Geleceğin askeri teçhizatı «Ratnik»

• Kullanıcı SiNGo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Bunları Biliyor musunuz? Arşiv
Konu sahibi son olarak 2476 gün önce görüldü
1015040963.png

Ratnik», piyade silahları, koruyucu kıyafet, istihbarat, kontrol ve haberleşme sistemleri alanındaki en son gelişmeleri bir araya getiren Rus savaş teçhizatı.

Ratnik, “geleceğin askeri teçhizatı” olarak da adlandırılan Rus yapımı yeni nesil piyade teçhizat sistemidir. Ratnik, savaş alanındaki her bir askerin niteliğini navigasyon alanındaki son bilimsel gelişmeler, gece görüş sistemleri, askerin psikofizyolojik durumunu izleme, zırh ve kumaş üretiminde kullanılan ileri malzemeler sayesinde artırmayı öngören genel projenin bir parçasıdır.
Teçhizat, ilk kez MAKS-2011 Fuarı’nda tanıtılmıştı. Askeri testler, Aralık 2012’de, 27. Motorize Piyade Tugayı’nın Alabino poligonunda yapılmıştı. Askeri testler sonucu, teçhizat parçaları askeri yönetim tarafından olumlu değerlendirilmişti.
Ratnik teçhizatının ilk örnekleri, 2015 başlarında, Rusya Silahlı Kuvvetleri’ne teslim edildi. Rus ordusu her yıl 50 bin Ratnik teçhizat setini alacak.

@SiNGo güzel bilgi,teşekkürler.

Bu konu bir kıyaslama yapmama sebep oldu.
Askerlerimiz bu teçhizat yokluğunda bile can siperane .Bir de bundan kullansalar .
Bizim ülkemizde ise ''ağabeyin de o mesleği seçmeseydi'' diyenlerin bu teçhizatı askere layık görmeyeceğine de inanıyorum.Oysa ki şehidimiz ne vakarla kendi astını düşünen bir fedakardı.

Ek:

'DÜN BİR KARGO ALDIK, GÖRÜNCE YİNE YIKILDIM'
“Dün kargo aldık. Orduda askerlerin kullandığı miğferlerin içinde koruyucu madde vardır. Bu madde belli sürelerde Genelkurmay tarafından yenilenir ancak yenilenene kadar aşındığı, bozulduğu ve askerleri koruyamadığı olmuştur. Kargoda, kardeşimin maiyetindeki asker sayısı kadar, miğferin içine konan bu koruyucu madde vardı. Kendi parasıyla İstanbul’dan sipariş etmiş, askeri etkilenmesin diye. Askerini çocuğu gibi korurdu. Bunu görünce bir kez daha yıkıldım.”(msn)

@SiNGo güzel bilgi,teşekkürler.

Bu konu bir kıyaslama yapmama sebep oldu.
Askerlerimiz bu teşhizat yokluğunda bile can siperane .Bir de bundan kullansalar .
Bizim ülkemizde ise ''ağabeyin de o mesleği seçmeseydi'' diyenlerin bu teçhizatı askerine layık görmeyeceğine de inanıyorum.Oysa ki şehidimiz ne vakarla kendi astını düşünen bir fedakardı.

Ek:

'DÜN BİR KARGO ALDIK, GÖRÜNCE YİNE YIKILDIM'
“Dün kargo aldık. Orduda askerlerin kullandığı miğferlerin içinde koruyucu madde vardır. Bu madde belli sürelerde Genelkurmay tarafından yenilenir ancak yenilenene kadar aşındığı, bozulduğu ve askerleri koruyamadığı olmuştur. Kargoda, kardeşimin maiyetindeki asker sayısı kadar, miğferin içine konan bu koruyucu madde vardı. Kendi parasıyla İstanbul’dan sipariş etmiş, askeri etkilenmesin diye. Askerini çocuğu gibi korurdu. Bunu görünce bir kez daha yıkıldım.”(msn)

Güzel düşünen yüreğinize sağlık.

