Gelmiş Geçmiş En Komik Türk Filmi

• Kullanıcı Dem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Akıl Küpü
Konu sahibi son olarak 27 gün önce görüldü

Gelmiş Geçmiş En Komik Türk Filmi Hangisidir ?

• Düğün Dernek

Kullanılan: 0 0.0%
  • Organize İşler

• Tosun Paşa

• Hababam Sınıfı

Kullanılan: 2 18.2%
  • Kibar Feyzo

Kullanılan: 3 27.3%
  • Kolpaçino

• Vizontele

Kullanılan: 1 9.1%
  • Neşeli Günler

Kullanılan: 1 9.1%
  • G.O.R.A

Kullanılan: 4 36.4%
  • Süt Kardeşler

• Kullanılan toplam oy
    11
  • Anket kapatılmış .
Gelmiş Geçmiş En Komik Türk Filmi Hangisidir ?

Son düzenleme:
bugüne kadar yapılmış filmlerin arasında replikleri kolpaçino kadar ezberlenen ve taklidi yapilan bir film daha görmedim. çünkü safak sezer bu filmi yaparken toplumun çesitliliginden faydalandı. mesela cem yılmaz bunu yapamaz. çünkü filmlerinde halkın her kesimine karşı yukarıdan bir bakış sergiliyor ve aşağılama komedisi güdüyor.

fakat sitkomun ruhunu hakikaten yansitan projeler ise bana göre bir demet tiyatro, tatlı hayat ve kardeş payı idi. absürt komedide ise elbette leyla ile mecnun. başka bilemiyorum, hatırlayamadım.

bugüne kadar yapılmış filmlerin arasında replikleri kolpaçino kadar ezberlenen ve taklidi yapilan bir film daha görmedim. çünkü safak sezer bu filmi yaparken toplumun çesitliliginden faydalandı. mesela cem yılmaz bunu yapamaz. çünkü filmlerinde halkın her kesimine karşı yukarıdan bir bakış sergiliyor ve aşağılama komedisi güdüyor.

fakat sitkomun ruhunu hakikaten yansitan projeler ise bana göre bir demet tiyatro, tatlı hayat ve kardeş payı idi. absürt komedide ise elbette leyla ile mecnun. başka bilemiyorum, hatırlayamadım.

komutanım bir cisim yaklaşıyor, ateş su toprak tahta, seni seçtim çünkü farklısın japonsun bir kere akıllı adamsın, ne vereyim abime, zeki müren'de bizi görecek mi

cem yılmazın o kadar çok repliği varki ezberlenen
Acaba ben mi yanlış anladım senin yorumunu

Çiçek abbas ? o dram lan , kibar feyzo ve benzeri yapımlar atıf yılmazın sistemsel eleştirisi odaklıdır. Oynayan komedyen anketi olsa daha iyi olurmuş.

kolpaçino da bazı yerler komik ama geneli toplumda kullanılan "bukkake" kelimeler üzerinden jargon komedisi. Kolpaçino da "osurmak" ve "sıçmak" üzerinden espiriler yapıyor. Direkt halktan izole yaşayan kesimi anlatıyor zaten. Klasik mafyaya bulaşıp sonunda karşı karşıya gelme komedisi;
bknz:hep yek

Gora ve Arog diyorum.

Çiçek abbas ? o dram lan , kibar feyzo ve benzeri yapımlar atıf yılmazın sistemsel eleştirisi odaklıdır. Oynayan komedyen anketi olsa daha iyi olurmuş.
kolpaçino da bazı yerler komik ama geneli toplumda kullanılan "bukkake" kelimeler üzerinden jargon komedisi. Kolpaçino da "osurmak" ve "sıçmak" üzerinden espiriler yapıyor. Direkt halktan izole yaşayan kesimi anlatıyor zaten. Klasik mafyaya bulaşıp sonunda karşı karşıya gelme komedisi;

Gora ve Arog diyorum.

"lan" derken anlayamadım...

Bu ankette yazan filmler yapılan bir anket sonucunda Türkiye`de bir çok kişi tarafından oylanıp seçilen filmler olduğu için ankete eklendi.

Elbette sizler de kendi anketlerinizi yapabilirsiniz.

Ankete iki efsane GORA, Tosun Paşa ve Süt kardeşleri ekledim.

Ben en cok GORA’ya guldum sanirim ne yalan soyleyeyim.

Gora ve Arog diyorum.

Kibar Feyzo'nun senaristi İhsan Yüce'dir. Atıf Yılmaz sadece yönetmiştir ve ortada bir eleştiri varsa bu da senariste ait değil midir? Sistemsel eleştiri nedir bro? Yorumlarına değer veriyorum ama önce seni anlamam lazım.

Kibar Feyzo...
En komik sahne de bence Cüneyt Arkın abimizin kan tüpünü ışığa tutarak 'Hımmmm şekeriniz yükselmiş' demesidir..

"lan" derken anlayamadım...

Bu ankette yazan filmler yapılan bir anket sonucunda Türkiye`de bir çok kişi tarafından oylanıp seçilen filmler olduğu için ankete eklendi.

Elbette sizler de kendi anketlerinizi yapabilirsiniz.

lafın gelişi efenim özürdilerim .d

Eru ağalık düzenine karşı bir protest mevcut diye dedim. Komedi filmi değiller aslında hacı

Kibar Feyzo arka planda net mesajları olan bir komedi filmidir ve filmi kaliteli yapan da komedi ile bu mesajları iletebilmesidir bence.. Güldürerek anlatmak zordur çünkü.

---------- Post added 15 Ocak 2020 at 19:18 ----------

Ayrıca bu listeye eyyvah eyvah da eklenebilir..

Aslında burada tartışılması gereken
Bilim kurgu komedi sentezi mi daha komik dram komedi sentezi mi?
Cem Yılmaz bilim kurgu komedi
Kemal Sunal Dram komedi

Bana göre Dram komedi sentezi daha komik geliyor.
Dem

• Beğen
Tepkiler: Dem
Anketteki filmlerin hepsi çok iyi ve içlerinden birini seçmek diğerine haksızlık olur.
Ayrıca Pardon filmi de harikadır.

Geri