Gelmiş Geçmiş En Komik Türk Filmi Hangisidir ?
Son düzenleme:
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
bugüne kadar yapılmış filmlerin arasında replikleri kolpaçino kadar ezberlenen ve taklidi yapilan bir film daha görmedim. çünkü safak sezer bu filmi yaparken toplumun çesitliliginden faydalandı. mesela cem yılmaz bunu yapamaz. çünkü filmlerinde halkın her kesimine karşı yukarıdan bir bakış sergiliyor ve aşağılama komedisi güdüyor.
fakat sitkomun ruhunu hakikaten yansitan projeler ise bana göre bir demet tiyatro, tatlı hayat ve kardeş payı idi. absürt komedide ise elbette leyla ile mecnun. başka bilemiyorum, hatırlayamadım.
Çiçek abbas ? o dram lan , kibar feyzo ve benzeri yapımlar atıf yılmazın sistemsel eleştirisi odaklıdır. Oynayan komedyen anketi olsa daha iyi olurmuş.
kolpaçino da bazı yerler komik ama geneli toplumda kullanılan "bukkake" kelimeler üzerinden jargon komedisi. Kolpaçino da "osurmak" ve "sıçmak" üzerinden espiriler yapıyor. Direkt halktan izole yaşayan kesimi anlatıyor zaten. Klasik mafyaya bulaşıp sonunda karşı karşıya gelme komedisi;
bknz:hep yek
Gora ve Arog diyorum.
Çiçek abbas ? o dram lan , kibar feyzo ve benzeri yapımlar atıf yılmazın sistemsel eleştirisi odaklıdır. Oynayan komedyen anketi olsa daha iyi olurmuş.
kolpaçino da bazı yerler komik ama geneli toplumda kullanılan "bukkake" kelimeler üzerinden jargon komedisi. Kolpaçino da "osurmak" ve "sıçmak" üzerinden espiriler yapıyor. Direkt halktan izole yaşayan kesimi anlatıyor zaten. Klasik mafyaya bulaşıp sonunda karşı karşıya gelme komedisi;
bknz:hep yek
Gora ve Arog diyorum.
"lan" derken anlayamadım...
Bu ankette yazan filmler yapılan bir anket sonucunda Türkiye`de bir çok kişi tarafından oylanıp seçilen filmler olduğu için ankete eklendi.
Elbette sizler de kendi anketlerinizi yapabilirsiniz.