Garip bir bunalım hali.

🕒 Konu sahibi 3 saat önce aktifti
Az önce izlediğim bir film eski yaşanmışlıkları tekrar hatırlattı.
Filmin adı Kara Şahin Düştü ve filmin sonunda çavuşun ölen arkadaşının yanında konuşması etkiledi beni gece gece.Aslında daha önceleri çok kez izlemiştim bu filmi ama askerliği yaptıktan sonra izlediğimde aslında daha önceleri izlediğimde pekte bir şey anlamadığımı gösterdi bana,önceleri sadece izlemişim işte.Zaman dolsun vakit geçsin gibisinden.

Ama askerliği Doğu'da(askeri terimle terör bölgesinde yapınca)yaptıktan sonra bu filmi tekrar izlediğimde aslında oradaki şeylerin bazılarını yaşadığımı fark ettim.

Beni en çok etkileyen replikte şu oldu;
Hey Wood ile başlayan ve sonu evet hepsi bu ile biten o cümle.

Askerden döndükten sonra bana da çok soruldu,ne oldu ne yaşadın ne bitti de bu kadar sert ve keskin bir adam oldun diye,acaba anlatsam anlarlar mıydı,gerçi anlatmayı da denemedim değil.Ama nereden anlayabilirler ki bir merminin yanından sekip gitmesini ve senin o an sadece sevdiklerini düşündüğünü.Acaba eve geri dönebilecek miyim? Yada yanımdaki arkadaşlarım şuan ne yapıyorlar onlarda bir şey var mı?

Hepsi bir yana o merminin yanından geçip giderken çıkardığı o sesi,kulağının çınlamasını anlatsam anlayabilecekler miydi?İşin gülünç yanı şu ki sizin sesinizin titreyerek anlattığınız bir olayı insanlar sanki bir hikayeymiş gibi hiç yaşanmamış gibi dinliyor.Ama anlatırken gözlerime hiç baktıkları oluyor mu,sanmıyorum.Çünkü;bakmış olsalar gözümdeki o ifadeyi ses tonumdaki o titremeyi anlarlardı herhalde.

Silah mermi ölüm yaşam çatışma pusu,yaşamayanlar bunları sadece filmlerden ibaret sanıyor.Umarım hiç yaşamazlar ve onların gözünde bunlar hep hikaye olarak kalır.

Gece gece,içimi dökmek istedim yazdım çizdim karaladım işte öylesine yaşananlar,yaşanmışlıklar..

Sanki hiç yaşanmamış bir hikaye gibi..

6.Özel Asayiş(Terörle ve Kaçakçılıkla Mücadele)Timi
Jandarma Çavuş Tuncay Göksel
İstanbul

Van-Hakkari Sınır Birliği..

gecenin köründe alarm sesiyle silahını alıp dağın tepesindeki mevzilere donla koşmak.sora kışları sular kesilip veyahut donduğu zaman kar suyu eritilerek yapılan yemekler göreve çıkıldığı zaman konserveden aç karnını doyurmak ayağındaki botu çıkartınca hol hoşaf olmuş bir ayak üfff bunları saysakda bitmez beee Allah kolaylık versin şimdi artık doğuya asker göndermiyorlar en azından .

gecenin köründe alarm sesiyle silahını alıp dağın tepesindeki mevzilere donla koşmak.sora kışları sular kesilip veyahut donduğu zaman kar suyu eritilerek yapılan yemekler göreve çıkıldığı zaman konserveden aç karnını doyurmak ayağındaki botu çıkartınca hol hoşaf olmuş bir ayak üfff bunları saysakda bitmez beee Allah kolaylık versin şimdi artık doğuya asker göndermiyorlar en azından .

Bak bunları unutmuşum yazarken.​

O bölgenin halini o bölgeyi yaşayanlar bilir. Ben de bulundum o bölgede. Resimlere baktıkça hatırlarım anlam dolu o karelerin büyüsünü...

Geri