Geçmişten Günümüze Lahmacun

Konu sahibi son olarak 1273 gün önce görüldü
Lahmacun kelimesi, Arapçada "ezilmiş et" anlamına gelen "lahm-ı acin" sözcüğünden geliyor

1585417356493.png

Bu kelime yıllar içinde söylene söylene biraz değişmiş tabii.

Lahmacunun Evliya Çelebi zamanında dahi oldukça sevilen bir yiyecek olduğu biliniyor

1585417436164.png

Öyle ki 17. yüzyılda Şam'da meşhur olan "lahm-ı acin böreği"nin bugünkü lahmacunun kökeni olabileceği düşünülüyor

1585417608663.png

Lahmacun hangi yöreye ait derseniz, hem Antep'in hem de Urfa'nın bu konuda tescili var aslında

1585417727878.png

Antep lahmacunu elips şeklinde hazırlanıyor, Urfa lahmacunu ise yuvarlak

1585417937962.png

Tescilli olan Antep lahmacununda soğan yerine sarımsak kullanılması onu diğer lahmacunlardan ayıran bir özellik oluyor

1585418012887.png

Aynı zamanda hamuruna %1 oranında maya konuluyor, harcının diğer lahmacun türlerine göre fazla olması nedeniyle de en pahalı lahmacunlar arasında yer alıyor

Tescilli Urfa lahmacunu ise soğanla hazırlanıyor, en önemli farklılıklarından birinin harcına eklenen isot olduğu söyleniyor

1585418106789.png

Bunların yanı sıra ustasına göre farklılık gösterse de Antep lahmacunu kuzu etinden, Urfa lahmacunu ise kuzu-dana eti karışımdan yapılıyor

lahmacun-tarifi.JPG

Ermeni mutfağı da lahmacuna sahip çıkan mutfaklardan biri, özellikle Amerika'da "Ermeni pizzası" adı altında yaygın biçimde satıldığı biliniyor

1585418285343.png

antepinki tad olarak daha iyi sanki ya. siz nediosunuz? ayrica eti bol seviom ben hamurun gozukmemesi lazim

Her sevgilimle ilk buluşmada yediğimiz yegane şeydir kendisi çok severim..

Çok güzel görünüyorlar ya içli köfteyle en sevdiklerim arasında…

normali bana dokunuyor; üzerine kaşar serptirince yiyebiliyorum, valla canım çekti şimdi.
anam'da sarma sardı, uygun düşmez.

Sırf bu konu için tekrar giriş yapan beenn Bayılıyorum kendilerine❤️ Etli yemek pek aramam ama lahmacun vazgeçilmezim.

Geri