Gelibolu Peynir Helvası Coğrafi İşaret Aldı

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Çanakkale, coğrafi işaretli ürünlerde isminden bahsettirmeye devam ediyor. “Gelibolu Peynir Helvası” coğrafi işaretli 15’inci ürün oldu.

Çanakkale bir coğrafi ürünün daha tescilini aldı. Gelibolu Peynir Helvası, Gelibolu Ziraat Odası girişimleriyle 17.10.2023 tarihinden itibaren korunmak üzere, 15.04.2024 tarihinde Mahreç İşareti ile tescil edildi.

1713812456215.png

Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Deniz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada,
Gelibolu ilçemizde kendine has lezzetiyle yaklaşık 700 yıldır üretilmeye devam eden “Gelibolu Peynir Helvası”’nın Türk Patent ve Marka Kurumunca Mahreç işareti ile tescil edildiğini memnuniyetle öğrendik. Başvuru sahibi Gelibolu Ziraat Odasını ve emeği geçen, katkı sunan herkesi tebrik ediyor, ilçemiz için, İlimiz için hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyoruz.

İlimiz genelinde Ezine Peynirimiz, Bayramiç Elmamız, Bayramiç Beyazımız, Çanakkale El Halımız, Bozcaada Çavuşüzümümüz, Yenice Kırmızı Biberimiz, Geyikli Zeytinyağımız, Bayramiç Tahin Helvamız, Bayramiç Zeytinyağımız, Lâpseki Şeftalimiz, Biga Peynir Tatlımız, Biga Pirincimiz, Çanakkale Domatesimizden, Işıkeli Nohut Kahvemiz’den sonra Gelibolu Peynir Helvamızın da coğrafi işaretli ürünlerimiz arasında yer almasıyla Coğrafi işaretli ürün sayımız 15’e yükselmiştir. Çanakkale olarak, coğrafi İşaret tescilli bu ürünlerimiz ile sadece lezzet açısından değil, aynı zamanda kültürel mirasımızın ve el emeğimizin korunmasındaki kararlılığını da göstermektedir.

İlimizin sahip olduğu diğer markalaşma niteliğindeki ürünlerimizin de tescil edilmesiyle ürünlerimiz daha da değer kazanarak, hem üreticilerimiz kazanacak hem de tüketicilerimiz doğru ürünle buluşacak ve ilimizin yöresel zenginliklerini daha da güçlendirmeye devam edecektir. Atılan bu adımlar, Çanakkale’mizin gelecekteki nesillere aktaracağı mirasın değerini ve önemini bir kez daha gözler önüne sermektedir. Bu yüzden İlimizde yürütülmekte olan coğrafi işaret tescil çalışmalarını önemsiyor ve Çanakkale Ticaret Borsası olarak destekliyoruz" dedi.

Kaynak: Çanakkale Ticaret Borsası

Kızarmış olanını seviyorum ben. Baymıyor, aşırı tatlı değil.

O kadar uluslararası yemek festivaline katıldım ancak ne ismini duydum ne de tadını biliyorum. Tanıtımını iyi yapamamışlar demek ki...
Ben de önceden varlığından haberdar değildim. Buraya gelince çok övduler.
Beğendim, damak zevkime uyuyor.

Ben de hiç yemedim ancak @yoSun cuğum ve @Melodram cığım kesin denemiştir.
edirneli damat bize arada böyle şeyler getiriyordu, galiba bundan da getirdi ve yememle tiksinmem çok eş zamanlıydı. aynı şey mi bilmiyorum da peynirli bi şey yiyip sevmediğimi biliyorum, höşmerim miydi acaba… bırakın peynirler de helva olmayıversin arkadaşlar…

edirneli damat bize arada böyle şeyler getiriyordu, galiba bundan da getirdi ve yememle tiksinmem çok eş zamanlıydı. aynı şey mi bilmiyorum da peynirli bi şey yiyip sevmediğimi biliyorum, höşmerim miydi acaba… bırakın peynirler de helva olmayıversin arkadaşlar…
Peynir, künefede güzel duruyor, Höşmerim de iyi yapılırsa ben seviyorum ancak bu ismi ilk kez duydum. Tarifine bakınca anlaşılır.

Peynir, künefede güzel duruyor, Höşmerim de iyi yapılırsa ben seviyorum ancak bu ismi ilk kez duydum. Tarifine bakınca anlaşılır.
evet işte peynirin yeri künefedir, börektir, omlettir… kimse sormamış mı peynire sen helva olmak ister misin diye, ne kırıcı… helva dediğin irmik helvası ve un helvasıdır, ben bunu kabul etmiyorum ama döngüsel hanım beğenmiş, bi şüpheye düşürdü beni…

peynir ve maraş dondurması… allah aşkına icat çıkarmayın. tamam ya, herkes beğendi madem susuyorum… tam yazarken leftyciğim yazmış, evet deneyelim öyle yorumlayalım en iyisi :*
dene sonra konuş meloş hanım !

galatasaraylıların ülkede denemediği şampiyonluk, denemediği zafer kalmadığı için her şeyi çok iyi bilmemiz şov değil… kıskanmayınız. yönetim üyeleri aralarına alıp örseliyor, imdat!

galatasaraylıların ülkede denemediği şampiyonluk, denemediği zafer kalmadığı için her şeyi çok iyi bilmemiz şov değil… kıskanmayınız. yönetim üyeleri aralarına alıp örseliyor, imdat!
seni elimizden kim alabilir ya kim:D

Ulen allahın karadenizlisi peynir helvasından ne istedin jdjd sux de geçen kandil simidine söylendi

Geri