Geçmişi Kıskanmak: Retroaktif Kıskançlık

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Retroaktif Kıskançlık Nedir?
Kıskançlık; somut bir durum ile bağlantılı olarak ortaya çıkan kaybetme korkusu, şüphe ve savunma gibi refleksleri kapsayan bir duygu. İkili ilişkilerde ise genel olarak partnerini başka birine kaptırma korkusunu da içeren kıskançlık duygusu, esasen geleceğe yönelik kaygılı bir duygudurumunu ifade ediyor.

Retroaktif Kıskançlık Ne Demek?
Retroakti kıskançlık, geriye dönük kıskançlık olarak tanımlanır. Çiftlerden birinin, diğerinin romantik veya cinsel geçmişi hakkındaki rahatsız edici ilgisini ifade eder. Yani aslında sevgilinin geçmişini kıskanmak anlamına gelir.

Partnerin geçmiş ilişkileri hakkında ayrıntılı sorular sorulması, sosyal medya hesaplarının geçmişe yönelik olarak sürekli didiklenmesi, eski bir fotoğrafta ya da gidilen bir mekânda eski sevgilinin izlerinin aranması, öğrenilen her bilgiyle artan öfke ve kaygı duygusuyla daha derine doğru kazma arzusu hissedilmesi…

Tüm bunlar, aslında kişinin partnerinin geçmişine ilişkin farkındalığının artması sonucu gelişen davranışlar. Retroaktif kıskançlık zihinsel bir rahatsızlık değil. Ancak öğrenilen her bilgi, o kişide olumsuz bir duygusal tutum oluşturabilir.

Retroaktif Kıskançlık Nedenleri Nelerdir?

1. Kendini güvende hissetmeme.
  2. Düşük özgüvene sahip olma.
  3. Terk edilme ve bağlanma sorunları yaşama.
  4. İlişkide bir şeylerin eksik olduğu hissine kapılma.
  5. Mükemmel bir ilişki arzusu.
alıntı

Ayyy hiç çekilmez böylesi.

Ne olmuş Gamer top muymuş bence müsaitken foruma gelmeyen toptur. Kıskanmak rekoptif gelmeme meselesi.

Ya zaten haberi bana gelmiştir. Abartmam gkgkkg
Ayık olsun nfjfn

Seven kıskanır, kiskanmakta adamlik işidir..
Kiskanmamak domuzlara özgü birsey.
Özgüven vs gibi seylerle ilgisi yok

İyi seven iyi sevişen kadinin/adamin ruhuna dokunan sevgisi ile farklı ve özel hissettiren bir kişinin herşeyi özlenir kıskanılır yine istenir.
Hastalıksa hastalık

ilişkiden öncesini kıskanmak hiç mantıklı değil yani geçmiş geçmişte kalmışsa hayaletlerle mi uğraşacağız? Yani belli bir yaşa gelmiş insanlarız. Ama şu var, kişinin sürekli olarak geçmişten bahsetmesi de saçma sapan bir şey, o da muhatap için kıskançlıktan ziyade gerginlik yaratır. Rahatsız eder. Bitmiş gitmiş bir şey; konuşulması gereken bir şey varsa söylenir anlatılır ve ondan sonra bir daha açılmamak üzere kapanır.
İlişki içerisinde ufak tefek kıskançlıklar da olur. Her şey özgüvenle alakalı değil yahu jdjd Ben istemem mesela kadın kankası olsun. Baş başa vakit geçirsinler, uzun uzun uzun telefon konuşmaları yapsınlar. Gerikafalılıksa geri kafalılık. Kıskançlıksa kıskançlık. Eşimin sevgilimin ilişkilerini düzenlemesini beklerim bir birlikteliğin içindeysem, ben de aynı sorumluluğu ona karşı hissederim.

Geri