Futbolun, ülke tanıtımı ve spor turizmine katkısı

🕒 Konu sahibi 9 saat önce aktifti
Spor turizmi adı altında katılım gösterilen tüm yurt içi / yurt dışı organizasyonlar, ülkemizin tanıtımı ve turizm geliri adına önemli bir adımdır.

Katılım gösterilen Şampiyonlar Ligi, Konferans Ligi, Avrupa Futbol Şampiyonası gibi organizasyonlar sayesinde, ülkemizin farklı ülkeler tarafından bilinmesi ve daha çok turist gelmesi sağlanmaktadır. Örneğin; Adana Demirspor'un katıldığı Konferans Ligi sayesinde, Adana şehrinin de tanıtımı yapılmıştır.

Spor turizmi tüm spor dallarını kapsar ancak en önemli katkıyı da futbol ve basketbol organizasyonları sağlamaktadır.

Futbol çoğu ülke insanın sevdiği ve benimsediği bir spor dalıdır, bu sebeple de ülkelerin tanıtımına katkısı çok büyüktür.

1701097297906.jpeg

futbol amerika disinda is yapiyo
yine de ulkeyi tanitmak icin butun branslarda iyi olmak lazim
sadece futbol izleyenler az cok neyin ne oldugunu biliyo zaten
butun dunyaya hitap etmek icin tenisin de iyi olmasi lazim atletizmin de iyi olmasi lazim vs,
her seyden once bunlara bizim deger vermemiz lazim
bazen twitterda instagramda "su kisi su sporda dunya sampiyonu oldu tebrikler" diye bi iki kisi paylasim yapiyo butun ulkece konusmuyoruz
sporculari tanimiyoruz
ben de futbol sevdigim icin en cok onu takip ediyorum
spor medyasinin diger branslari da gozumuze sokmasi gerek

futbol amerika disinda is yapiyo
yine de ulkeyi tanitmak icin butun branslarda iyi olmak lazim
sadece futbol izleyenler az cok neyin ne oldugunu biliyo zaten
butun dunyaya hitap etmek icin tenisin de iyi olmasi lazim atletizmin de iyi olmasi lazim vs,
her seyden once bunlara bizim deger vermemiz lazim
bazen twitterda instagramda "su kisi su sporda dunya sampiyonu oldu tebrikler" diye bi iki kisi paylasim yapiyo butun ulkece konusmuyoruz
sporculari tanimiyoruz
ben de futbol sevdigim icin en cok onu takip ediyorum
spor medyasinin diger branslari da gozumuze sokmasi gerek
Organizasyonların tanıtımı iyi yapılmıyor haklısın ve çoğu spor dalını da geri planda bırakıyorlar.

Herkes aynı spor dalına ilgi duymasa da en fazla ses getirenler de futbol ve basketbol dünya genelinde, tabii ki tenis de var.

@Heisenberg futbola sadece spor dalı olarak bakmamak gerekiyor, futbol takımlarının başarısının ülke ekonomisine de katkısı var.

@Heisenberg futbola sadece spor dalı olarak bakmamak gerekiyor, futbol takımlarının başarısının ülke ekonomisine de katkısı var.

doğrudur ama beşiktaştan gram haz etmiyorum cidden
normalde tam tersi olur beşiktaşa karşı sempati duyarlar ama ben sıfırım eksilerdeyim hatta.
fenerbahçeye ise senin sportmen tavırlarından dolayı biraz ılımlı yaklaşıyorum yoksa gerçekten iki klübe karşı net tavrım buydu rakip kim olursa olsun rakibi desteklerdim :)

doğrudur ama beşiktaştan gram haz etmiyorum cidden
normalde tam tersi olur beşiktaşa karşı sempati duyarlar ama ben sıfırım eksilerdeyim hatta.
fenerbahçeye ise senin sportmen tavırlarından dolayı biraz ılımlı yaklaşıyorum yoksa gerçekten iki klübe karşı net tavrım buydu rakip kim olursa olsun rakibi desteklerdim :)
Futbolcular normalde profesyonellik gereği maç sonrası el sıkışırlar ancak bizde kulüp başkanlarının körüklediği negatif söylemler ne yazık ki oyuncuları da taraftarı da olumsuz etkiliyor. Rekabet ayrı bir konu ancak bizde nefret söylemleri çok fazla ve takımlara da taraftara da olumsuz yansıyor.

Futbolcular normalde profesyonellik gereği maç sonrası el sıkışırlar ancak bizde kulüp başkanlarının körüklediği negatif söylemler ne yazık ki oyuncuları da taraftarı da olumsuz etkiliyor. Rekabet ayrı bir konu ancak bizde nefret söylemleri çok fazla ve takımlara da taraftara da olumsuz yansıyor.

ve kesinlikle lan bu özellikle acun ve ali koç denen iki kendini bilmezin geçen sene sürekli bol keseden konuşup her maç sonrası düşmanca açıklamaları bu duyguları iyice tetikledi ve geldiğimiz nokta bu şuanda

ve kesinlikle lan bu özellikle acun ve ali koç denen iki kendini bilmezin geçen sene sürekli bol keseden konuşup her maç sonrası düşmanca açıklamaları bu duyguları iyice tetikledi ve geldiğimiz nokta bu şuanda
Tek taraflı olmuyor, herkes üzerine düşeni yapmalıdır.

Sonuç olarak Avrupa başarılarına odaklanmak gerekiyor yoksa ligin şampiyonu olmanın çok bir etkisi yok. Teknik direktörler de zaman zaman geriliyor ancak sonradan uzlaşıyorlar ve aynı tavrı kulüp başkanlarının da göstermesi gerekir.

fenerbahçeli yöneticilerin bu uzlaşıyı göstereceğini düşünmüyorum.

Gittiğim her ülkeden, o ülkenin o kentin sevdiğim takımının veya başarılı sporcusunun vs formasını alırım.

tanıtma işlevi bir düzeyde kabul edilebilir ama bu tanıtma ilgili destinasyona turist çekiyor mu ona bakıp katkısını onunla ölçmek lazım..... mesela adana demirsporun maçını izlemeye ingiltereden turist geliyor mu......... bence gelmiyordur :emoji_thinking:

Antalya-Kundu'da futbol kamp otelleri var ve Türk takımlarının Avrupa başarısı, bu otellerin kulüpler tarafından talep görmesini de sağlıyor.

Geri