Gecesi sümbül kokan

Konu sahibi son olarak 183 gün önce görüldü
Merhaba.​
Sana çiçekleri neden bu kadar sevdiğimi anlatmak isterim. Hem çiçek sevilmez mi? Çiçek sevmeyen insan olur mu hiç? Bilmem dediğini duyar gibiyim.​
Şuan burnuma mis gibi sümbül kokuları geliyor. Seninde bu kokuyu hissetmeni isterdim.​
Biliyor musun benim babam bahçıvandı, harika çiçekleri vardı. Ne zaman canım sıkkın olsa bahçesinden bir demet gül toplayıp getirildi bana.​
Ben ilk çiçeğimi babamdan aldım!​
Çiçeklerin dilini babam öğretti bana. Onlara nasıl davranmam gerektiğini, hatta onlarla konuşmamı da söylerdi. Canın sıkkın olursa aç içini dinlerler seni deyip gülümserdi.​
Ben bugüne kadar, beni dinlemek istemeyen hiç çiçek görmedim.​
Babam bana benim bahçemin en değerli çiçeği sensin derdi hep, o zamanlar anlamazdım ya da değerimin farkında değildim. Ama şimdi, şimdi farkındayım ve daha güzel bakıyorum kendime, hem senin için baba, hemde senin bana bıraktığın çiçeklerin için..​
Tam 9 yıl oldu, 9 yıldır senin izinden gidiyorum. Umarım bana oralardan gülümsüyordur.​
Sana küçük bir anımı anlatacağım:​
Annem geçen gün babamı rüyasında görmüş. Bana çok güzel bir bahçesi vardı hatta bahçesinde salatalıklar, domatesler ve karpuzlarda vardı dedi, rengarenk çiçeklerini anlatmama gerek yoktur herhalde. Babamın elinde bir bahçe makası varmış, annemi bahçesinin kapısının önünde karşılamış ve annemi içeri almamış. Biraz kırılmış bu duruma, gülümsetti beni.​
Umarım annemin gördüğü kadar güzeldir mekanı.​
Öyle işte.​
Çiçekler bana baba yadigarı anlayacağın. E bahçıvan kızı olmak kolay değil yani. Hakkını vermem gerekir.​
Çiçekler kadar güzel, çiçekler kadar anlamlı bir hayatım olsun istiyorum..​
Artık çiçekler ile neden bu kadar iyi anlaşıp, neden onları bu kadar çok sevdiğimi anlamışsındır diye umuyorum.​
Çiçek kal, görüşürüz.​
Unutmadan sana ufak bir fotoğraf bırakıyorum.​
AirBrush_20200805165808.jpg

@Alaz'ım ahiretliğim..​
12 senem.​
Sevginin paha biçilmez bir duygu olduğunu ve karşılıksız sevmenin ne demek olduğunu sen öğrettin bana. Ben ilk sana dostum dedim, ilk senin elini tuttum.​
Birlikte ağladık, birlikte güldük..​
Seni ömrüme katan hayata minnettarım.​
İyi ki benimsin, iyi ki benim hayatımdasın!​
Seni çok başka seviyorum.​
Beni biraz ağlatmış olabilirsin.. Mutluluktan.​
Fotoğrafın ve o anlamlı notun burda durmasını istedim.​
20200806_174606.jpg
Seni sevmemin milyonuncu sebebi kutlu olsun!​

İnsanın kendiyle yüzleşmeye yüzü yoksa, başkalarının hatalarıyla oynar durur.​
images (1).jpegsvsg.jpg

Biri gece mi dediii.. Ahh vuruldum :emoji_heart_eyes::emoji_heart_eyes::emoji_heart_eyes::emoji_heart_eyes::emoji_heart_eyes::emoji_heart_eyes:

Kaktüslerimizi kapıştırak mıı..:emoji_stuck_out_tongue::emoji_heart_eyes:

Bir masalın içindeyseniz ne yediğiniz ne de yedirdiğiniz elmanın bir önemi yoktur.​
Sorulması gereken soru; yazanı mı yaşayacaksınız, yoksa yaşadığınız mı yazılacak o satırlara?​
tumblr_lxuibhQSTA1r0cdsho1_500.jpg

Uzaklaştığım insanların benden hiçbir şey götürmemesi, kararımın doğruluğuna çok büyük bir ispat.​
B612_20200829_201835_276.jpg

Merhaba.​
Sana çiçekleri neden bu kadar sevdiğimi anlatmak isterim. Hem çiçek sevilmez mi? Çiçek sevmeyen insan olur mu hiç? Bilmem dediğini duyar gibiyim.​
Şuan burnuma mis gibi sümbül kokuları geliyor. Seninde bu kokuyu hissetmeni isterdim.​
Biliyor musun benim babam bahçıvandı, harika çiçekleri vardı. Ne zaman canım sıkkın olsa bahçesinden bir demet gül toplayıp getirildi bana.​
Çiçeklerin dilini babam öğretti bana. Onlara nasıl davranmam gerektiğini, hatta onlarla konuşmamı da söylerdi. Canın sıkkın olursa aç içini dinlerler seni deyip gülümserdi.​
Babam bana benim bahçemin en değerli çiçeği sensin derdi hep, o zamanlar anlamazdım ya da değerimin farkında değildim. Ama şimdi, şimdi farkındayım ve daha güzel bakıyorum kendime, hem senin için baba, hemde senin bana bıraktığın çiçeklerin için..​
Tam 9 yıl oldu, 9 yıldır senin izinden gidiyorum. Umarım bana oralardan gülümsüyordur.​
Annem geçen gün babamı rüyasında görmüş. Bana çok güzel bir bahçesi vardı hatta bahçesinde salatalıklar, domatesler ve karpuzlarda vardı dedi, rengarenk çiçeklerini anlatmama gerek yoktur herhalde. Babamın elinde bir bahçe makası varmış, annemi bahçesinin kapısının önünde karşılamış ve annemi içeri almamış. Biraz kırılmış bu duruma, gülümsetti beni.​
Öyle işte.​
Çiçekler bana baba yadigarı anlayacağın. E bahçıvan kızı olmak kolay değil yani. Hakkını vermem gerekir.​
Artık çiçekler ile neden bu kadar iyi anlaşıp, neden onları bu kadar çok sevdiğimi anlamışsındır diye umuyorum.​
Çiçek kal, görüşürüz.​

