geliyoo.com hakkındaki düşünceleriniz ?

• Kullanıcı Onurr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal - Medya
Konu sahibi son olarak 3119 gün önce görüldü
Sonunda gerçek anlamda yatırım yapılıp yerli arama motorumuz yapılmış. Hemde türk mühendisler Hakan Atabaş ve Fatih Arslan tarafından.. Ancak piyasaya sürülen test surumu ise halk tarafından epey bi tepki görmüş diyebilirim. Sebebi ise '' google alt yapısı alması '' sanırım.

Proje için 10 milyon TL'lik bir yatırım yapıldığı açıklanmış ancak halk alt yapısını google dan 15dolara maal eden geliyoo.com projesi içerisinde var olan kişilere tepki için gidiyoo.org ve gelemiyoo.com isimlerinde tepki amaçlı siteleri açtıgı ortaya çıktı..

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın, "Yerli bir arama motorunu geliştirmemiz ülkemiz açısından çok önemli" sözleri büyük yankı uyandırırken, yerli arama motorunun nasıl olacağı da merak konusu olmuştu. 10 yıldır yerli bir arama motor üzerinde çalışan mühendisler Hakan Atabaş ve Fatih Arslan da yerli ve milli arama motoru ’Geliyoo’yu geliştirdi.

kaynak: ntv

işin özü şudur ki bu işin içindekiler kendilerini yandex ile kıyaslayıp '' onlarda google alt yapısı kullandı '' diyerek işin içinden çıkmaya çalısıyorlar. asıl ola şudur ki bir kere bizim sözde arama motorumuz geliyoo.com ismi ofsayt aga olmaz bu iş çöp.. :zgd:

Boşalma nidası, geliyoo.

Saçma sapan bir Türk işi daha.

devrim arabaları geldi aklıma. umarım burada başarılı oluruz. destekçisiyim

Yerli arama motoru geliştirmemiz gerekiyor diye açıklama yapıldığında aklımdan ilk olarak "bunun bir tık ötesi Çin'in Great Firewall'ü" dedim. Geliyoo'nun başarısızlığını görünce ise derin bir oh çekip, daha var ona yaa diye kahkaha attım. Evrensel olanı kullanmak bana daha çok güven veriyor. Çünkü mevcut altyapı ile aramaların güvenliğinden, sonuçların doğruluğundan şüphe ederim. İnternetin ne kadar kısıtlandığı su götürmez bir gerçek. Mesela ben geliyoo'da "Amanda Cerny" diye aratınca, güzelce bir filtre çakıp "Harama bakmak neden günahtır" şeklinde bir sonuç almaktan ve yaptığım aramanın loglanmasından şüphe duyuyorum.

Kendi altyapılarını kullanacaklar ise ve sonuçları evrensel bir şekilde verebilecekler ise desteklerim. Botlarının olduğu belirtilmiş, o zaman spidering yapsın da doğru sonuçları indexlesin. Bekliyoruz bakalım.

Taklitler asıllarını yaşatır

Discovery II Mini cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yanlış bir bilgilendirme o değilde bu onur moderatör olan onurcan değilmi kafam yandı.

bir-insan-%C3%B6mr%C3%BCn%C3%BC-neye-vermeli_176967.jpg

Olm logo bile şablon. Sonuçları googledan çeken script. 50 liraya yapmış çocuklar on dakkada "gelemiyoo" diye. Birileri fena tokatladı vergimizi yine.

Adamlar çok güzel trolledi. Ama insanlar hala "Adamlar Google API ile arama motoru yapmışlar." diye eleştiriyor.

Adamların derdi arama motoru yapmak değil evladım. Amaç troll.

Adam yıllar önce de aynısını yaptı. Sadece bu kadar ses getirmedi. Bu adamları ben wmaraci'ndan tanıyorum.
Orada da hep trolldü, yine troll.

Hatta en son bi tweet atmıştı "Türkiye'yi enayi yerine koyduğum için özür dilerim. Ben bir eşeğim. Ai ai ai." diye. Bir de "Bunu bir tek x gazetesi yedi, haber yaptı, sağ olsunlar diğer haber siteleri de aynı haberi kopyaladı, bu şekilde yayıldı gitti." diye.

[YOUTUBE]uXQZokMTiWk[/YOUTUBE]

Nereye geliyo bu?

josenin yorumundan sonra üyelerde istikrarli bir 180 görüldü .d ahaha

Tanrı seni korusun Sherlock. laksjdlaksd

sıkıntıdan çıkmış gibi

öyle isimmi olur

Geri