Futbol boy uzamasını engeller mi?

🕒 Konu sahibi 2 saat önce aktifti
futbol boy uzamasını engeller mi?

engellemez. inanmıyorsan 201 cm'lik peter crouch dayıya sor. uzun boylu futbolculara örnek olarak 202 cm'lik jan koller, 195 cm'lik mutant ibrahimoviç gösterilebilir. ayrıca futbol bacak kaslarımızın da gelişmesine yardımcı olmakla beraber, üst vücuda da gerekli desteği sağlarsak göz alıcı bir fiziğe sahip olmamız da mümkündür. bkz. Hope Solo

bu bilgilere ek olarak, futbol boy uzamasına engel olmamakla beraber, basketbol, voleybol, yüzme ve jimnastik sporları gibi boy uzamasına ekstra bir katkı da sağlamaz.

Vücut geliştirmenin boyu uzatmaya engel olduğunu hatta kısalttığını okumuştum ama futbolla boyun alakasını kuramadım zaten.

Ben futbol yaşantıma 2005'te başladım. Resmi olarak 2007. Bakınız: MESUT DEMİRATAR - Futbolcu Bilgileri TFF

Başladığımda boyum 1.72 filandı. Şuan 1.82'yim.

Tabi futbolun hangi mevkiisinde görev aldığınıza göre değişir. Futbolda kaleciyseniz, kanımca basketbol sporuna göre daha fazla boyunuz uzar.

Yok sanmıyorum. Eskiden teknik çalışırken teknik ve bilgi eksikliğinden bacaklarda şekil bozukluğu oluyordu ama artık yeni uygulamalarda o sorun da gitti.

Boyun uzamasıyla pek alakası yok bence

+ boyunuzun uzamasını istiyorsanız astronot olabilirsiniz. Tabii dünyaya döndükten sonra depresyona gidip alkolik olma halini göze almak kaydıyla.

Geri