Z
Zeyna
Ziyaretçi
Ziyaretçi
İngilizce öğretimi açısından gelecekte teknoloji alanında olabilecek gelişmeler neler olabilir sizce arkadaşlar?
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Google Translate şu an daha iyi olmaya çabalıor ya da bize ünideki hocalar siz daha iyisini yapın demişti
başkada aklıma gelmior belki android uygulamasında bişiler çıkabilir
Öyle bir şekilde sormuşsunuz ki cevaplar uçuk olabilir ^^
Mesela gelecekte çip çıkaracaklar , çocuklara takıldığında ana dilleri gibi ingilizce konuşacaklar.
gelecekte araba kullanırken uzun yolda size ingilizce gramer bilgilerini anlatıcak araba.. ^^
Teknoloji isterse gelebileceği en yüksek seviyeye gelsin , bir insana öğretilecek bir şeyi sevdiremezseniz o kişi onu öğrenemez benim düşünceme göre. O yüzden teknolojiyi bence sevdirmek için kullanabilirsiniz. Siz canınızı dişinize taksanız dahi ilgisi olmayan bir öğrenciye bir şey öğretemezsiniz.
Bence dil öğretiminde teknolojinin en mantıklı kullanımı , filmler ve müziklerdir.. Dinlediği müzikteki cümleleri tercüme ettikten sonra kelimeler ve bazı yapılar bilinçaltına yerleşir insanın bence. Eğer üzerine de düşerse , gelişim sağlanılabilir ^^
Stephen Hawking'in cihazına benzer düşündüklerini İngilizceye çevirebilen bir alet yapılabilir. Örneğin borca battım boğazıma kadar diye düşünen birisinin çevirisi I'm in red şeklinde olucaktır. Belki deyimlerde yardımcı olabilir..
Stephen Hawking'in cihazını düşününce mantıklı ama ^^
Yine de çok zor bir ihtimal çünkü bir kişiye dil eğitimi verebilmek için o kadar uğraşa gireceklerini zannetmiyorum o yüzden haklısınız..
Ama bence teknolojinin ingilizce eğitimi adına translate programları dışında gelişebileceğini düşünmüyorum ^^