Futbol holiganizmi tetikliyor mu ?

Konu sahibi son olarak 2605 gün önce görüldü
Orta cagda insanlar arenalarda toplanır gladyatorlerın kanlı savaslarını ızleyerek haz alırlardı.butun ofkelerını kınlerını kusarlarlardı.
Gunumuzde ıse arenalarda gladyotorler degıl futbolcular kıran kırana mucadele edıyor.belkı sahada kan akmıyor ama seyırcılerın ofkesı ve kınınde degısen pekte bırsey yok.
En son fenerbahce galatasaray macında sahadaki oyuncular arasında herhangı bır munasaka olmasaydı gayet dostane gule oynaya oyunlarını oynasalardı fenerbahcelı futbol sever bence yasamını yıtırmezdı.cunku sahada yasanan o gergınlık trıbundeki insanların psıkolojısını allak bullak edebılıyor.

Holiganizmi futbol değil kışkırtıcı provokatörler destekler. Sen insanları spora değil savaşa sürüklersen olacak olan bu. Futbol eğlencedir, savaş değil.

futbolu spor olarak görmeyen kişilerin tekelleşmiş para babası mafyaların elinde kullandıkları bir unsur olduğunu anlamışız fanatizm uğruna birbirini doğrayan insanlardan tiksinmişiz futbol eğlence için var birileri sırtından para kazanıyor birileride nasıl bir sevgiyse artık. ben bunun adına sevgi demiyorum .unutmadan futbol seyretmeye spor diyenlerde var spor önce terdir tv karşısında bira içip bağırmak değil uyandırayım :)

bunu insanların saçmalayışı tetikler:)

Biz futbol severleriz,ben hiçbir zaman gidip de başka bir taraftarla kavga etmedim,tartışmadım ya da sahada dövüşmedim.Holiganizm çok ayrı bir olgu sadece sapkın insanlar yüzünden güzelim futbola yapışmış kalmış bir kelime.

Oldum olası sevmemişimdir futbolu.Milli maçların pek çoğunu izlemedim izlediklerimde arkadaş ricaları vs.Tetiklemek bir kenara dursun holiganizmin ta kendisi bana soracak olursanız.Aile kavgalarına neden olmasından tutun cinayetlere kadar nelere sebep olmadı.Hiçbir zaman haz etmedim,Etmiycemde.

Etkiler etkilemez mi hemde öyle böyle değil. Leeds - Gs maçında ölen 3 leeds li taraftar
ve Juventus - Liverpool maçında katliam gibi olayda 40 küsür kişi ölmüştür bunların 30 küsürü stad çökmesinde diğer yarısıda stad çevresindeki olaylarda ayrıca 450 kişi yaralanmıştır. Yaralananların 200 ü tribün çökmesi sonucu 250 tanesi dışarıdaki olaylarda yaralanmıştır. Yani görüldüğü üzere tetikliyor.

futbolu sevmem evet ama futbol un ne sucu var insanlar bu kadar gerizekalıysa?

Sevgili ve değerli amcamız Ali Şeriati'nin de dediği gibi endüstriyel futbol 1 afyon görevi görmektedir ahbab's. :alkis:​

Geri