Gelişmek; Betonlaşmak, AVM yapmak mıdır?

Konu sahibi son olarak 1215 gün önce görüldü
Amerikanın gelişmesini istemeyen çapulcular sebebiyle bu gereksiz yeşil alan duruyor. Bizde olsa hemen bir AVM yapardık

14364897_842737479162412_2668474966988772311_n.jpg

yollar, köprüler, havaalanları yapıldığı zaman gelişmiş mi sayılıyoruz? :D

Yollar duble olunca daha gelişmiş oluyoruz benceğğ.
Gelişmişlik seviyemiz o yüzden çok üstte.
Hem Amerikayla kıyaslamak nedir onlar geri kalmış ülkelerden birisi, gelişmekte bile değiller.

Düz mantığınızı seveyim muck :*

Oturduğunuz ev kerpiçten mi?

ya betondan tamam da adam akıllı kentleşme yok, İstanbul-Feriköy, Beyoğlu gibi buna benzer yerlerde bırak İtfaiyenin sokağa girmesini normal bir araba bile girmiyor

evler, binalar yapılacaktır, çünkü göçebe olmadığımız için bunlar gerekli
tabii bunun yanında da çevremizi korumalıyız

bugün yakıp yıktığımız ağaçlar ilerleyen zamanlarda bize zarar olarak dönecektir :)

bu konular için konuşalım please :D

bazılarımız gelecek şimdi olayı gezi parkına bağlayıp tankın altına yatan adamlardan çıkaracak iyi seyredin :p

Gelişmiş ülkelerin hep amazon tarafında olması bile anlatıyor herşeyi.

ne o yapılan avm'lerdeki lüks yabancı mağazalardan içeri girebilmişlerdir. ne de o yapılan devasa residence ve konutları içerisinden görebilmişlerdir. birileri cukkayı indirir bizimkiler de aybaşını zor getirirler. gelişememişlik.

ya betondan tamam da adam akıllı kentleşme yok, İstanbul-Feriköy, Beyoğlu gibi buna benzer yerlerde bırak İtfaiyenin sokağa girmesini normal bir araba bile girmiyor

evler, binalar yapılacaktır, çünkü göçebe olmadığımız için bunlar gerekli
tabii bunun yanında da çevremizi korumalıyız

bugün yakıp yıktığımız ağaçlar ilerleyen zamanlarda bize zarar olarak dönecektir :)

bu konular için konuşalım please :D

Konuşalım kardiş beyoğlunun tarihinden gir mesela imar işlerinden ne kadar haberdarsın önce ona değinelim ben bildiklerimden başlıyayım çarpık kentleşme ne zaman başladı miladı ne biliyormusun?peki şimdi uygulanan kentleşme olayındaki şartları biliyormusun?Bir mahalle yada sokakta belirli alan "yeşil alan" olarak bırakılır mütahitin yaptığı bina metrekaresine göre otopark alanı ve bahçe bırakma zorunluluğu var Yine bundan bikaç sene öncesine kadar yapı denetim diye bişey yoktu buda devletin aldığı tedbirlerden birtanesidir bunu çıkarları uğruna kendi lehine kullanan mütahitler ve sözde çevreciler de yok diil
Bu ülkede kaç tane sivil toplum örgütü var?ne kadar ağaç dikimi yapmışlar veya devlet adına son yıllarda kaç tane nereye ağaç dikimi yapılmış hiç araştırdınmı sözüm sana o fotoğrafın altına üşbeş bişey yazıp sdirek betonlaşmak gelişmekmidir diye hedef alıp infaz yapıyorsun gelişmek üretmektir güzl kardiş üretmek içinde fedakarlık gerekiyo taviz gerekiyo annataniliyom mu bugün Türkiye çöpünü elektriğe çeviriyo gelişmemi evet gelişen bi ülkemiz var

Hayır
Atatürk düşmanı olmak
Anitkabiri yıkma hayali kurmak
Giyiminde özgür hisseden kadınları karalamak
Taciz tecavüz haberlerinde magdurda suç aramak
Hoşgörü dini islami elinde olmasa da dilinde kılıçla savunmaya çalışmak demek gelişmek.
Gelisimimiz bu yönde ve
Acaaayyip memnunuz bu gelismeden

