Fransa'da aşırı sağ hezimete uğradı, zafer sol ittifakın

🕒 Konu sahibi 6 saat önce aktifti
Fransa'da sandık çıkış anketlerine göre sol ittifak ilk sıraya yerleşirken Macron ittifakı ikinci oldu, ilk turun birincisi aşırı sağ üçüncü sıraya geriledi.

Seçimde, Yeni Halk Cephesi ittifakı sandıktan birinci çıkarken; Cumhurbaşkanı Macron’un “Cumhuriyet İçin Hep Birlikte” ittifakı ikinci oldu. İlk turun birincisi aşırı sağcı ittifakı ise bu turda üçüncü sıraya geriledi.

Elabe anket şirketinin sandık çıkış anketine göre, Yeni Halk Cephesi 175 ila 205 milletvekili, Macron ittifakı 150 ila 175 milletvekili ve aşırı sağcı Ulusal Birlik (RN) ittifakı ise 115 ila 150 milletvekili çıkarabilir.

Tamam işte besleyip büyütsünler vergileri ile çöl kaçkınlarını. Onlar da karılarına kızlarına alet sallasın parkta bahçede. Müstahak

Türkiye açısından olumlu. Özellikle Avrupa’da sağın yükselmesiyle beraber Avrupa parlamentosunun da dengeleri değişiyordu.

Avrupa parlamentosundaki dengelerde sağ ağırlıklı bir parlamentoda doğal olarak hem Türkiye karşıtı hem mülteci karşıtlığı olacağı için ülke adına iyi bir gelecek ön göremiyorduk.

Özellikle sivil toplum alanında verilen fonlarda çok daha radikal özgürlükten uzak sarı sivil toplum kuruluşu diyebileceğimiz sivil toplum kuruluşları ortaya çıkmaya başlamıştı ve bu kuruluşlar bu fonlara kendi radikal düşüncelerine harcıyorlardı. İlerici bir tavır yerine gerici bir tavrı toplumda yayıyorlardı.

Tamam işte besleyip büyütsünler vergileri ile çöl kaçkınlarını. Onlar da karılarına kızlarına alet sallasın parkta bahçede. Müstahak
Ülkemiz adına sevinmelisin doktor. Sağcılar kazanmış olsaydı ve seçim vaadi olan mültecileri yollayacak olsalardı o mültecileri hangi ülkeye yollarlardı sence?

Aşırı sağ insanlık için büyük bir tehlike, hezimete uğramaları insanlık adına sevindirici. Umarım tüm Avrupa'da güçlerini kaybederler. Arzum bunların tüm dünyada etkisiz hale gelmeleri.

Sağ gösterip, sol vurmuşlar.

Amerika degismedigi muddetce, Avrupa’daki kucuk degisikliklerin pek bir ise yarayacagini sanmiyorum malesef :(

Ülkemiz adına sevinmelisin doktor. Sağcılar kazanmış olsaydı ve seçim vaadi olan mültecileri yollayacak olsalardı o mültecileri hangi ülkeye yollarlardı sence?
Ülkemiz adına sevinirken Fransız adına üzülüyorum. Böyle de geniş yürekli bir insanım. Tanrı beni korusun.

Ülkemiz adına sevinirken Fransız adına üzülüyorum. Böyle de geniş yürekli bir insanım. Tanrı beni korusun.
Fransızların sırf mülteciler kalsın diye sola oy verdiğini sanmıyorum. Çok bilgi sahibi olmasam da öne çıkan başlık gelir dağılımındaki adaletsizlik üzerine. Yine de ben kendi ülkem cephesinden bakmak istiyorum. Sağın yükselmesi sadece mültecilerin gelmesi değil, bir de onunla türeyecek olan bir siyaset yaratacak ülkemiz için. Reis yine şu kadar para yollamazsanız salarım diyecek, bir yandan yine ümmetçi politikalar ve söylemler öne çıkacak. Ardından Özdağcılar yine 10 m2’lik Suriyeli bakkala gidip “ülkene gitsene” diye şov yapacak, sanki ülkede tüm suçları mülteciler işliyormuş gibi, Yozgatlısı Bayburtlusu taciz/tecavüz, hırsızlık etmiyormuş gibi en ufak münferit problemde Kanzi denen gerizekalı kuşak “çölüne git” filan diye klavye başından taban devşirecek, Bozkurt vs diye edebiyat yapacak, kamuda yapılan hırsızlık-bütçe açığı gibi olaylar işsizlik ve yüksek vergi olarak halka dönüş yaptığında “mülteciler yüzünden oluyor” diye yutturulacak … Yani uzatılabilir bu. Ama mültecilerin gelmesine en çok milliyetçi diye bilinen tepe kadrodakilerin sevineceğine de eminim. Oradan ekmek yiyorlar çünkü.

Geri