Gelmiş geçmiş en iyi TÜRK devlet adamı kim?

• Kullanıcı Aden
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Akıl Küpü
Konu sahibi son olarak 9 gün önce görüldü

Gelmiş geçmiş en iyi TÜRK devlet adamı kim?

• Mustafa Kemal Atatürk

Kullanılan: 27 62.8%
  • 2.Abdulhamid

Kullanılan: 0 0.0%
  • Yavuz Sultan Selim

• Kanuni Sultan Süleyman

• Fatih Sultan Mehmed

Kullanılan: 12 27.9%
  • Saltuk Buğra Han

• Sokullu Mehmet Paşa

• Süleyman Şah

• 2.Kılıçarslan

• Alaaddin Keykubat

• Atilla

Kullanılan: 2 4.7%
  • Cengiz Han

• Osman Bey

• Diğer ;

Kullanılan: 2 4.7%

• Kullanılan toplam oy
    43
Buna doğru cevap verilemez ki.

Fatih genç yaşında İstanbul'u almış çok kudretli bir komutan.
Kanuni de keza öyle korku salmış avrupaya
Yavuz kısa hükümdarlığında halifeliği getirmiş Osmanlıya ve bir çok fetih yapmış bir yiğit
Abdulhamid Osmanlıyı ayakta tutmak için onlarca yıl direnebilmiş bir Hakan..
Atilla Türklerin yapmayı istediğini yüzlerce yıl önce başarmış Avrupaya korku salmış bir Tanrının Kırbacı
Cengiz Han da çok korku salmış bir lider ama daha çok kötü şöhreti ile bilinmekte

ve

Mustafa Kemal ATATÜRK ne bir tahtı vardı ne de ordusu donanımlıydı, ülke bir çok düşman tarafından işgal edilmiş ve silahsızlandırılmış fakirleştirilmişken halkıyla beraber bu savaşları birer birer kazanıp yeni bir ülke kurmuş ve halka armağan etmiş bir lider. Bu anlamda Atatürk benim için farklı bir yerde.

Ama her biri kendi döneminin en önemli lideriydi ayrım yapmak benim açımdan zor.

hangi birini sayalım ki tarihimiz geniştir bizde kahraman dolu liste falan koysak olmaz mı?

ya bu nasıl bir cocuk zihniyetidir konuya bakarmısın :S

Musatafa Kemal ATATÜRK bAŞKA KİM OLACAKKİ onun sayesinde yaşamıyormuyum Onun sayesinde hayatta değilmiyiz...

Sanırım etnik olarak bakmıyoruz, çünkü listenin yarısının etnik kökeni tartışmaya açık.

Ama siyaset ve idare sanatı olarak bakarsak, ben listede olmamasına çok üzüldüğüm Nizamülmülk derim bu soruya karşılık.

Fakat hala muallaktayım, kişinin etnik kökenine mi yoksa dahil olduğu devlet yapısının ağırlıklı milletine mi bakacağımız konusunda.

Sanırım etnik olarak bakmıyoruz, çünkü listenin yarısının etnik kökeni tartışmaya açık.

Ama siyaset ve idare sanatı olarak bakarsak, ben listede olmamasına çok üzüldüğüm Nizamülmülk derim bu soruya karşılık.

Fakat hala muallaktayım, kişinin etnik kökenine mi yoksa dahil olduğu devlet yapısının ağırlıklı milletine mi bakacağımız konusunda.

Galiba dahil olduğu devlet yapısına bakılıyor ki Nizamülmülk gibi bir vezirin olmamasına üzüldüm ancak soruya nazaran ilk sıralarda yer almaz.
Konuya cevabımsa gerek askeri gerek siyasi alanda ilk sıra Gazi Mustafa Kemal Atatürk'tür.

Her biri yaşadıkları dönemlerde Dünya 'ya nam salmış başarıları ile bütün Dünya 'yı titretmiş birer Komutan ve İdareci.

Güç değilde çağ ilerlemesi bakımından Mustafa Kemal Atatürk yaptıkları ile bambaşka bir çağ'a kapı açmıştır. Hemde yerlerine daha modernlerini koyarak. Çağın gerisinde kalan geri kalmış ülkeler dünyada varlığını hala sürdürüyor onlar gibi olmamak ne güzel.

Hiçbiri desem acaba sorun olur mu :D :p
Hepsi de bir yerden sonra vasat.. Bir çoğu zaten bizdeki rivayetçi, övünmeci ve kutsamacı tarih anlayışının etkisiyle abartılar anlatılıyor.

Ancak Cengiz Han'ın isminin olması gerçekten yanlış.. Milyonların ölümünden sorumlu olan bir adam ile içinde iyi kelimesi geçen bir sorunun bile sorulmasını doğru bulmuyorum. Kana susamış bir canavar bir devlet adamı olabilir mi? Peki ya iyi olabilir mi?

Ben iyiliğin seviyesi olarak bir devlet adamında sadece adalet ararım. Kriterim yalnız budur. Bu isimler benim iyi diyebileceğim kadar kaliteli isimler değil.. :)

Uzun adam :)

Ajsgshjs sorular yine beyin yakiyor xd

şıklardaki her ismin türk oldugunu sanan bir insan topluluğu görüyorum ve cok üzülüyorum. ustelik bunlardan bazilari bizlere zulmetmisken...

Geri