-
-
-
-
-
Çok düşük. 0,1 bile değil. Bu takımı küme düşürmezler.
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Olsa bile…. İstifa için… Algıda seçici misin ya….galatasaray bu sene şampiyon olsun kendimi 1905 gün banlatırım, hadi bakalım...
ya ben de o adamın ismi otomatik sansürlü anlayabilüüün mü? ben kendi gözlerimde onun belasını verdim... lütfen hatırlatmayın.Olsa bile…. İstifa için… Algıda seçici misin ya….
Fenerbahçeli iş adamlarını bu yönden cidden kutluyor ve kıskanıyorum. Bizim iş adamları beleş localarda milyonluk giderlerle maç izleme peşindeler şayet… Yiğidi öldü hakkını yeme bir iş adamımız (kim bilmiyorum) sağolsun, en düşük bilet fiyatı 25₺ olan üç iç saha maçının birinin zararını karşılama sözü vermiş. Bakın burası çokomelli, bu maçlardan ilki Fatih Hoca’nın kovulmasına sebep veren son damla olan Giresunspor maçıdır… Kasımpaşa ve Trabzonspor maçlarının da bilet fiyatları en düşük 25₺ en yüksek 275₺ olmak üzere kategorilendirilecekmiş. Zararı karşılayacak pavalı abiler aranıyor…büyüklerin normal bir sezonda küme düşmesi imkansızdır. bahsedildiği gibi yayın gelirlerinden tutun taraftar tepkilerine kadar her şey hesaba katılır ve buna izin verilmez.
ama ihtimalleri konuşacaksak galatasaray için küme düşme ihtimali fetö tipi bir yapılanmanın tekrar vücut bulup yargıda, emniyette, siyasette en güçlü olduğu dönemde kendilerine saldırmasıyla mümkün olabilir. zamanında fenerbahçe'yi düşürmeyi becerememişlerdi ama galatasaray aynı direnci gösterebilir mi bilemedim. böyle dönemlerde birlik beraberlik oluşturmak çok zordur çünkü karşında devletin polisi ve savcısı var. üstelik siyasi iktidardan da destek alamıyorsun. hatta onlar da bir noktaya kadar işin içindeler.
aziz'in diktatöryal liderlik anlayışıyla sürece karşı taraftarı sürekli diri tutması, koç gibi, şahenk gibi, ülker gibi sermayedar ailelerin varlığı hep etken oldu. galatasaray bunlardan noksan ya da fenerbahçe kadar sahip değil.
ben o zaman da "şike yoktur" dememiştim, bugün de demiyorum. fenerbahçe de, beşiktaş da "usulsüz" işler çevirmiştir. muhtemelen siz dahil diğer takımlar da 8 ay boyunca dinlenilse "usulsüz" bulunacak görüşmeleri tespit edilirdi. çünkü maksat zaten kılıf uydurmaktı. beşiktaş'ı özellikle söylememin sebebi onların da uluslararası mercilerden ceza almış olması. ama operasyonun asıl hedefi fenerbahçe olduğu için o unutuldu gitti.Fenerbahçe'yi küme düşüremediler değil, düşürmediler. Fenerbahçe taraftarları, gerçekliği uluslararası mercilerce de kabul edilmiş, kanıtlanmış delillere rağmen hala olayın kumpas olduğunu, şike yapmadıklarını iddia ediyor. Tabii olayın kumpas olduğu kısmı birazcık doğru, zamanında kendilerini küme düşmekten kurtaran RTE, cemaatle iş birliğine girerek şikeyi ifşa etmiştir ve bazı isimler üzerinden Fenerbahçe'yi ele geçirmeye çalışmıştır. Fakat bu durum Fenerbahçe'nin şike yaptığı gerçeğini değiştirmiyor maalesef.
Ve Galatasaray bu ülkenin en köklü, yönetimi ele geçirilmesi en zor spor kulübüdür. Ne bir diktatör edasıyla 15-20 yıl bir başkanın oyun hamuru olur, ne de para gücüyle gelen birinin kafasına göre yönetebileceği çiftliği olur.
Çünkü Galatasaray'ın temelinde Mektebi Sultani gibi bir yapı vardır. Kulüp içinde inanılmaz muhalefet refleksi vardır. Hiçbir siyasi erk Galatasaray Başkanını seçtirecek kadar palazlanamaz bu kulüpte, çünkü demokrasi vardır, yerleşik bir anlayış vardır.
Diğer takımların heykellerini dikebilecek kadar başarılı adamları bile ardına teneke bağlayıp yollayabilecek kadar gözü karadır Galatasaray. Örneğin Ali Koç, şu başarısızlıkla Galatasaray'ın başında olsaydı ne olurdu sizce? Parasına puluna, ailesine bakmadan 2. senesinde apar topar yollanırdı.
Dolayısıyla direnmek bir yana, hiçbir güç Galatasaray'ı ele geçirmeyi düşünemez bile.