Frida Kahlo

Konu sahibi son olarak 873 gün önce görüldü
Cocuk felci gecirip bacagindan engelli kaliyor, 18 yaslarinda bi tramvay kazasi geciriyor ve yatalak oluyor. Buna ragmen tavana aynalar astirip cizmeye devam ediyor cunki Frida cizerek unutuyor butun sikintilarini cizerek atiyor. Sonra Diego ile bir evlilik yapiyor ve bu evliligi oldukten sonra cikan mektubunda 2 buyuk kaza gecirdim, biri tramvay kazasi digeri Diego diyerek ne kadar mutsuz oldugunu anlatiyor.

Hakikaten resimleri muhteşem derecede hoştur ve onun olduğunu hemen belli eder. Ama yasadıkları benim ilgimi zerre cekmiyor, zor seyler yasamış olsa bile özel hayatı bence tam fiyasko. Son dönemlerde acayip derecede enteller arasında Kahlo hayranlığı var , resimleri değil de sahsiyeti üzerine oluşmuş bi hayranlık.Bizim burda kezban kezban diye haykırılanların yüzüne sahip ama nedense onda bu gayet hoş, anlayamıyorum. Keske tabloları ile anılsaydı.

Hani, ne yaparsa yapsın sevmekten vazgeçmedi, -cümlesini yakıştırabileceğiniz tek bir insan varsa o da frida'dır bence. Bu kadar basarili olmasının ardında da sanıyorum çektiği acılar saklıydı. Gerçek adı; Magdalena Carmen olan ressamin ölmeden önce bir bacagi kesildi, hayatini okurken bu kisimdan oldukça etkilenmistim. Zaten ayağının kesilmesinden bir sene sonra öldü ve cenazesi ertesi gün yakıldı, külleri ise halen çocukluğunun geçtiği mavi evde saklanmaktadir - diye biliyorum ben. Bazı rivayetlerde ya da benim okuduğum yazı ve yorumlarda Diego ile ablasının Frida’yı aldattığı söyleniyor ama umarım rivayettir.

La llorona aklıma gelir hep dinleyeyim.

Eserlerine ve sahip olduğu aşka büyük hayranlık duyduğum.. Filmiyle küçük yaşta beni resim sanatına bağlayan unutulmaz ressam.

Bu da bahsettigim eserleriden bi tanesi;

frida-kahlo-hd-wallpaper-410293436.jpg

Hayran olduğum biri gerek ressamlığı gerek örnek oluşuyla tarihin unutmayacağı kadın karakterlerdendir

Senden Neden Vazgeçtim Biliyor musun??
Kotu gunumde yanimda olmadigin zaman vazgectim.

Canin sıkıldığında benimle paylasmadigini,
kirilacak veya tedirgin olacak olsam bile dusuncelerini acikca soylemedigini anladigim zaman vazgectim.

Bana yalan soyledigini anladigim zaman vazgectim.
Gozlerime baktiginda kalbinle bakmadigini ve bana hala soylemedigin
seyler Oldugunu hissettigimde vazgectim.

Her sabah benimle uyanmak istemedigini,
gelecegimizin hicbir yere gitmediğini anladığım zaman vazgeçtim.

Dusuncelerime ve degerlerime deger vermedigin icin vazgectim.
Agrilarimi dindirecek sicak sevgiyi bana vermediginde vazgectim.
Sadece kendi mutlulugunu ve gelecegini dusunerek beni hice saydigin icin vazgectim.
Tablolarimda artik kendimi mutlu cizemedigim ve tek neden 'sen' oldugun icin vazgectim.

BENCIL OLDUGUN ICIN VAZGECTIM!!
Bunlardan sadece bir tanesi senden vazgecmem icin yeterli degildi,
cunku sevgim yuceydi.
Ama hepsini dusundugumde senin benden coktan vazgectigini anladim

Bu yüzden ben de senden vazgectim.

..

Kendini resmeder ya çoğunlukla, o bedene sığmayan taşan ruhunu görürsünüz.Tek Frida da yetmez tabloya, birkaç tane çizer kendinden.Beni anlamaya çalışmayın dercesine kendiyle muhatap olur dil dökmez kimseye, çizer çizer çizer.
Seviyorum onu.

Aldatiliyor adami birakmiyor
Biyikli
Kaslarini almamis.Ama ekol cünki seven kadin diye bizim gibi mallara dayatilmis.

Aldatiliyor adami birakmiyor.
Lan bu kadin niye af ediyor bu adami?
Geri zekali mi?
Biyikli.
Agda var agda.
Kaslarini almamis.
Pala Remziye.Kadin dedigin bakimli olacak.Yoksa adam seni aldatir.Bunlar da bizim kadinlarimiza dayatilan normlar.

Ne kadar ikiyüzlüyüz degil mi?

Geri