Gaffar Okkan Kimdir

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
gaffar-okan_16_9_1548274945_16_9_1579857754.jpg

Gaffar Okkan, Sakarya ilinin Hendek ilçesinde 1952 yılında doğdu. 30 Eylül 1970 tarihinde Polis Koleji'nden, 29 Eylül 1973 tarihinde Polis Akademisi'nden mezun olarak İzmir İl Emniyet Müdürlüğü'ne Komiser Yardımcısı olarak atandı.

Bu ilde Emniyet Âmirliği rütbesine kadar çeşitli birimlerde görev yaptıktan sonra, 1983 yılında Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü'ne atanarak, 1985 yılında şube müdürlüğüne terfî etti. 1986 yılında Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görev aldı. Bu ilde 1992 yılında Emniyet Müdür Yardımcısı oldu.

6 Aralık 1993 tarihinde 1. sınıf emniyet müdürlüğüne terfî ederek Kars İl Emniyet Müdürü olarak atandı. 18 Kasım 1997 tarihinde Diyarbakır İl Emniyet Müdürü olarak göreve başladı. Bu arada İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetiminden mezun oldu.

Kars Emniyet Müdürü iken, Diyarbakır gibi yıllarca PKK ve Hizbullah terörünün ve aşırı göçün ağır sonuçlarını yaşayan bir ile emniyet müdürü olarak atandı. Hüseyin Velioğlu'nun İstanbul Beykoz'daki villasına yapılan baskında büyük rolü vardı. Gaffar Okkan, Hizbullah'ın çökertilmesinde çok önemli bir rol oynadı.
alıntı

Ben sahsen seviyorum kendisini lakin bugun bir idda okudum twitterdan dogrumu yanlismi bilmiyorum, uzerine konuşulasi oldugunu dusunuyorum ;

Gaffar Okkan'ı Hizbullah öldürdü.

Sebep Hizbullahçılara yaptığı işkencelerdi.
Daha doğrusu uyguladığı/uygulanmasına izin verdiği yöntemler.

Sorguladıklarının eşlerini, kızlarını getiriyor, tesettürlerini uluorta açarak başlıyor, sonra da gerektiği yere kadar devam ediyorlardı.

Hizbullah bunu üstlenirdi.

Aslında eyleme görebilenler için açık olan imzalarını attılar ama hiçbir zaman açıkca söylemediler.

Sebebi yine o yöntemlerdi.
Kadınların rencide olmasını istemediler

31 Mart seçimi, Hizbullaha rüşvet. 300 Hizbullah üyesi salıverildi.
"Gaffar Okkan suikastının emrini vermekten 18 yıl 9 ay hapis cezası alan Hizbullah yöneticisi Mehmet Beşir Varol, tutuklu bulunduğu cezaevinden tahliye edildi."
climax UrophLed aloneboy1903 bu konu hakkinda fikriniz / kaynaginiz varmi?

@X

Şimdi başımı belaya sokmadan nasıl yazayım :))
Du bakiim.. yok, Norveç mı abi burası her doğru söylensin?

• Beğen
Tepkiler: X
Hizbullah yani daha doğrusu Hizbul-kontra cinayetin tetikçisi olsa bile, emir veren oluşum Jitemdir.

Sadece Gaffar Okan cinayetin de değil, Uğur Mumcu, Musa Anter, Necip Hablemitoglu cinayetleri ve daha yüzlercesinde rol oynamışlardır.

Bu ülke de derin devlet teşkilatlanmaları hep oldu ve bilinen bir şeydi. Çoğu kez deşifre de oldular ama doğru düzgün bir yargılanma yapılmadı.

Hizbullah ise lağvedilip yasal alanda Hüda-par olarak legalleşti. Tutuklu sanıkların bir çoğu zaman aşımından salıverildi zaten.

• Beğen
Tepkiler: X
Al işte o kadar dedim burasi Norveç değil diye ama karga dinlemedi

Beyaz anadol belki de kullanmayı en çok sevdiği otomobildi

Ben sahsen seviyorum kendisini lakin bugun bir idda okudum twitterdan dogrumu yanlismi bilmiyorum, uzerine konuşulasi oldugunu dusunuyorum ;

Gaffar Okkan'ı Hizbullah öldürdü.

Sebep Hizbullahçılara yaptığı işkencelerdi.
Daha doğrusu uyguladığı/uygulanmasına izin verdiği yöntemler.

Sorguladıklarının eşlerini, kızlarını getiriyor, tesettürlerini uluorta açarak başlıyor, sonra da gerektiği yere kadar devam ediyorlardı.

Hizbullah bunu üstlenirdi.

Aslında eyleme görebilenler için açık olan imzalarını attılar ama hiçbir zaman açıkca söylemediler.