Konuşalım kardiş beyoğlunun tarihinden gir mesela imar işlerinden ne kadar haberdarsın önce ona değinelim ben bildiklerimden başlıyayım çarpık kentleşme ne zaman başladı miladı ne biliyormusun?peki şimdi uygulanan kentleşme olayındaki şartları biliyormusun?Bir mahalle yada sokakta belirli alan "yeşil alan" olarak bırakılır mütahitin yaptığı bina metrekaresine göre otopark alanı ve bahçe bırakma zorunluluğu var Yine bundan bikaç sene öncesine kadar yapı denetim diye bişey yoktu buda devletin aldığı tedbirlerden birtanesidir bunu çıkarları uğruna kendi lehine kullanan mütahitler ve sözde çevreciler de yok diil
Bu ülkede kaç tane sivil toplum örgütü var?ne kadar ağaç dikimi yapmışlar veya devlet adına son yıllarda kaç tane nereye ağaç dikimi yapılmış hiç araştırdınmı sözüm sana o fotoğrafın altına üşbeş bişey yazıp sdirek betonlaşmak gelişmekmidir diye hedef alıp infaz yapıyorsun gelişmek üretmektir güzl kardiş üretmek içinde fedakarlık gerekiyo taviz gerekiyo annataniliyom mu bugün Türkiye çöpünü elektriğe çeviriyo gelişmemi evet gelişen bi ülkemiz var

bu zamana kadar görev yapan belediyelerin suçu açıkçası
amma velakin her boş araziyi devlet peşkeş çekip rant için akrabaya, dosta, yabancıya satıp oraya avm, rezidans, otel yapıp her yeri betonlaştırdılar

sadece İstanbul'da 300 den fazla alış veriş merkezi var
ağaç yok, park yok, yeşil yok. millet eğlenmeye nereye gidecek? avm lere gidecek

hele ki kadınlar :D
bi ayakkabıya veya çantaya 2000-3000 tl verecek birde taksit yapacak ohh tadından yenmez

biz avm, rezidans, yol, köprü, havalimanı yapacağımıza

fabrika, araba üretme, uçak fabrikası kursak daha çok gelişiriz

Türkiye çok güzel bir ülke ama Biz Dandiğiz :)

eğer biz üretmeyip sadece Tüketilecek mallar için bişeyler yaparsak, yarın öbürgün Soğuk Savaş dönemindeki gibi tüpü, ekmeği karneyle almaya mahkum oluruz

bu zamana kadar görev yapan belediyelerin suçu açıkçası
amma velakin her boş araziyi devlet peşkeş çekip rant için akrabaya, dosta, yabancıya satıp oraya avm, rezidans, otel yapıp her yeri betonlaştırdılar

sadece İstanbul'da 300 den fazla alış veriş merkezi var
ağaç yok, park yok, yeşil yok. millet eğlenmeye nereye gidecek? avm lere gidecek

hele ki kadınlar :D
bi ayakkabıya veya çantaya 2000-3000 tl verecek birde taksit yapacak ohh tadından yenmez

biz avm, rezidans, yol, köprü, havalimanı yapacağımıza

fabrika, araba üretme, uçak fabrikası kursak daha çok gelişiriz

Türkiye çok güzel bir ülke ama Biz Dandiğiz :)

eğer biz üretmeyip sadece Tüketilecek mallar için bişeyler yaparsak, yarın öbürgün Soğuk Savaş dönemindeki gibi tüpü, ekmeği karneyle almaya mahkum oluruz

Elinde hiç bir projen var mı merak ediyorum?her hangi bişi
Üretim için sermaye gerek diil mi?yıllarca imf denilen sömürüye borç ödemekten neye atılım yapabildi bu ülke ?başbakan önüne atılan yazar kasalar iflas bayrakları çeken şirketler hortumlanan bankalar üreticinin önü kesildi projesi olanın projesi yırtıldı
Duruyosun duruyosun avm havalanı yol diyosun la bunlar yapılmadan direk fabrika kursan ne? Yolumuz yok ama araba fabrikamız var mantıklımı sence havaalanımız yok ama uçak üretiyoruz iyisin la ne kullanıyon olm sen
Sağlama yapıyorum bak anla die
Avler------->döner milli sermayeler diilmi oralardan ekmek yiyenleri bi hesapla bakem
Havalanı---->en kolay ve en güvenli yolculuk ve bunu sadece şahıs olarak düşünüyorsun ama hava yollarını kullananların %90 iş için buda ülke karına
Yol ---------> duble yol insanlar üzerinde piknik yapsın diye yapılmadı buna sadece yol olarak bakmak saçma diilmi fabrika çıkardığı ürünü başka kente bir şekilde taşımalı o taşımadan kaç kişi ekmek yiyecek ?şehirden şehire seyahat ederken kaç tane tır sayabiliyorsun bi dene bakam
Üretim ----> sanıyorumki baya ilerleme kaydetmiş bir ülke türkiye son zamanda gözüme takılan uçak parçaları üretilen bi fabrika açıldı
Yine türkiye uzay ajansı için çalışmalar tamamladılar kendi silah sanayisi la şuraya yazmım aç biraz üretim adına neler yapılmış

