Gençlere vergisiz telefonun ayrıntıları belli oldu: Türkiye’de üretim yapan markaları içerecek

🕒 Konu sahibi 5 saat önce aktifti
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyurusu yapılan ‘gençlere vergisiz telefon’ çalışmasının ayrıntıları belli oldu.

Hürriyet'te yer alan habere göre; Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda gençlere vergisiz telefonun ayrıntıları gündeme geldi.

Edinilen bilgilere göre, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in “Türkiye’de yerli üretim yapan firmalar dahil edilecek. Bunu yaparken aynı zamanda cari açığı da düşünmemiz gerekiyor. Cari açıktan dolayı Türkiye’de üretim yapan firmalar bu kapsama dahil edilecek. 60 milyar Dolar cari açığımız var, bunu düşünerek hareket edeceğiz” dediği belirtildi.

Konunun önümüzdeki günlerde yapılacak ilk kabine toplantısında değerlendirileceği öğrenildi.

Gençlere vergisiz telefon düzenlemesinin detaylarının belli olmasının ardından gözler Türkiye’de üretim yapan firmalara çevrildi. Buna göre, Xiaomi, Samsung, OPPO, TCL, REALME, OMİX, GENERAL MOBİLE, TECNO MOBİLE, POCO gibi markalara ait bazı telefonların bu kapsamda olduğu ifade ediliyor.

Kaynak

1670063914304-1611922209780-1611921984656-2731205-1920-x-1080.jpg

Ya siz gençlere universite için yardım edin bişeyler yapın youtubede her 5 yorumdan 4 ü uni okuyoruz açız cart curt oluyor. Uff nerde gereksiz bir adım var hep onu atıyorsunuz

Bu vaad ettikleri modelleri birakin,gencler yaslilar dahi kullanmaz.Bosuna mesai,telefon trafigi ve A4 masrafi yapacaklar. : )

Oooo ne güzel, eski Türkiye'de vatandaş normal telefon alamıyordu. İyiki varsın reis, tüm dünya imreniyor bizim gençleri ajskdkk

Senin hakkını ben kullanayım mi @angie lise son du demi senin

O gençler bu telefonları satar.

Hatta size bir anımı anlatayım da neler olabileceğini siz düşünün.
Kontörlü hattımı faturalıya geçirmek için bir kuruluşun merkez bürasuna yada mağasazına gittim. Benden önce sırası gelen şahıs öğrenci paketinin birden pahalandığını şikayet etti. Görevli Bayan, Amaca öğrenimiz bittiğindendir o dedi. Sonra adamın yüzüne baktı, Adam 40-50 yaşlarında. Amaca siz bu aboneliği nasıl aldınız diye sordu. Adamın cevabı, siz verdiniz ya, oldu.

O gençler bu telefonları satar.

Hatta size bir anımı anlatayım da neler olabileceğini siz düşünün.
Kontörlü hattımı faturalıya geçirmek için bir kuruluşun merkez bürasuna yada mağasazına gittim. Benden önce sırası gelen şahıs öğrenci paketinin birden pahalandığını şikayet etti. Görevli Bayan, Amaca öğrenimiz bittiğindendir o dedi. Sonra adamın yüzüne baktı, Adam 40-50 yaşlarında. Amaca siz bu aboneliği nasıl aldınız diye sordu. Adamın cevabı, siz verdiniz ya, oldu.
Güzel kardeşim bu anının konuyla ilgisi ne? Ben bu internete para veriyorum.. boş boş okudum..

Güzel kardeşim bu anının konuyla ilgisi ne? Ben bu internete para veriyorum.. boş boş okudum..
O vergisiz telefonlardan herkes faydalanmamın bir yokunu bulmaya çalışır demek istedim. Senin ilişkilendirme kabiliyetin yorgunluğa kurban gitmiş. Biraz dinlen.

Öğrenciler, hayal kırıklığına uğradı: Sunulan vergisiz telefonlar ihtiyacımı karşılamıyor, eski model telefonum bile daha iyi

Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun üniversitelilere ÖTV’siz ve KDV’siz cep telefonunun yalnızca Türkiye'de üretilen modelleri kapsadığını açıklaması sonrası, öğrenciler hayal kırılığına uğradı.

Ulaştırma Bakanı, öğrencilere vergisiz telefon uygulamasının Türkiye'de üretilen telefonları kapsayacağını, üst limit olduğunu, Samsung, General Motor'un dahil olduğunu ancak Huawei ve Apple'ın olmadığını açıkladı.

Açıklama sonrası öğrenciler, şartların kendilerinde hayal kırıklığı yarattığını ve ihtiyaçlarının karşılanmadığını dile getirdi.

Hürriyet'ten Taylan Özgür Dil'e konuşan öğrenciler, şunları söyledi:

İpek Yüksel (18): Yurtdışında öğrenciler en üst düzeydeki telefonları daha uygun koşullarda alabiliyor. Biz neden çok kullanılmayan ve gerçekten ihtiyacımızı karşılamayan telefonlarla sınırlandırılıyoruz anlamıyorum. Bunun yerine yerli veya ithal gözetmeksizin bir düzenleme yapılmasını isterdim.

Ensar Odabaşı (18): Bu konu ilk kez gündeme geldiğinde tüm telefonları kapsayacak sanmıştım. Apple olsun Samsung olsun bunları kapsayabilir demiştim. Açıkcası sadece Türkiye’de üretilen telefonları kapsayacağını öğrendiğimde biraz hayal kırıklığına uğradım. Daha kaliteli ürünler ve modeller dahil edilmeliydi. Benim mesela şu an kullandığım telefon eski bir model olmasına rağmen vergisiz alınacak telefonlardan daha iyi olduğu için, bu düzenlemenin ihtiyacımı karşılayacağını sanmıyorum.

Kaynak

Geri