-
-
-
-
"Türkiye'de deprem. Tank göndermeye bile gerek yok"
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Derginin önceki paylaşımları da çoğu zaman ırkçı ve nefret söylemleri üzerine olduğu için tabii ki böyle düşünemeyeceğim.Niyetini bilmiyorum fakat ben bu eleştiriyi haklı buluyorum, böyle yapılar böyle adii ve çürük yapılanmalar ve böyle imar affı çıkartmalar cinayettir,tankın yapamadığını deprem yapmış oluyor ve alay konusu olursunuz.( insanlık namına değil yönetimsel bazında)
Adam bir nevi devleti eleştirmiş diye düşünüyorum.( aksini düşünmek istemiyorum)
Maalesef ki bu tür olaylarda herkes bir analiz kasma derdinde. İnsanlar canının derdindeyken yere batsın analiziniz.
Şahsen bende sizin gibi düşünmüyorum bu konuda,şuan bu konuda herhangi bir ırkçı söylemler olmaz,olamaz.Derginin önceki paylaşımları da çoğu zaman ırkçı ve nefret söylemleri üzerine olduğu için tabii ki böyle düşünemeyeceğim.
Tank ile kastettiği ise ülkeyi yerle bir etmek maalesef.
Haklı olduğun noktalar var ancak karikatür senin ifade ettiklerini yansıtmıyor ne yazık ki.
İtalyaydı galiba. Ek olarak bizden fazla ciddiye alan yok bu derginin karikatürlerini. Onlara göre kara mizah fakat insanlara göre değil. Bu yüzden hiç takmıyorlar bile bu dergiyi. Tepki verecek kadar ciddiye bile almıyorlar.tank göndermesi sanırım askeri anlamda büyüklüğüyle ve güçlülüğüyle övünen türkiye'nin bir depremde alt üst olmasıyla alakalı. bu dergiyi zihinlerimizde islam ve türk karşıtı gibi konumlandırıyoruz ama yanlış; diğer dinlerle ve devletlerle de alay ediyorlar. hatta yine depremde çok kayıp veren bi avrupa ülkesi için yaptıkları karikatürde insan hayatının ucuzluğuna vurgu yapmak için enkazdaki insanları sandviç gibi göstermişlerdi. ya da öyle bir şeydi. komik desen değil, zeka parıltısı gösteriyor desen yok; ama bu insanlardan acılarına senin kadar hassasiyet göstermelerini beklemek de anlamsız. bir de üstüne çok düşünülecek tirajda ve etkide bi dergi değil, fransa'nın misvakımsı bi yayıncısı işte.
Aynı üslubu kendi insanında yapıyor uyuşuk ismailAyı'dan post, Avrupalı'dan dost olmaz.
Yardımlar ağırlıklı olarak Avrupa'daki Türk toplulukları tarafından geliyor. Tabi iyi Avrupalılar da vardır. Belki iyi Ayı'lar da vardır, bilemeyiz orasını.Aynı üslubu kendi insanında yapıyor uyuşuk ismail
Bugün yerel yönetimin yapamadığı desteği yardımı dış devletler yapıyor.