Gece vakti yıldızları izlemek

Konu sahibi son olarak 3230 gün önce görüldü

*Yalnızlığın en güzel arkadaşı.

- Dünya'da birçok şeyden vazgeçebileceğim durumdur. Sükunet , düşünceler ve rüzgar yanında en iyi gidenlerdir.

En guzel Yazın Tekirdağ da kumsal da yapılacak seydir:p
Genel olarak çok yapmasam da böyle zaman da yapabiliyorum.

Hafiftende rüzgar değer , üşürsün biraz :) çok severim yıldızlara ve aya bakmayı :)

Geceyi aydınlatan, parlak küçük noktaları izlemek.
Ve herbirinin Dünya'dan büyük olduğunu bile bile.

-Hayal kurmak için en elverişli ortam.

Nedense ben İstanbul'da yıldız göremiyorum yahu binalardan zaten kafayı kaldıracak halimiz bile olmuyor..Yaz akşamlarında daha çok aklımıza gelen gel gitler..

Gece yarısı plajda dalga sesi ve elinde bira ile yapılırsa, tadından yenmez.

açık alanda yapın saatlerce izleyebilirim.

binaların arasında güzel olmyor.

Yalnızlığın en güzel arkadaşı.

Dünya'da birçok şeyden vazgeçebileceğim durumdur. Sükunet , düşünceler ve rüzgar yanında en iyi gidenlerdir Özellikle Gemi ile seyir halindeyken..

en son kulagımda kulaklığım, şehir ışıklarından uzakta asfalt yolun ortasına bağdaş kurup oturarak yaptığım şeydi. sanırım benim icin en huzurlu gecelerden biriydi, nedensiz.

Gökyüzü yıldızlı, deniz dalgalı, hava da hafif rüzgarlıysa, şezlonga da uzanmışsan muhteşemdir.

13 ağustos günü meteor yağmuru dolayısıyla yaptığım ve yaklaşık iki saat boyunca sürdürdüğüm eylem

Çocuklukta alışıldıysa Astronomi ve Uzay sevgisinin nedeni olabilir.
Huzurdur, sonsuzluğu duyumsamak misali.

"Hepimiz ayni berbat cukurun icindeydik, ama bazilarimiz yildizlara bakiyordu" der Oscar Wilde

Bir inanisa gore olenler yildiz oluyormus, "dogruysa benim ninem Samanyolu'nun en parlak yildizlarindan biridir" diye bakmaya basladim cocukken.
Annem bana "7 gece 7 yildiz sayip uyursan yedinci gece evlenecegin kisiyi gorursun ruyanda" demis idi. saydim :)
Hala saatlerce izlerim, gece yildizlarin bana en yakin oldugu yeri dusunurum bazen gitmek icin.

Öyle mal mal bakmayın. Bir yıldız gördüğünüz zaman ne olduğunu bilin. O zaman havanız olur ancak. Yıldız gözlemlerken kuyuya düşen dedem gibi olun. Efsun hissedin bakarken.

Yazin bazi geceler gokyuzu cok acik olur, gunduz gibi. O zamanlarda annemle yuruyus yapariz, o ani hicbir seye degismem. Huzur denen seyin tanimidir gecenin sessizligi ve gokyuzunun karanlik aydinligi.

gecenin sessizliğinde yoldaş olur yıldızlar insana
severim ben geceyi de yıldızları da

Eğer gökyüzünü seyretmek istiyorsanız şehirlerden uzaklaşmalısınız şehirlere seyrettiğiniz gökyüzü kirli pistir bu nedenle meşhur yıldızlar şehirlerde güzelliğini sizlere göstermez

Geri