Gelecek Partisi Milletvekili AKP’ye geçecek

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
SON DAKİKA | Yarın AKP'ye katılacağı açıklanan Gelecek Partisi Milletvekili Serap Yazıcı, partisinden istifa etti.

gelecek partisi isimli oluşumun kaç vekili varsa yeni anayasa sürecinde en az %50'sinin akp'ye geçeceğini varsayabilirsiniz. 2013 akp'sinden 2025 akp'sine transfer olmuş, şaşırtıcı değil. şaşırtıcı olan bunlara vekil koltuklarının bayram şekeri gibi dağıtılmasıydı.

Habercilerin hep kullandığı bir terim vardır ; “Bir köpek bir insanı ısırırsa haber değeri taşımaz ama bir insan bir köpeği ısırırsa bu haber değeri taşır” diye.

Gelecek partili birinin AKP ye geçmesinin bir haber değeri yok benim nezdimde.

gelecek parti, deva bunlar zaten micro akp'li partiler, chp kotasından meclise giren vekillerin geçisleri şaşırtıcı degil. fakat ahlaksızlık.

saadet partisi pratikleriyle bunların yanında iyi kötü daha omurgalı bir çizgiyi takip etti mesela.

Habercilerin hep kullandığı bir terim vardır ; “Bir köpek bir insanı ısırırsa haber değeri taşımaz ama bir insan bir köpeği ısırırsa bu haber değeri taşır” diye.

Gelecek partili birinin AKP ye geçmesinin bir haber değeri yok benim nezdimde.
Açıkçası benim için de öyle. Ama burada vakti zamanında 6’lı masa güzellemesi yapan kimi arkadaşlara tekrar hatırlatmak için paylaşmak istedim. : dd Beni ve bazı arkadaşları ideolojik körlükle, ülkeye demokrasi gelecek ve bizim gibiler engel oluyormuş gibi yorumlarla yargılıyorlardı. Alın işte masanız da ittifakınız da diyorum haliyle… ayrıca bu tür haberleri arada hatırlatmakta fayda var ki ne oldukları her zaman hatırlansın diye…

Aynı kümese dadanan komşu tilkiler Önce gömlek değiştiler.Sonra birileri rengini beğenmeyip larcivertini seçti.Anlayana...

Batan gemiyi önce fareler terk edermiş.

Bunun böyle olacağını tahmin etmek için alleme-i cihan olmaya falan gerek yoktu. İq'su ayakkabı numarasından büyük herkes Altılı Masa müsameresiyle meclise sokulan Siyasal İslam eskilerinin çark edeceklerini biliyordu. Bunu en iyi de Kılıçdaroğlu ve bu ülkenin muhalif yurttaşlarına ihanet eden akıl takımı biliyordu ama sırf Kılıçdaroğlu'nun adaylığı meşruiyet kazansın diye Akp'nin dahi def ettiği tiplere bir dünya imtiyaz verip bu tipler eliyle Akp ile Akp'lik yarıştırmaya kalktılar. Akabinde de "ama Sinan Oğan da rererö" muhabbetine giriştiler. Ulan siz Chp eliyle meclise Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti ve Türk düşmanı tipleri soktunuz. Atatürk denince tetiklenen tipleri en yağlı, ballı ve Chp'nin kalesi denilecek bölgelerden zorluk çıkartmadan meclise soktunuz. Meclise soktuğunuz o tipler seçim süreci biter bitmez zerre utanmadan, sıkılmadan kendilerini meclise sokan Chp'lilere parmak sallamaya başladılar. İşte bütün bunlar Kılıçdaroğlu'nun 8 boyutlu satrancının ayrı bir boyutu. Diğer boyutlarını da yeni anayasa sürecinde göreceğiz.

davutoğluna sen gelme demişler

CHP seçmeninin yanlış birliklerin sonucu olarak doğrudan AKP'ye desteğinin bir örneği.

Yahu CHP nin sağ seçmenden oy alama ihtiyaci vardı. Bunu da ufak sağ partilerle ittifak yaparak sağlamaya çalıştılar. Bunda siyaseten bi anormallik yok. Çünkü bu ufak partiler tek başına az oy alsa da, seçim kazanma ihtimali olan bir koalisyon içinde pekala oylarini arttirabilirlerdi. Zaten ihtiyaç fazla değildi. Yüzde 3-5 oy yeterdi.

Aslında bunu iyi partiyi yaratarak sağlamaya çalıştılar daha önce. Ama o yemedi çünkü iyi parti sadece CHP ulusalcılarının oy verebileceğinden fazlası olamadı. Şehirli MHP seçmeni zaten CHP tarafına geçmişti. İyi parti karşı takımdan oy calamadigi gibi CHP'nin oylarını da böldü. Bu evlilik sakat çocuk doguracakti. Ama boşanmaları kolay olmayacaktı.

Yanlış olan bu kurguda Kılıçdaroğlu idi. Çünkü başkanlık seçimlerinde tek adam figürü önemliydi, koalisyon ve ortaklıkları tek başına temsil edebilmeli idi. Çaresiz CHP seçmenine farkeden birşey yoktu. Onlara beni de aday gösterdiniz zaten oy vereceklerdi. Önemli olan gizli ortak HDP idi. Onu küstürmemek gerekirdi. İyi de o zaman minnoş sağ parti seçmeni nasıl ikna olacaktı.

Velhasıl Kılıçdar aday olmayacaktı.

Olacaksa minik sağ partilere minnet etmeyecekti.

Günün sonunda "beş benzemez" topal ördek", "yamalı bohça" gibi gayet yerinde sifatların yapıştırılmasına engel olamadılar.

Şimdi bu kadar yanlış üzerine birileri parti değiştirince suçlayamazsınız.

Açıkçası benim için de öyle. Ama burada vakti zamanında 6’lı masa güzellemesi yapan kimi arkadaşlara tekrar hatırlatmak için paylaşmak istedim. : dd Beni ve bazı arkadaşları ideolojik körlükle, ülkeye demokrasi gelecek ve bizim gibiler engel oluyormuş gibi yorumlarla yargılıyorlardı. Alın işte masanız da ittifakınız da diyorum haliyle… ayrıca bu tür haberleri arada hatırlatmakta fayda var ki ne oldukları her zaman hatırlansın diye…
Şimdi o çocuklar o zamanlar savunduğu kişilere şu an küfür ediyor. Devlet Bahçeli, Meral Akşener sevdalıları :)
Bu forumda politika konuşacak kişi sayısı kaç, yıllardır yazmıyorum konulara, okuyup gülüyorum.

Geri