Geleceğin en büyük hastalığı ne olcak sence: stres mi, yalnızlık mı?

Konu sahibi son olarak 89 gün önce görüldü
Dijital dünyada kendini kanıtlama, var olduğunu gösterme hastalığı.

Yabancılaşmak bence çünkü insanlar her geçen gün kendi gerçekliğinden ve doğasından kopup, dayatılanlara uygun bir şeylere dönüşmeye başlıyor.

Milyonlar içindeki tekillik.
Stres her dönemin hastalığı bence.
Yalnızlık bir hastalık değil bence. Bu devirde olabilecek en güzel şey.

Stres mi ? Yalnızlık mı?

Hayır, ikiside değil.

En büyük problem ->> " Mutsuzluk " olacak.

Çok fazla haz bağımlısı olduk. Sürekli birbirimize komik reels atıp duruyoruz. TikTok bağımlısı insanlar olduk. Haddinden fazla gereksiz bilgi dolduruyoruz zihnimize. Sürekli bir gösteriş merakımız var sosyal medyada. Doymuyoruz hazza, doyumsuzuz. Beynimizin ödül merkezinin ayarlarını bozduk. Basit şeyler bizi artık mutlu etmiyor. Daha büyük haz peşindeyiz. Kolaycıyız ve hep daha fazlasını istiyoruz. Bunlar hep kollektif bilinçaltımıza da işledi ve bu arketipler genler vasıtasıyla gelecek nesillere de aktarılacak. Sadece kendimizi değil, doğacak nesillere, çocuklarımıza da zarar veriyoruz. Onlara kötü örnek de oluyoruz. Birgün gelecek ne yaparsak yapalım mutlu olamayacağız çünkü mutluluk eşiğimiz yükselmiş olacak. İnsanın fabrika ayarlarına dönmesi lazım. Daha sade bir hayat, daha fazla doğa, daha az sosyal medya, daha fazla emek harcanarak kazanılmış ödüller, daha fazla şükretmek.

Yalnızlaşma ve buna bağlı psikolojik sorunlar artacak gibi duruyor. İnsanların toplanıp bir şeyler yaptığı alanlar giderek azalıyor.

Kesinlikle bireysellik daha çok ön planda
Evlerin m2 küçülmesi, sosyal ağların artması, insanların tahammülsüzleşmesi, dost kötü günde belli olur diye söz varya günümüzde o sözün bir anlamı kalmadı çünkü kimse kimsenin kötü gününde yanında olmak istemiyor ki zaten kendi derdim var diyorlar… komşuluk kavramının artık kalmaması… alın size modernlik…

Stresten fersah fersah kaçamıyorsun, yalnızlığı tıkırında yaşıyorsun. Stresinle baş edebilirsin, yalnızlık mantık işi:p…Mantığım LikeE

Çirkinlik. Güzelsizlik, aynıcısılık, lanet olasıcılık.

ÖF, güzel kadın kalmadı sokakta. Hepsi birbirine benziyor, aynı ses, aynı hareketler, aynı tipler, aynı çene aynı dudak, iğrenç tek kelimeyle. Bö, götüm gibin. Bu çok net bir hastalık, veba gibi, yayılıyor, bö kusucam.

Bence stres daha büyük etken gibi...
Ben genelde babamın ölümünden sonra çoğu şeyi kafaya takmayan biriyim...Ama halamın her geçen gün erimesi, hastalığı beni strese soktu ve alerjik olarak yüzüm kolum filan kaşınmaya başladı...
stresin yanına çaresizlikte eklenebilir.

durun önce bi savaşalım
ölmezsek bakarız

Yalnızlığı hastalık olarak gören mi varmış? Bence hem büyük ihtiyaç hem de lüks.
Yalnızken de stres azalacağı için problem göremiyorum. Az insan az sorun

Yalnızlıgı neden hep hastalık olarak goruyorsunuz ,?
Yalnızlık şifadır , dermandır.İyileşmenın ,evinize özünüze dönüşün yoludur .

Geri