Galatasaray'ın Küme düşme ihtimâli.

Konu sahibi son olarak 1023 gün önce görüldü
Çok düşük. 0,1 bile değil. Bu takımı küme düşürmezler.

Ne küme düşmesi? Ligin 4. takımıyla 6 puan fark var arada. Şu tabloya göre bir seri yakalanırsa 3. - 4. bile bitirebilir. Lig berbat durumda çünkü.

• Beğen
Tepkiler: 0
abartmayalım canım o kadar da değil... önce şike yapanları düşürsünler... tmm şaka ya kaos çekemem.
galatasaray düşse süper lig diye bir şey kalmaz zaten peh... bi kıvılcım bulursak biz yakıcaz yine az durun.-4 yıl sonra-

Boyle giderse ligde kalma savasi verecegiz gibi gorunuyor. İcerde disarda kevgire donduk baba.

• Beğen
Eğri oturalım doğru konuşalım burası İtalya değil… Öyle köklü kulüpleri bi çırpıda şak diye düşürmezler. 30 milyon taraftarı olan bir kulübün PTT de olması demek yayın gelirlerinin cehennemin dibine girmesi demek. TFF’nin zarar etmesi demek. (Hoş zaten yayın gelirlerini kulüpler alamıyor şu an da)

Ki şu da bir gerçek ki bu lig büyükler büyük gibi oynadıklarında zevkli, izlenir oluyor. Yani sadece Galatasaray değil, Fenerbahçe’yi de Beşiktaş’ı da düşürmezler.

Ayrıca ikincinin 12 puan gerisinde takım. Küme hesapları yapılacak bir durum değil yani.

Trabzonspor maçının ise Galatasaray’ın dönüm noktası olacağına inanıyorum. Ha şu takım (imkansız evet) tutup bu sene şampiyon bile olsa #BurakElmasistifa

galatasaray bu sene şampiyon olsun kendimi 1905 gün banlatırım, hadi bakalım...

Olsa bile…. İstifa için… Algıda seçici misin ya….
ya ben de o adamın ismi otomatik sansürlü anlayabilüüün mü? ben kendi gözlerimde onun belasını verdim... lütfen hatırlatmayın.
1905 gün banlanmama gülmelerinizi de unutmıcam...

büyüklerin normal bir sezonda küme düşmesi imkansızdır. bahsedildiği gibi yayın gelirlerinden tutun taraftar tepkilerine kadar her şey hesaba katılır ve buna izin verilmez.

ama ihtimalleri konuşacaksak galatasaray için küme düşme ihtimali fetö tipi bir yapılanmanın tekrar vücut bulup yargıda, emniyette, siyasette en güçlü olduğu dönemde kendilerine saldırmasıyla mümkün olabilir. zamanında fenerbahçe'yi düşürmeyi becerememişlerdi ama galatasaray aynı direnci gösterebilir mi bilemedim. böyle dönemlerde birlik beraberlik oluşturmak çok zordur çünkü karşında devletin polisi ve savcısı var. üstelik siyasi iktidardan da destek alamıyorsun. hatta onlar da bir noktaya kadar işin içindeler.

aziz'in diktatöryal liderlik anlayışıyla sürece karşı taraftarı sürekli diri tutması, koç gibi, şahenk gibi, ülker gibi sermayedar ailelerin varlığı hep etken oldu. galatasaray bunlardan noksan ya da fenerbahçe kadar sahip değil.

büyüklerin normal bir sezonda küme düşmesi imkansızdır. bahsedildiği gibi yayın gelirlerinden tutun taraftar tepkilerine kadar her şey hesaba katılır ve buna izin verilmez.

ama ihtimalleri konuşacaksak galatasaray için küme düşme ihtimali fetö tipi bir yapılanmanın tekrar vücut bulup yargıda, emniyette, siyasette en güçlü olduğu dönemde kendilerine saldırmasıyla mümkün olabilir. zamanında fenerbahçe'yi düşürmeyi becerememişlerdi ama galatasaray aynı direnci gösterebilir mi bilemedim. böyle dönemlerde birlik beraberlik oluşturmak çok zordur çünkü karşında devletin polisi ve savcısı var. üstelik siyasi iktidardan da destek alamıyorsun. hatta onlar da bir noktaya kadar işin içindeler.