Sebebi yine o yöntemlerdi.
Kadınların rencide olmasını istemediler

31 Mart seçimi, Hizbullaha rüşvet. 300 Hizbullah üyesi salıverildi.
"Gaffar Okkan suikastının emrini vermekten 18 yıl 9 ay hapis cezası alan Hizbullah yöneticisi Mehmet Beşir Varol, tutuklu bulunduğu cezaevinden tahliye edildi."
climax UrophLed aloneboy1903 bu konu hakkinda fikriniz / kaynaginiz varmi?
Hizbullah olmamasinin ilk nedeni asiri derecede mantikli olmasi o yuzden onlar yapmamistir.
Hizbullah olmamasinin ikinci nedeni suikasti asiri derecede sistematik ve planliydi yani hizbullahin cok uzerindeydi. Bu tarz suikastleri genelde istihbarat servisleri kullanilir.

1990 yilinda bagdat caddesinde oldurulen eski istihbaratci Hiram Abas suikastiyle buyuk benzerlik gosteriyor. Yolun o saatte bos olmasi gececegi muhtemel yerler bile tuzaklanmistir. 24 ocak aksami oyle veya boyle Gaffar Okan olmek zorundaydi. O aksam Gaffar Okan'in kafasindan cikan kursunlar bile bunu dogruluyor.
Bombalama olsa evi taransa Hizbullah belki olabilir derdim ama cinayetin planlanmasi ve uygulanmasi kusursuzdu.

Kim yapmistir sorusuna gelirsek, kimin isine gelmisse o yapmistir. Ben olsaydim ve bir bolgede kaos istersem o bolgede en cok ses getirecek simgeyi yok ederdim. Neredeyse devletin golgesi denebilecek emniyet muduru, kolluk kuvvetinin basindaki adamlari hedef alirim.

Açık ve net söylenmesi gereken bir takım şeyler var. Yaşadığımız ülkenin bir çok karanlık dönemi, karanlık adamları, karanlıkta kalan cinayetleri hep olmuştur.

Bana göre en sansasyonel olanı "susurluk kazasıdır" misal. Çünkü zaten bilinen devlet-mafya ilişkisi bu olay ile çözülmüştür. Planlı bir olaydı ve birileri açığa çıkarmayı istedi. Türkiye'nin gladiosu olarakta hafızalara kazındı.

90'lı yıllarda bölgede örgüt bahane edilerek bir takım yasadışı oluşumlar, kontr-gerilla yapılanmaları da açığa çıktı. En bilinen ve icraat göstereni Jitem idi. Buna bağlı Hizbullah, Hançer timi, TİT(Türk intikam Teşkilatı) gibi eski veya aktif asker, istihbaratcı, devlet korucusu, PKK itirafçısı (örn;abdulkadir aygan) gibi hem şahsi çıkar gözeten, hem "vatan sevgisini" kendine bahane ederek adam kaçırıp işkence etmekten, öldürmekten zevk almaya başlayan çakallar türedi. Gücü nereden alıyordu bu adamlar? Parayı, silahı, arabayı? Neden kimse karışamıyordu bunlara? Çünkü örgütü yok edecek, bölgeyi huzura kavuşturacaklardı, yersen...

Arkalarında 17 bin faili meçhul cinayet, yüzlerce yakılmış köy, zorunlu göçe maruz kalan binlerce insan bıraktılar.

Geçmişi yargılayabildik mi? Hayır!

Haliyle bu ülke de bir cinayet işlenirse, bin komplo teorisi arkasından gelir. Çünkü artık kimin ne olduğu, niçin yaptığı belli olmayan bir zamandayız...

Kim öldürdü yada öldürttü tartışmalarına girmeden bişeyler karalamak istiyorum.

Şehit edilmesi benim çocukluk yıllarıma dayanıyor haliyle çok sonradan tanıma bilme fırsatım oldu kendisini , yaptığı güzel şeyleri ve insanlarda bıraktığı babacan izlenimi.

Önce devlet ajanı denildi kendisi için , sonra derin devletin bir projesi oldu sırasıyla ama Diyarbakır insani onu her zaman Gaffar baba olarak tanıyıp bağrına bastı , baş üstünde tutup abisi/kardeşi/babası bildi.
Yerini kimse dolduramadı , yerine kimseyi koyamadılar senden sonra gelen hiçkimse senin gibi olamadı ; yerin bambaşkaydı ve özeldi her zaman için öylede kalacak.

Bu şehir için yaptığın iyilikler ve icraatler biz seni sevenler olarak hiçbir zaman unutulmayacak , ruhun şad mekanın cennet olsun.

Bide seni çok özledik.

Buda burada dursun , belki izler bildiginiz bilgileri tazelersiniz.

https://youtu.be/939IZmHYUho

Diyarbakır ve diyarbakırspor sevdalısı.
Diyarbakırda kısmende olsa polis sokağa o geldikten sonra çıkmaya başlamıştır.
Hem teşkilat içindeki tutumu hemde halka karşı olan tutumu onu halk tarafından sevilen bir figür haline getirmiştir.
Rivayet edilir ki ; bir telsiz anonsunda "Diyarbakır halkına eziyet edeni yakarım" diye kodla geçmiştir.
Bize diyarbakırı sevdiren adamdır. Halkın en çok sevdiği figürdür.

Geri