Geçmişi bilmenin şimdiki yaşayanlara bir faydası yoktur. Fikrine katılıyor musunuz?

Konu sahibi son olarak 652 gün önce görüldü
Geçmişi bilmenin şimdiki yaşayanlara bir faydası yoktur. Fikrine katılıyor musunuz?

Tarih geleceğe yön veriyor diye standart herkesin kullandığı bir söz var,ama gerçekten öyle.
Ben katılmıyorum.

katılmıyorum geçmişinden ibret alır insanlar ona göre kurallar prensipler edinir ve yaşadıkalrına göre istekleri veya yapacakalrı değişir gelecek böyle oluşurr

ileri görüşlü insanalrın ileriyi görmesinin tek nedeni geçmiş tarihte ne oldu diye bilmelerinden gelir bunlara örnek dahi verebilriim tarih ile eee boşuna denmiyor tarih tekerrür eder diye;)

Ellerim cebimde kafam dik.Geçmişimi arıyorum geleceğim..! o kayıplarda.geçmiş önemli

Tarih olarak düşündüğümüzde ;Ne olursa olsun bilmek gerek.
insan ataları hakkında bir fikre sahip olmalı.
gerektiğinde özeleştiri yapabilmeli.
Tarihte şöyle hata yapmışız şimdi söyle olabilmeli diyebilmeli.
Miliyetçilik yaparken farkında olarak yapmalı.

Kişisel olarak ise; Geçmiş hatalardan ders almak ve kendine yol çizebilmek için gerekli insan hayatında ki en güzel filmdir.

birkaç istisna dışında üst yorumlarda hep geçmiş=tarih olgusu üzerine durulmuş ama ben şu açıdan bakacağım;

geçmişte yaşanmış olaylar önemlidir çünkü gelecekte yaşanabilecek bazı olumsuzluklara karşı önlem alınmasında "yardımcı" olur Fakat; bu noktada denge çok önemlidir bazen geçmişte takılı kalıp geçmişteki hataların bedelini gelecekte ödeme/ödetmeye kalkışılırsa çok farklı sonuçlar ortaya çıkabilir.

son olarak şunun farkında olmak lazım geçmiş geçmişte kaldı ise de bugün için geçmiş önemliydi yarın için ise bugün önemli...

Kimi insan vardır geçmişten tecrübesiyle bugünü yaşar.
Kimi insan vardır geçmişten gelen acıları bugüne yansıtır.

Bu yüzden geçmişini bilmek onu anlatır.

Geçmiş : Önyargıların korkak ve ürkek bazende cesaretli davranmamızı saglar. Şöyleki ;
Geçmişte iyi bişi olmuşsa cesaret kötü bir şey olmuşsa önyargı ...
Bana bir faydası yok. Elimde olsa geçmişi tek hamlede silerim. ;) Yeniden dogmuş gibi yeni bir hayata uyanmak isterim. Yine düşe kalka Ama Yeniden !...

Geçmiş olmadan gelecek hakkında yorum yapılamaz :)

Bizler çocuklarımızı 3 yaşındayken anaokullarına göndeririz. Çünkü insan da kişilik gelişimi 0-6 yaşına kadar tamamlanmaktadır. Bizler çocuklarımızın kişilik gelişimlerine çok önem verir ve onların iyi bir Japon olmaları için eğitimden geçiririz. Bu eğitimin içerisinde milli şuur eğitimi de vardır. Milli şuur eğitimini bizler şöyle yaparız. Her Japon çocuğunu bir gün sabahtan bize atom bombası atılan Nagazaki ve Hiroşima ya götürürüz o yerleri ilk günkü gibi muhafaza eder yaşanan dehşeti aynı şekilde korumaktayız. Bu dehşeti gören küçük Japonlara büyük bir şok etkisi yaratır. Aynı çocukları öğleden sonra robotlarla çalışan fabrikalara, uçaktan hızlı giden trenlere bindiririz. Şuan ülke olarak geldiğimiz teknolojiyi gösteririz. Bu teknoloji karşısında da bir şok daha yaşatırız. Ertesi günü okullarında öğretmenleri çocuklara bir gün önce yapmış oldukları geziyi değerlendirmeye alır ve onlara şunu der. Eğer tembel ve kötü bir Japon olursanız düşmanlarınız gelir topraklarınıza saldırırlar ve neyiniz var neyiniz yoksa siler ve halkınızı öldürürler. Fakat iyi bir Japon olup çalışıp ülkenize hizmet ederseniz. Bizlerin yapmış olduğu hızlı trenlerden ve robotlarla çalışan fabrikalardan daha iyisini yapar ülkenizi güçlü ve ileri devletler seviyesine getirirsiniz ve sizlere de düşmanlarınız hiçbir şey yapamazlar der.”

Bu sabah ofisin tahtasina sunu yazdim;

Tarihten dert yakinirsaniz tarih olursunuz, tarihten ders cikarirsaniz tarih yazarsiniz.

Tarihini bilmeyen geleceğini göremez ama bu demek değil ki geçmişe saplanıp kalalım.Geçmişe bakalım ki ders alıp daha büyük şeyler başarabilelim.

GEÇMİŞ BENİM İÇİN ÖNEMLİDİR,ÇÜNKÜ GELECEĞİMİ AYDINLATAN IŞIK ODUR.

Geri