Bu tür askeri teçhizatların layık görülmeyeceği konusunda hemfikirim. Fakat daha önemli bir sorun var Türkiye'de gençler gönüllü olarak askerliğe gitmek istemiyor,isteyenlerde gittikten sonra pişman oluyor.İşsizlikten parasızlıktan uzman askerliğe devam edenler oluyor.Çünkü askerlikte yapılan muameleler hiç hoş değil ve mantığın bitirildiği yerdir.Kişiye devlet düşmanı olmaya dahi ittirebiliyor.Yani Yığınla bu tür teçhizatları da koysalar askerliği sevdirmedikçe içerisi boş kalacaktır.

Güzel düşünen yüreğinize sağlık.

Bu tür askeri teçhizatların layık görülmeyeceği konusunda hemfikirim. Fakat daha önemli bir sorun var Türkiye'de gençler gönüllü olarak askerliğe gitmek istemiyor,isteyenlerde gittikten sonra pişman oluyor.İşsizlikten parasızlıktan uzman askerliğe devam edenler oluyor.Çünkü askerlikte yapılan muameleler hiç hoş değil ve mantığın bitirildiği yerdir.Kişiye devlet düşmanı olmaya dahi ittirebiliyor.Yani Yığınla bu tür teçhizatları da koysalar askerliği sevdirmedikçe içerisi boş kalacaktır.

Teşekkür ederim yorumunuz için.

Askerliğin kudsiyetini yürek ve bilinçle idrak etmekle tabi ki aynı şey değil.Askeri ölüme kodlayan eğitim ya da ''o mesleği seçmeseydi'' şeklindeki vasıfsız ve vicdansız ifadeler olmamalı.Çanakkale'de ne imkansızlıklar içinde yek vücut olmuş,saflar yerine ülke için genç-yaşılı,kadın -erkek dememiş bir tarih var ardımızda.Ama şehitlerin ağza sakız yapıldığı siyasi şovlarda görünen o ki ülke yöneticilerinin vatan savunmasına verdiği değer,para ve siyasetle gelen şaşaadan daha önemsiz .

Neyse ki hala askerliğe gönüllü binler var.

Ek:
'Gönüllü' askerlik için TSK'ya 3 bin başvuru
Genelkurmay Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, son günlerde yaşanan terör olaylarının ardından gönüllü askerlik için yaklaşık 3 bin kişinin Genelkurmay'a elektronik posta yoluyla başvurduğu belirtildi...(Hürriyet)

Teşekkür ederim yorumunuz için.

Askerliğin kudsiyetini yürek ve bilinçle idrak etmekle tabi ki aynı şey değil.Askeri ölüme kodlayan eğitim ya da ''o mesleği seçmeseydi'' şeklindeki vasıfsız ve vicdansız ifadeler olmamalı.Çanakkale'de ne imkansızlıklar içinde yek vücut olmuş,saflar yerine ülke için genç-yaşılı,kadın -erkek dememiş bir tarih var ardımızda.Ama şehitlerin ağza sakız yapıldığı siyasi şovlarda görünen o ki ülke yöneticilerinin vatan savunmasına verdiği değer,para ve siyasetle gelen şaşaadan daha önemsiz .

Neyse ki hala askerliğe gönüllü binler var.

Ek:
'Gönüllü' askerlik için TSK'ya 3 bin başvuru
Genelkurmay Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, son günlerde yaşanan terör olaylarının ardından gönüllü askerlik için yaklaşık 3 bin kişinin Genelkurmay'a elektronik posta yoluyla başvurduğu belirtildi...(Hürriyet)
Tabiki de askerlik kutsal bir görevdir ve herkes bunu idrak edemez.Bu vasıfsız ve vicdansız insanlar kendi etrafında dönen ve başka bir dünya bilmeyen böceklere benzetiyorum. Allah bu ülkeye bir daha Çanakkale yaşatmasın ama olursa yine yek vucüt olan insanlar da geçmişte olduğu gibi olacaktır.Tarihini bilmeyen bir nesil yetişiyor toplumun bu hale gelmesinin en önemli nedenlerinden. Askerliğin kutsallığının yeniden farkedilmesi için para ve siyasetten ayrılması gerekir yani yöneticilere büyük işler düşüyor.

Geri