Fransız Charlie Hebdo’nun depremle alay eden karikatürü

🕒 Konu sahibi 2 saat önce aktifti
"Türkiye'de deprem. Tank göndermeye bile gerek yok"

092003_charlie-hebdo-1.png

İnsanların acıları üzerinden kendi kişisel nefretlerini yansıtmaları gerçekten anlaşılmaz bir durum.

• Beğen
Tepkiler: W
Ayı'dan post, Avrupalı'dan dost olmaz.

Niyetini bilmiyorum fakat ben bu eleştiriyi haklı buluyorum, böyle yapılar böyle adii ve çürük yapılanmalar ve böyle imar affı çıkartmalar cinayettir,tankın yapamadığını deprem yapmış oluyor ve alay konusu olursunuz.( insanlık namına değil yönetimsel bazında)
Adam bir nevi devleti eleştirmiş diye düşünüyorum.( aksini düşünmek istemiyorum)

Niyetini bilmiyorum fakat ben bu eleştiriyi haklı buluyorum, böyle yapılar böyle adii ve çürük yapılanmalar ve böyle imar affı çıkartmalar cinayettir,tankın yapamadığını deprem yapmış oluyor ve alay konusu olursunuz.( insanlık namına değil yönetimsel bazında)
Adam bir nevi devleti eleştirmiş diye düşünüyorum.( aksini düşünmek istemiyorum)
Derginin önceki paylaşımları da çoğu zaman ırkçı ve nefret söylemleri üzerine olduğu için tabii ki böyle düşünemeyeceğim.
Tank ile kastettiği ise ülkeyi yerle bir etmek maalesef.

Haklı olduğun noktalar var ancak karikatür senin ifade ettiklerini yansıtmıyor ne yazık ki.

Maalesef ki bu tür olaylarda herkes bir analiz kasma derdinde. İnsanlar canının derdindeyken yere batsın analiziniz.

Aci gercegi soylemis bi nevi.

Maalesef ki bu tür olaylarda herkes bir analiz kasma derdinde. İnsanlar canının derdindeyken yere batsın analiziniz.

Sevgili @angie

Konu siyaset değil ancak alınması gereken önlemleri tekrar tekrar vurgulamak gerekiyor yoksa yeni bir deprem ile yeni yıkımların yaşanılması kaçınılmaz olacaktır.

Derginin önceki paylaşımları da çoğu zaman ırkçı ve nefret söylemleri üzerine olduğu için tabii ki böyle düşünemeyeceğim.
Tank ile kastettiği ise ülkeyi yerle bir etmek maalesef.

Haklı olduğun noktalar var ancak karikatür senin ifade ettiklerini yansıtmıyor ne yazık ki.
Şahsen bende sizin gibi düşünmüyorum bu konuda,şuan bu konuda herhangi bir ırkçı söylemler olmaz,olamaz.
Sivil halk söz konusu.
Duygusalız ülke olarak,böyle haberler insanları kışkırtır ve daha spesifik olaylarla karşı karşıya getirir.
Yinede eleştiri olarak görüyor ve hak veriyorum paylaşıma.
Tank yıkamadı deprem yıktı.
Evet tam olarak böyleyiz.

tank göndermesi sanırım askeri anlamda büyüklüğüyle ve güçlülüğüyle övünen türkiye'nin bir depremde alt üst olmasıyla alakalı. bu dergiyi zihinlerimizde islam ve türk karşıtı gibi konumlandırıyoruz ama yanlış; diğer dinlerle ve devletlerle de alay ediyorlar. hatta yine depremde çok kayıp veren bi avrupa ülkesi için yaptıkları karikatürde insan hayatının ucuzluğuna vurgu yapmak için enkazdaki insanları sandviç gibi göstermişlerdi. ya da öyle bir şeydi. komik desen değil, zeka parıltısı gösteriyor desen yok; ama bu insanlardan acılarına senin kadar hassasiyet göstermelerini beklemek de anlamsız. bir de üstüne çok düşünülecek tirajda ve etkide bi dergi değil, fransa'nın misvakımsı bi yayıncısı işte.

Hz Muhammede küfretti ya bu dergi, sizlere harika bir yayın kuruluşu olması için yeterli.
İtler diyor ki Tanklarla saldırmamıza gerek yok, deprem o işi bizim için hallediyor diyor körmüsünüz !
Düşmanlığını belirtiyor hala güzelleme, aklama yapıyorsunuz

tank göndermesi sanırım askeri anlamda büyüklüğüyle ve güçlülüğüyle övünen türkiye'nin bir depremde alt üst olmasıyla alakalı. bu dergiyi zihinlerimizde islam ve türk karşıtı gibi konumlandırıyoruz ama yanlış; diğer dinlerle ve devletlerle de alay ediyorlar. hatta yine depremde çok kayıp veren bi avrupa ülkesi için yaptıkları karikatürde insan hayatının ucuzluğuna vurgu yapmak için enkazdaki insanları sandviç gibi göstermişlerdi. ya da öyle bir şeydi. komik desen değil, zeka parıltısı gösteriyor desen yok; ama bu insanlardan acılarına senin kadar hassasiyet göstermelerini beklemek de anlamsız. bir de üstüne çok düşünülecek tirajda ve etkide bi dergi değil, fransa'nın misvakımsı bi yayıncısı işte.
İtalyaydı galiba. Ek olarak bizden fazla ciddiye alan yok bu derginin karikatürlerini. Onlara göre kara mizah fakat insanlara göre değil. Bu yüzden hiç takmıyorlar bile bu dergiyi. Tepki verecek kadar ciddiye bile almıyorlar.

Aynı üslubu kendi insanında yapıyor uyuşuk ismail
Bugün yerel yönetimin yapamadığı desteği yardımı dış devletler yapıyor.
Yardımlar ağırlıklı olarak Avrupa'daki Türk toplulukları tarafından geliyor. Tabi iyi Avrupalılar da vardır. Belki iyi Ayı'lar da vardır, bilemeyiz orasını.

Hem Türkiye'den hem de dünyadan sosyal medya kullanıcıları, derginin paylaşımına tepki gösterdi.

Bir kullanıcı, "Şu anda toprak altında insanlar varken bu dram hakkında şaka yapmak açıkçası insanlık dışı. İfade özgürlüğü adı altında yaptığınız şey çok çirkin!" dedi.

isanl%C4%B1k.PNG

Bir diğer kullanıcı ise derginin paylaşımını "sefillik" olarak yorumladı.

sefil.PNG

"Komik ya da ilginç değil. Utanç verici"

komik.PNG

"Siz de kendinize insan ve medeni diyor musunuz? Vahşi hayvanların daha fazla şerefi var."

medeni.PNG

Kaynak: Charlie Hebdo'nun skandal deprem karikatürüne tepki yağdı

Bu dergi Fransa'nın misvak'ı. Seveni yok zaten.

Karikatürden "bizim size düşmanlık etmemize gerek yok, depremle başa cikamayarak kendi kendinize düşmanlık ediyorsunuz zaten" anlamı çıkmaz bence. Adam resmen "ohh bak Allah da belanızı verdi hahaha" demek istemiş

böyle karikatürler, mizahlar kınanmaz....... böyle karikatürlerden, mizahlardan ders çıkarılır....... kınamak sadece acizlik göstergesi..... sonraki benzer senaryoda -umarım bir daha gerçekleşmez- bu karikatürü çizen adama yedirebilecek misin ona bak.......

Bati Avrupa nin isteği bir cizimde.
Devam birbirimizi yemeye.
Dogru yoldayiz.

Geri