Bu şimdi sümbül mü oluyor

Merhaba.​
Öyle işte.​
Çiçek kal, görüşürüz.​

Günlüğünü daha yeni farkettim Hüma.. Konuna ise çok duygulandığımı belirtmek isterim. Paylaştığın çiçekler hep güzeldi fakat şimdi aynı ölçüde duygulu ve çok anlamlı..

Kendime not:​
Çevren hayatının ırzına geçmekten hiçbir zaman vazgeçmeyecek kadar bencil.​
Çünkü insanlar egolarını tatmin etmek için her şeyi yapabilir.​

Çiçekler üzerinden kendimi güzellerken hayatın anlatım bozukluğuna düştüm.

Aynı dili konuşmaktan daha güzeldir aynı şeyi susabilmek. Çünkü birincisi kalıptan haber verir, ikincisi kalpten.​
20200907_174833.jpg
Yaşarken anlaşılmaya mecburum.​

Bazen en çok kendimi özlüyorum..​
Herkesin her şey olduğu yerde ben hiç kimseyim. Herkes her şeyi olabilir ama, kimse hiç kimse olamaz.​
20200517_013107.jpg

Canım @PapatyA'm.​
Sana olan hayranlığımı kelimeler ile izah edemem..​
Aslında forumda ufak tefek atışmalar sonucunda bu kadar güzel bir insan ile tanışacağımı hiç düşünmemiştim. Sana selam verdiğim gün hayatımın en doğru adımlarından birini attığımı düşünüyorum. Ki o selam birleştirdi bizi. Beni senin hayatına, seni de benim hayatıma kattı. İyi ki geldin, hoş geldin.​
Bana en az senin kadar zarif ve narin bir çiçek hediye ettin. (:​
Fotoğrafını buraya iliştiriyorum.​
IMG_20200911_114958_559.jpg
Yüreği güzel dostum. Ta canımın en içisin. Benden hiç gitme! Seni baya çok seviyorum.​
Ağladım evet!​

Canım @PapatyA'm.​
Sana olan hayranlığımı kelimeler ile izah edemem..​
Aslında forumda ufak tefek atışmalar sonucunda bu kadar güzel bir insan ile tanışacağımı hiç düşünmemiştim. Sana selam verdiğim gün hayatımın en doğru adımlarından birini attığımı düşünüyorum. Ki o selam birleştirdi bizi. Beni senin hayatına, seni de benim hayatıma kattı. İyi ki geldin, hoş geldin.​
Bana en az senin kadar zarif ve narin bir çiçek hediye ettin. (:​
Fotoğrafını buraya iliştiriyorum.​
Yüreği güzel dostum. Ta canımın en içisin. Benden hiç gitme! Seni baya çok seviyorum.​
Ağladım evet!​

Ama sen böyle şeyler yazipta beni neden duygulandiriyorsun ki :( inan bu sözler karşısında ne diyeceğimi bilemedim kilitlendim kaldim. Dilerim Allah nasip ettiği sürece bu güzel çıkarsız dostluğumuz hep devam eder. Seni seviyorum boncuk gözlüm <3

20200920_135210.jpg
:emoji_pushpin: Kendini olumlayabilen bir ben, güzeldir. Bir çok insan başaramaz bunu. Kendilerinde olumlamaya değer bir şey bulamazlar. Bir şey onları rahatsız eder -veya her şey yanlıştır.​
:emoji_pushpin: Oysa kendiyle dost olan kişi şunu söyleyebilecektir: Şu an mutlu değilsem mutlu değilim demektir, bu beni strese sokmasın.
:emoji_pushpin: .../Hakikat uğruna anlamlı olan, başka perspektiflerle de ilgilenmektir.​

Kendi yolunu bulamayan, bütün yolları boşuna yürür.​
AirBrush_20200815211023.jpg

Hiç ummadığın bir anda insanların ve şartların değişebileceğini, aklının bir köşesinde sıkıca tut. Bu seni daha az yaralar.​
#özlüsözler #alıntı #alıntılar #alıntıdır #alıntısözler #şiir #edebiyat #turkey #istanbul #ay...jpeg
Merhaba sevgili çiçek.​
İçine denizler dökülürken ses etmeyenler, o son damla ile taştığında, sana tahammülsüz diyecekler. Bunu asla unutma!​
Hayatı anlamaya çalışmakla hata yaptığımı fark ettim. Hayatı değil önce kendini tanı. Bırak hayat akıp gitsin. Sen her halinle eşsiz bir çiçeksin.​

Geri