktarı gss primi olarak ödersiniz.

Anne veya babanız sgklı olarak çalışıyorsa sizin için yaş konusu bağlayıcı değil. Evlilik yapana dek onların kaydından faydalanırsınız. Eğer böyle bir durum varsa herhangi bir sgk şubesinden düzeltmelerini isteyin.

Ailenizde sigortasından yararlanabileceğiniz sgklı çalışan yoksa borcu ödemeniz gerekir, onun içinde en kısa sürede sgkya başvuru yapıp borcu yapılandırınki yeniden faiz işlemesin. Daha sonra gelir testi yaptırarak aylık gelirinize en uygun miktarı gss primi olarak ödersiniz.

Babam sağ ve sağlıklı ama yeni bi yasa gelmişti onunla bu gelir testini yaptirmak zorunda kaldım ve yaptırdım. Bu aylık 35 lira civarında ödemem gereken prim varmış. Ben böyle bi şeyi çok çok sonra öğrendim. Babam Akbank'tan dolayı sigortası var. O da 18 yaşından büyüğe bakmıyor. Sanırım el mecbur ödeyeceğim bunu. Teşekkürler bilgi için.

Ben çalışmıyorum, 18 yaşından da büyüğüm. Şimdi affedecek mi beni devlet? Biraz romantik bir ifade oldu ama. :p Şimdi borclarim silinecek mi? Tasarı onaylandi mi, bu gerçek mi? Yoksa yapilandirip ödemeye mi baslim? :dusun:

18 yaşından sonra (GSS çıkmadan önce) ailenin üzerinden SGK dan faydalandıysan GSS ye tabi olmazsın. Bu evlenene kadar geçerlidir bayanlar için erkeklerde 25 yaşına kadar öğrenci olması şartı ile geçerlidir. En kısa sürede herhangi bir Sosyal Güvenlik Merkezi'ne kimliğinle başvurman gerekiyor.

Babam sağ ve sağlıklı ama yeni bi yasa gelmişti onunla bu gelir testini yaptirmak zorunda kaldım ve yaptırdım. Bu aylık 35 lira civarında ödemem gereken prim varmış. Ben böyle bi şeyi çok çok sonra öğrendim. Babam Akbank'tan dolayı sigortası var. O da 18 yaşından büyüğe bakmıyor. Sanırım el mecbur ödeyeceğim bunu. Teşekkürler bilgi için.
Sanırım siz 5510 sayılı Kanunun 60 ıncı maddesinin birinci fıkrasının (g) bendi kapsamında gss primi ödeyeceksiniz. Bu da asgari ücrete göre belirlenir. Çalışmadığınızı belirtmişsiniz. 2014 yılı için ilk 6 ayda;
- Aylık geliri, asgari ücretin üçte birinden asgari ücrete kadar olduğu tespit edilenler için, 1.071 TL / 3 = 357 TL x % 12 = 42,84 TL diğer 6 ay için;
- Aylık geliri, asgari ücretin üçte birinden asgari ücrete kadar olduğu tespit edilenler için, 1.134 TL / 3 = 378 TL x % 12 = 45,36 TL şeklinde ödeme yapmanız gerekecek. 2013 yılında bu tutarlar 35 tl civarındaydı.

18 yaşından sonra ailenin üzerinden SGK dan faydalandı isen bayan olduğun için o 35 tl lik ücreti de ödememen gerekiyor. Gidince bunu belirtirsen bu borçtan tamamiyle kurtulursun. Ama bir an önce yaptırman lazım.

Lethe 01.10.2008 tarihinden önce 18 yaşını doldurup da ailen üzerinden SGK dan faydalandı isen dediğim gibi 35 tl lik ücreti ödemene gerek yok. Bunu çok fazla kişi bilmiyor maalesef şartlar uyuyorsa faydalanmalısın.

Sonsuz kullandım tabii. En kısa zamanda gidip en azından yapilandiralim da faiz bari islemesin. Sağ ol bilgi için.

Çıkması beklenen yasa da faizler silinecek. Sanırım bugün imzaya gitti. Seçimlerden önce çıkmasını bekliyoruz.

Hocam yanlış bilgilendirme olmasın faizler zaten silindi şuan yasadan geçen olay 1 ay önce sgk bildirildi ve faizler silindi.. E-devlet şifresi varsa oradan da borcunuza bakabilirsiniz bu bilgileri Sgk merkezden aldım..

Hocam yanlış bilgilendirme olmasın faizler zaten silindi şuan yasadan geçen olay 1 ay önce sgk bildirildi ve faizler silindi.. E-devlet şifresi varsa oradan da borcunuza bakabilirsiniz bu bilgileri Sgk merkezden aldım..

Bakanlar kurulunda imzada. Çıkmasını bekiyoruz. GSS de bu yasa içinde yer alması gerek.

Geri