Elinde hiç bir projen var mı merak ediyorum?her hangi bişi
Üretim için sermaye gerek diil mi?yıllarca imf denilen sömürüye borç ödemekten neye atılım yapabildi bu ülke ?başbakan önüne atılan yazar kasalar iflas bayrakları çeken şirketler hortumlanan bankalar üreticinin önü kesildi projesi olanın projesi yırtıldı
Duruyosun duruyosun avm havalanı yol diyosun la bunlar yapılmadan direk fabrika kursan ne? Yolumuz yok ama araba fabrikamız var mantıklımı sence havaalanımız yok ama uçak üretiyoruz iyisin la ne kullanıyon olm sen
Sağlama yapıyorum bak anla die
Avler------->döner milli sermayeler diilmi oralardan ekmek yiyenleri bi hesapla bakem
Havalanı---->en kolay ve en güvenli yolculuk ve bunu sadece şahıs olarak düşünüyorsun ama hava yollarını kullananların %90 iş için buda ülke karına
Yol ---------> duble yol insanlar üzerinde piknik yapsın diye yapılmadı buna sadece yol olarak bakmak saçma diilmi fabrika çıkardığı ürünü başka kente bir şekilde taşımalı o taşımadan kaç kişi ekmek yiyecek ?şehirden şehire seyahat ederken kaç tane tır sayabiliyorsun bi dene bakam
Üretim ----> sanıyorumki baya ilerleme kaydetmiş bir ülke türkiye son zamanda gözüme takılan uçak parçaları üretilen bi fabrika açıldı
Yine türkiye uzay ajansı için çalışmalar tamamladılar kendi silah sanayisi la şuraya yazmım aç biraz üretim adına neler yapılmış

konuyu çekmek istediğin yere çekiyosun

iki yol yaptılar diye övünenlere diyorum ben
yol var, havaalanı var, iş yok, fabrika yok

ancak borç harç içinde kurtarılan ülkenin borcunu ödeyerek satın aldığı ve yaptığı fabrikaların tamamı neredeyse satıldı

asıl bana senin içtiğinden ver :D

adamlar bilime, eğitime yatırım yapar, biz diyanete yatırım yapıyoruz
onlar teknolojik şeyler üretiyor, bizde ise kırmızı don giymek günahtır
mini etek giyersen şöyle böyle olur

yaptığımız köprüler bile bize girdi :D
geçmesek bile belirli bir araç sayısı olmazsa hazineden yani senin benim vergilerimden ödenecek ama hükümet yapmış köprüyü o nasıl oluyorsa :D

konuyu çekmek istediğin yere çekiyosun

iki yol yaptılar diye övünenlere diyorum ben
yol var, havaalanı var, iş yok, fabrika yok

ancak borç harç içinde kurtarılan ülkenin borcunu ödeyerek satın aldığı ve yaptığı fabrikaların tamamı neredeyse satıldı

asıl bana senin içtiğinden ver :D

adamlar bilime, eğitime yatırım yapar, biz diyanete yatırım yapıyoruz
onlar teknolojik şeyler üretiyor, bizde ise kırmızı don giymek günahtır
mini etek giyersen şöyle böyle olur

yaptığımız köprüler bile bize girdi :D
geçmesek bile belirli bir araç sayısı olmazsa hazineden yani senin benim vergilerimden ödenecek ama hükümet yapmış köprüyü o nasıl oluyorsa :D

kırmızı don günah ama :D hak veriyorum sana o konuda don olayında daha önceki konuda da iş olayından bahsettin çalışmıyor işmi bulamıyosun sen

kırmızı don günah ama :D hak veriyorum sana o konuda don olayında daha önceki konuda da iş olayından bahsettin çalışmıyor işmi bulamıyosun sen

:D eyvallah :) yok çalışıyorum çok şükürde hani bizim millet diyor ya iş yok ondan dedim :D

:D eyvallah :) yok çalışıyorum çok şükürde hani bizim millet diyor ya iş yok ondan dedim :D

Bak sen şimdi de milletin sözcülüne soyundun :D kırmızı dondan millete geçtin o bu diilde kırmızı don harbiden günah.olm bak ne kullanıyosan bırak onu yada banada yolla :D çalışana iş çok mesala ben bana hangi şirket çok maaş verirse en çok maaş onla çalışırım ama annadımki çalışmakla çok bişi olmuyo o yüzden insanlara zengin kayınpederi öneriyorum

Nankörlük yapmayın hülooooooo ..
Biz çok geliştik bir kerem .. Mesela ben iki gündür çocuğuma devlet hastanesinden randevu almaya çalışıyorum ve karşıma hep şu ekran çıkıyor ;

Buna da şükür eskiden olsa hastane önünde beklerdik şimdi ise evde bekletiyorlar bizi ..

keşke o parkı imara açaydın da

dünyayı kan gölüne çevirmeseydin

aptal demek çok hafif kaldı be

Gelişmeyi hep maddi kültürün alınıp uygulanması tarzında düşünmek manevi kültürü bu gelişmeye hazırlamadan yapıldığında sosyolojide Kültürel Gecikme dediğimiz olguyu yaratır.Kuşaklar arası çatışmalar artar,uyum problemleri anomileri yaygınlaştırır.

Geri