Geleneksel Din

Konu sahibi son olarak 75 gün önce görüldü
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Hiç düşündün mü?
Sen dinini seçmedin, içinde doğdun.
Ana, baban, çevren neye inanıyorsa, sende ona inandın.
Bırak diğer dinleri, İslamı bile tam olarak bilmiyorsun.
Kuranı Kerimden yoksun, rivayet ve söylentilerden ibaret,
Din deyince ibadet, ibâdet deyince dinin direği namaz
anlaşılan, bilim, sanat ve adaletten yoksun bir dine mi inanıyorsun?

Gtzp6W9VzMY

Bugün bir konuya mizah amacı ile atmıştım. Tekrar paylaşma gereği duydum. Kişiye takılmamak gerek böyle milyonlar var ülkede.

Ha yanlış anlaşılmasın amacım dini eleştirmek değil. İlk emri oku olan bir dinin bu kadar cahil inananı olması.

Merak ediyor olduğum şey dinin tüm gereklerini yerine getirebilecek bir insan var mı? Hem fizyolojik hem de psikolojik olarak bu mümkün değil gibi. Nefes almak dışında hemen her şey yasak. Özellikle kadınlar için durum daha kötü. Forumda bulunmaları bile caiz değil sanırım.

Erkeklere caiz mi?

Forumda hiç imam yok mu? Sorular soruluyor.

Merak ediyor olduğum şey dinin tüm gereklerini yerine getirebilecek bir insan var mı? Hem fizyolojik hem de psikolojik olarak bu mümkün değil gibi. Nefes almak dışında hemen her şey yasak. Özellikle kadınlar için durum daha kötü. Forumda bulunmaları bile caiz değil sanırım.
Tasavvuf tarikatçıların dinin de öyle

Run İslam dini üzerinden konuşacak olursak harama el uzatmak, zina, kul hakkı, masumu öldürmek ve iftira etmek dışında büyük günah yok. Bunlari yapmamak çok zor olmasa gerek. Üstelik her şey yasak diye bir kuralda yok. Ve kadına en çok değer veren din İslam. Bunu kabul etseniz de etmeseniz de. İslam kadini metalastirmaz. İslam'a göre kadın kutsaldır, annelik kutsaldır. Kadına şuh verilmiştir. Erkekten bir adım önde olduğu konu budur. Kız çocukları diri diri gömülürken bunu yasaklayan din islamdir. Burada bulunmaları da caizdir. İnancı sağlam olmayan biri olarak İslam'a kadın üzerinden saldırmak hep saçma gelmiştir. İslamiyet tartisilir, emirleri tartisilir. Ama tek bildiğimiz İslami kadinlar üzerinden eleştirmek (: Bunları bilmek için imam olmaya gerek yok. Ateistlere saldıran yobazlardan hoslanmadigim gibi dinlere ve inananlara saldıran insanlardan da hoşlanmam. Senin onlardan biri olmadığına inanıyorum. Din tartışılır, sabahlara kadar tartışılır. Ama saldırmak bambaşka bir olgu

Rütin olarak hemen hemen her gün, fikir alışverişi dışında propaganda yaparcasına bu konuların açılması, sürekli hakaretvari konuşmalar, sanki İslam dini çok kötü de, böyle yansıtmalar hurafeler üzerinden konuşmalar, kadınlar üzerinden giydirmeler vs vs.
Hocam farklı felan değilsiniz, çabanızı anlıyorum ama değilsiniz nasıl ki biz ateistlere kötü söz/muamele yapmıyorsak sizde artık şu furyanızdan vazgeçin, çünkü hiçbir şey samimi olduğunuzu göstermiyor.
Tartıştığınız şey İslam değil, çünkü ortada tartışma yok, hakaret ediyoruz sürekli ya hu bu ne? hoca kötüyse cemaatte kötüdür algısını değiştiremiyoruz şu ülkede, ona yanarım.

Hatem bey kimseye saldırı yaptığım yok, mesela tokalaşmak caiz değil, bir erkek ile kadının. Caiz olmayan bir şey sonucu günah işlenmiş oluyor. Ben büyük ve küçük günah dan bahsetmiyorum, sadece normal yaşamda dinin gereklerini "tamamen" yerine getirmek mümkün değil diyorum. Kötü niyetli olduğumu düşünüyor olma ihtimalin beni üzdü açıkçası. Ailemde inançlı ve dinin gereklerini yerine getirmeye çalışan kişiler var. Kadın ile erkek ilişkilerinde dinimiz senin söylediğin kadar hoşgörülü değil. Onun dışında kadınlara değer verildiği konusuna katılmıyorum.

Ala turka bu konu medeniyle çok takdir ettim seni..
İkimizin görüşleri çok farklı değil inan..