aziz'in diktatöryal liderlik anlayışıyla sürece karşı taraftarı sürekli diri tutması, koç gibi, şahenk gibi, ülker gibi sermayedar ailelerin varlığı hep etken oldu. galatasaray bunlardan noksan ya da fenerbahçe kadar sahip değil.
Fenerbahçeli iş adamlarını bu yönden cidden kutluyor ve kıskanıyorum. Bizim iş adamları beleş localarda milyonluk giderlerle maç izleme peşindeler şayet… Yiğidi öldü hakkını yeme bir iş adamımız (kim bilmiyorum) sağolsun, en düşük bilet fiyatı 25₺ olan üç iç saha maçının birinin zararını karşılama sözü vermiş. Bakın burası çokomelli, bu maçlardan ilki Fatih Hoca’nın kovulmasına sebep veren son damla olan Giresunspor maçıdır… Kasımpaşa ve Trabzonspor maçlarının da bilet fiyatları en düşük 25₺ en yüksek 275₺ olmak üzere kategorilendirilecekmiş. Zararı karşılayacak pavalı abiler aranıyor…

Demem o ki bu konuda asla bir Fenerbahçe olamayacağımızı düşünüyorum. Fenerbahçeyi kıskandığım tek konu da budur…

Hey gidi Alexli, Carloslu, Sneijderli, Drogbalı dönemler beee…

üzülmeyin, sonuçta ikisinin de yüzü gülmüyor...

Perşembe günü doğu üst.
Yönetim istifa.

Pazar günü
Damat Burak senin bip bip
@Melodram
Bu ışıtan gün,tarhan telli ve selim sefada istifasını bizim çocuklar gerçekleştirecek.

Remzi sanverin geçmişte attığı twitleeri kontrol eden arkadaş bu adamın duvarına girmeyin.Kafam yandı diyor :)

Fenerbahçe'yi küme düşüremediler değil, düşürmediler. Fenerbahçe taraftarları, gerçekliği uluslararası mercilerce de kabul edilmiş, kanıtlanmış delillere rağmen hala olayın kumpas olduğunu, şike yapmadıklarını iddia ediyor. Tabii olayın kumpas olduğu kısmı birazcık doğru, zamanında kendilerini küme düşmekten kurtaran RTE, cemaatle iş birliğine girerek şikeyi ifşa etmiştir ve bazı isimler üzerinden Fenerbahçe'yi ele geçirmeye çalışmıştır. Fakat bu durum Fenerbahçe'nin şike yaptığı gerçeğini değiştirmiyor maalesef.

Ve Galatasaray bu ülkenin en köklü, yönetimi ele geçirilmesi en zor spor kulübüdür. Ne bir diktatör edasıyla 15-20 yıl bir başkanın oyun hamuru olur, ne de para gücüyle gelen birinin kafasına göre yönetebileceği çiftliği olur.
Çünkü Galatasaray'ın temelinde Mektebi Sultani gibi bir yapı vardır. Kulüp içinde inanılmaz muhalefet refleksi vardır. Hiçbir siyasi erk Galatasaray Başkanını seçtirecek kadar palazlanamaz bu kulüpte, çünkü demokrasi vardır, yerleşik bir anlayış vardır.

Diğer takımların heykellerini dikebilecek kadar başarılı adamları bile ardına teneke bağlayıp yollayabilecek kadar gözü karadır Galatasaray. Örneğin Ali Koç, şu başarısızlıkla Galatasaray'ın başında olsaydı ne olurdu sizce? Parasına puluna, ailesine bakmadan 2. senesinde apar topar yollanırdı.

Dolayısıyla direnmek bir yana, hiçbir güç Galatasaray'ı ele geçirmeyi düşünemez bile.

Şöyle bir durum var.
Çok güçlü bir aday ikna edilmek üzereymiş.Divan yöneticilerinden duydum.
Çok güçlü bir liste hazırlanıyor diyorlar.

Allah aşkına kim o çok güçlü yönetici çok merak ediyorum. Burak Elmas diye ortalığı yangın yerine çevirdik anasını satayım gelinen hale bak. Yalanlar havalarda uçuşuyor. Yöneticiler ergen gibi twitler, tripler… Fatih Hoca’ya yapılanlar ortada!

Galatasaray başkanlığına geçen herkes kulübü kendi çıkarları doğrultusunda kullanmaktan asla çekinmedi! Aysal yönetiminin ilk dönemi müthişti o da egosuna yenik düştü. Bizim kongrelerden çok güçlü bir başkan çıkma olasılığı neredeyse yok gibi bir şey. Ben asla inanmıyorum. Bu gücü kaldıracak kalibrede birini bulup o koltuğa oturtmak o kadar zor ki!

