Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Gemide cum'a namazı kılmak - ağabeyimin bedduası tutar mı?
Birçok rahatszlığı var. Ağabeyim ve ben çalışıyoruz.
Annem sadece yatağında namaz kılıyor ve tuvaletine gidebiliyor.
Onun dışında evin tüm işlerini ben yapıyorum.
Bir gün işten yeni geldim. Çok yorgundum. Annem benden bir şey istedi.
Sonra yaparım dedim. Annemin bir huyu var. İsteği o anda olmalı.
Ağabeyim de yapmam konusunda ısrar etti, hakaretlerle bana bağırdı.
Ben de kızdım, yapmıyorum dedim. Normalde de hep böyle derim ama yaparım isteğini.
Yani annem beni çok yorsa da ona iyi bakarım, duşunu aldırırım, giydiririm vs. Ben öyle deyince ağabeyim bana beddua etti: "İnşallah evlendiğinde sen felç olursun da kocan sana bakmaz inşalah" dedi.
Hocam hala aynı evde yaşıyoruz. Bu olay unutuldu ama tereddütlerim var.
Ağabeyimin bu içten bedduası kabul olur mu? Artık evlenmesem mi diye düşünmeye başladım. Bana bir yol gösterin hocam!
Cevap: Öyle şeyleri kafanı takma kızım, Allah hangi duayı kabul edeceğini bilir. Her dua kabul edilse, yeryüzünde yaşayan çok az kalır.
Birine haksızlık edersen, haksızlık ettiğin kimsenin duası tutabilir veya bu haksızlığın cezasını yüce Allah âhirette verir.
Ama burada senin yorgunluk gibi bir mazeretin dolayısıyla ihmalin varsa da Allah senin, annene içten hizmet etmek istediğini, annene saygılı olduğunu biliyor.
Allah, kulunu, kulun kendisini sevmesinden çok sever.
Kulun içteki niyyeti, yani öz düşüncesi önemlidir.
Hatta Peygamberimiz: “Mü'minin niyyetinin, eyleminden hayırlı olduğunu” buyurmuştur.
Kızım eğer kısmetin çıkarsa evlen.
Evlenmek sünnettir ve yaratılışın gayesidir.
Evleneceksin, hayırlı çocuklar yetiştireceksin. Allah, hakkında hayırlısını verir.