İmzandaki beş şart aslında dinin beş esasıdır. Hele de adalet olmazsa olmazdır. Namaz, oruç elbette bunlarda yapılacak..

Ancak namaz hırsızlığa,
Kılık kıyafet cahilliğe alet edilmeyecek.

Başına bir cübbe taktı diye insan şeytanları sıralı yalanlar düzemeyecekler..

Din güzeldir.. İslam güzeldir.. Peygamber güzeldir.. Bunların güzel olması diline bunları alan herkesin güzel olduğu anlamına gelmiyor..

İslam adaleti emrediyor ama müslümanlarda adaletten zerre bulamazsın..

O yüzden o 5 esasa yeniden dönmeliyiz.. Başka yolu yok..

Değişebilen insan iyi insandır, sabit insansa en kötüsü..

Bir yerden kameramanlar cikicakmi konuda diye bekliyorum. Şaka mı?

Arkadaşlar,

Konu dışı atışma yapmadan, birbirinize hakaret etmeden ve farklı görüşe saygı duyup beraberinde dini değerleri de aşağılamadan lütfen devam ediniz.

Rütin olarak hemen hemen her gün, fikir alışverişi dışında propaganda yaparcasına bu konuların açılması, sürekli hakaretvari konuşmalar, sanki İslam dini çok kötü de, böyle yansıtmalar hurafeler üzerinden konuşmalar, kadınlar üzerinden giydirmeler vs vs.
Hocam farklı felan değilsiniz, çabanızı anlıyorum ama değilsiniz nasıl ki biz ateistlere kötü söz/muamele yapmıyorsak sizde artık şu furyanızdan vazgeçin, çünkü hiçbir şey samimi olduğunuzu göstermiyor.
Tartıştığınız şey İslam değil, çünkü ortada tartışma yok, hakaret ediyoruz sürekli ya hu bu ne? hoca kötüyse cemaatte kötüdür algısını değiştiremiyoruz şu ülkede, ona yanarım.

Ülkenin kalkınmasına engel olmasaydı bu anlayış
Bizde ağzımızı açmazdık
Eleştirdiğimiz şey, dinimizi, mezhebimizi belirleyen iktidarlara

Run İslam dini üzerinden konuşacak olursak harama el uzatmak, zina, kul hakkı, masumu öldürmek ve iftira etmek dışında büyük günah yok. Bunlari yapmamak çok zor olmasa gerek. Üstelik her şey yasak diye bir kuralda yok. Ve kadına en çok değer veren din İslam. Bunu kabul etseniz de etmeseniz de. İslam kadini metalastirmaz. İslam'a göre kadın kutsaldır, annelik kutsaldır. Kadına şuh verilmiştir. Erkekten bir adım önde olduğu konu budur. Kız çocukları diri diri gömülürken bunu yasaklayan din islamdir. Burada bulunmaları da caizdir. İnancı sağlam olmayan biri olarak İslam'a kadın üzerinden saldırmak hep saçma gelmiştir. İslamiyet tartisilir, emirleri tartisilir. Ama tek bildiğimiz İslami kadinlar üzerinden eleştirmek (: Bunları bilmek için imam olmaya gerek yok. Ateistlere saldıran yobazlardan hoslanmadigim gibi dinlere ve inananlara saldıran insanlardan da hoşlanmam. Senin onlardan biri olmadığına inanıyorum. Din tartışılır, sabahlara kadar tartışılır. Ama saldırmak bambaşka bir olgu

Komik ve üstünkörü yazılmış bir mesaj, islamı savunan hemen herkes gibi anlatmışsınız.

Nihat Hatipoğlu izleyicisi bu mesajınıza inanır da bilen insanlar yani şeriat hakkında bilgisi olan kişi şu mesajınıza inanın gülerdi. Çünkü gerçeklikle ve hatta islamla en ufak bir ilgisi bile yok.
İslamın doğum yeri olan Arabistan'da bile hala kadının insan olup olmadığı tartışılıyor. Kadınlara ehliyet ve sinemaya gitme gibi haklar verileli 1 sene bile olmadı.

"ve kadına en çok değer veren din İslam" sonrasını okumadım.

Yıl 2019 hala okuduğunu anlamayanlar var.

Ülkenin kalkınmasına engel olmasaydı bu anlayış
Bizde ağzımızı açmazdık
Eleştirdiğimiz şey, dinimizi, mezhebimizi belirleyen iktidarlara

Bu sistemin değişmesini en az sizin kadar ben de istiyorum, fakat ayağımızdaki prangalardan kurtulamıyoruz, insanlar din konusunda dar bir çukura hapsolmuş vaziyette ve daha da kötüleşiyor bunu iktidarlara bağlamaktan öte, hiç kimse kendi görevini yerine getirmiyor ki, çok hatamız var sayılacak gibi değil.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri