Fransız Sütlaç Tarifi

🕒 Konu sahibi 8 saat önce aktifti
fırınsız okuyorum ne alaka... : ))

krokan ve krema herhalde farklı olmasını sağlayan. nasıl olur bilemedim...
Ahaha olaya bak yanlış okumuşum deyip tekrar baktım yoo doğru okumuşum dedim sonra tekrar okudum yazdığını.p
Cidden bak yaz diyorum gelmese keşke diyorum.

Bu arada görsel de problem var sandım bakıyorum bakıyorum ne var diye kasenin ayağını son anda farkettim. Fransız sütlaçtan, fırınsız sütlaca ve sonunda uçan sütlaca evrilttim konuyu.

Ahaha olaya bak yanlış okumuşum deyip tekrar baktım yoo doğru okumuşum dedim sonra tekrar okudum yazdığını.p
Cidden bak yaz diyorum gelmese keşke diyorum.

Bu arada görsel de problem var sandım bakıyorum bakıyorum ne var diye kasenin ayağını son anda farkettim. Fransız sütlaçtan, fırınsız sütlaca ve sonunda uçan sütlaca evrilttim konuyu.
Ne diyon relatiiii?
: )))))))))))

hepsi tamam da uçan sütlaç ne alaka.ddd

Arkadaki kaseyi gördün mü? O anam babam usülü sütlaç herhalde.dd
Aynen o sütlaç bizden, öndeki de Fransız kaldığımız Fransız sütlacı.

Ama o değil de bayramda bana buzağının ilk ağız sütünden sütlaç ikram edildi. Pirinçsiz yapılıyor ve çok ama çok az şekerli. Aslında ilk ağız sütünden dolayı ağır olabilir deyip temkinli davranmıştım ama hem leziz hem de yapan çok güzel yapmıştı. Buradan yapanın yeniden ellerine sağlık diyorum:D

Aynen o sütlaç bizden, öndeki de Fransız kaldığımız Fransız sütlacı.

Ama o değil de bayramda bana buzağının ilk ağız sütünden sütlaç ikram edildi. Pirinçsiz yapılıyor ve çok ama çok az şekerli. Aslında ilk ağız sütünden dolayı ağır olabilir deyip temkinli davranmıştım ama hem leziz hem de yapan çok güzel yapmıştı. Buradan yapanın yeniden ellerine sağlık diyorum:D
pirinç yoksa kıvamı nasıl oluyor? nişastayla mı tutturmuşlar
e sütlaç olmaz ki o zaman.

Yok alıntı sadece neye benzediğini göstermek için :) annem çok yapardı ağız sütünü normal süt ile karıştırıp pişirirdi içine nisaşta un vs eklenmez bizde öyle en azından soğuyunca şeker pekmez veya bal ile yenirdi. Benim favorim şekerle idi.

Yok alıntı sadece neye benzediğini göstermek için :) annem çok yapardı ağız sütünü normal süt ile karıştırıp pişirirdi içine nisaşta un vs eklenmez bizde öyle en azından soğuyunca şeker pekmez veya bal ile yenirdi. Benim favorim şekerle idi.
sütlü tatlıları çok severim ama bu anlattığınız şey hiç benlik değil.
yapanlarn ellerine sağlık, yiyenlere de afiyet olsun.: )

Ben sek olarak da içtim kokusu itibarı ile de ağır ama şifa tabiki. ve evet o şekilde yapılıyormuş.

Nasıl başardın
Aslında güzel gidiyordum. Fırının içine su koyup üzeri kızarsın diye beklerken, komşular kahve içmeye bahçeye çağırdı. Ben de kocam beye emanet ettim. Üzeri kızarınca kapat dedim. O sırada içinde su bitmiş, kurumuş tadı güzel ama kıvamı fecaat bişi oldu.

Geri