Cem Uzan gelirse eyvallah ama dmskkss

• Beğen
Fenerbahçe'yi küme düşüremediler değil, düşürmediler. Fenerbahçe taraftarları, gerçekliği uluslararası mercilerce de kabul edilmiş, kanıtlanmış delillere rağmen hala olayın kumpas olduğunu, şike yapmadıklarını iddia ediyor. Tabii olayın kumpas olduğu kısmı birazcık doğru, zamanında kendilerini küme düşmekten kurtaran RTE, cemaatle iş birliğine girerek şikeyi ifşa etmiştir ve bazı isimler üzerinden Fenerbahçe'yi ele geçirmeye çalışmıştır. Fakat bu durum Fenerbahçe'nin şike yaptığı gerçeğini değiştirmiyor maalesef.

Ve Galatasaray bu ülkenin en köklü, yönetimi ele geçirilmesi en zor spor kulübüdür. Ne bir diktatör edasıyla 15-20 yıl bir başkanın oyun hamuru olur, ne de para gücüyle gelen birinin kafasına göre yönetebileceği çiftliği olur.
Çünkü Galatasaray'ın temelinde Mektebi Sultani gibi bir yapı vardır. Kulüp içinde inanılmaz muhalefet refleksi vardır. Hiçbir siyasi erk Galatasaray Başkanını seçtirecek kadar palazlanamaz bu kulüpte, çünkü demokrasi vardır, yerleşik bir anlayış vardır.

Diğer takımların heykellerini dikebilecek kadar başarılı adamları bile ardına teneke bağlayıp yollayabilecek kadar gözü karadır Galatasaray. Örneğin Ali Koç, şu başarısızlıkla Galatasaray'ın başında olsaydı ne olurdu sizce? Parasına puluna, ailesine bakmadan 2. senesinde apar topar yollanırdı.

Dolayısıyla direnmek bir yana, hiçbir güç Galatasaray'ı ele geçirmeyi düşünemez bile.
ben o zaman da "şike yoktur" dememiştim, bugün de demiyorum. fenerbahçe de, beşiktaş da "usulsüz" işler çevirmiştir. muhtemelen siz dahil diğer takımlar da 8 ay boyunca dinlenilse "usulsüz" bulunacak görüşmeleri tespit edilirdi. çünkü maksat zaten kılıf uydurmaktı. beşiktaş'ı özellikle söylememin sebebi onların da uluslararası mercilerden ceza almış olması. ama operasyonun asıl hedefi fenerbahçe olduğu için o unutuldu gitti.

bizim dediğimiz şu; bu olay adalet timsali fetöcü polis ve savcılarımızın gelen ihbarları değerlendirip "fenerbahçe şike yapıyormuş, futbolumuzu temizlemeliyiz" demesi değildi. bu olay fenerbahçe'ye karşı çeşitli sebeplerle harekete geçilmek istenmesi ve "durun bakalım şunları bi dinlemeye alalım" denilmesiydi. adamlar bu cümlelerle olmasa da zaten itiraf ettiler bunu.

peki "neden fenerbahçe?" dersen kimisi "kulübü ele geçirmek için" der, kimisi "tsk bağlantılarından ötürü aziz yıldırım hedefteydi" der, kimisi fanatiklik yapar "fenerbahçe dolu dizgin giderken galatasaray çok kötüydü, ondan yaptılar" der. belki sebep hepsinin toplamıydı, bilemem. zaten konuyu açmaza sokan noktalardan birisi de bu; belki usulsüzlük vardı ama ortaya çıkarılış amacı temiz değildi. o yüzden bir olanı üç söylediler, biri bulamadıkları yerde de uydurdular. klasik fetö taktikleri. süreç şaibeliydi, şeffaf değildi. yoğun itirazların sebebi bu.

diğer söylediklerine gelince; galatasaray'ın köklü ve gelenekleri olan bir kulüp olduğunu, bunun fenerbahçe'de bulunmadığını herkes bilir. ama o dönemin cemaatinin, hükümetin de desteğiyle dokunamayacağı güç yoktu. tsk'dan anayasa mahkemesine kadar adamlar her yere, herkese operasyon yapıyordu. bizatihi 2 sene sonra hükümetin kendisine yolsuzluk operasyonu yaptılar zaten. o yüzden "hiçbir güç galatasaray'ı ele geçirmeyi bile düşünemez" kısmı işin mastürbasyonu. gerek yok. isteselerdi yaparlardı, yapsalardı fenerbahçe'den de zor atlatırdınız. özellikle maddi açıdan. "neden galatasaray değil?" sorusuna cevabım zaten futbolcular üzerinden yıllar evvel kulüple organik bir bağ kurmuş olmaları olurdu.

bunlar hep fikir tabii, kişiden kişiye değişir.

Son düzenleme:
  • Beğen
Geri