Frankenstein Esintili “Poor Things”

Konu sahibi son olarak 2 gün önce görüldü
Yorgos Lanthimos’tan Frankenstein Esintili “Poor Things” Filmi Geliyor: İlk Bakış Görselleri Yayınlandı

Poor Things filmi için ilk bakış görselleri yayınlandı. Yorgos Lanthimos imzalı yapımın başrollerinde Emma Stone, Willem Dafoe ve Christopher Abbott yer alıyor.

Poor Things filminden ilk bakış görselleri paylaşıldı. Alasdair Gray’in 1992 tarihli romanından uyarlanan yapım, ismindeki Frankenstein göndermesiyle de dikkat çekiyor.

The Lobster ve The Favourite ile Oscar adaylığı alan; Kynodontas ve The Killing of a Sacred Deer ile adından söz ettiren Yunan yönetmen Yorgos Lanthimos, yeni bir yapımla izleyicilerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Poor Things’in hikâyesi trajik bir şekilde hayatını kaybeden ve sonrasında bir bebeğin beyniyle mucizevi şekilde hayata döndürülen genç kadın Bella Baxter’ın (Emma Stone) etrafında dönüyor. Cinsiyet ve kimlik temaları, Viktorya dönemi ve ölümsüzlük arayışı ile akıllara Frankenstein’ı getiren anlatıda

Hikâye, trajik bir şekilde ölen ancak bir bebeğin beyniyle mucizevi bir şekilde hayata döndürülen genç bir kadın olan Emma Stone’un (La La Land) Bella Baxter’ı etrafında dönüyor. Bir tür arıyorsanız, bu film, daha zengin bir olay örgüsü için cinsiyet ve kimlik temalarını atarken, Viktorya dönemi ortamı ve ölümsüz yaratımıyla Mary Shelley’nin Frankenstein’ından ilham alıyor.

Filmin oyuncu kadrosunda Emma Stone, Willem Dafoe ve Christopher Abbott ile birlikte Willem Dafoe, Ramy Youssef, Mark Ruffalo, Jerrod Carmichael, Kathryn Hunter ve Margaret Qualley gibi isimler yer alıyor.

Poor Things Filmi Hakkında Bilinen Detaylar

Yayınlanan ilk bakış görüntüleri filmin siyah beyaz ve renkli dünyasına dair ipuçları seriyor. Emma Stone’un canlandırdığı Bella Baxter’ın yanı sıra Ramy Youssef’nin Max McCandless’ı da izleyicilere tanıtılıyor.

Paylaşılan bir bulutlu bir gökyüzü görüntüsü ise Lanthimos’un son projesi için renk paletine dikkat çekiyor. Son olarak çılgın bilim insanı Dr. Godwin Baxter rolünde Willem Dafoe’ya dikkat çekiliyor.

Poor Things ile Lanthimos 2018 yılındaki ödüllü kara komedi-draması The Favourite’tan sonra beş yıllık bir aranın ardından yeniden yönetmenliğe dönüyor. Lanthimos ile Stone, The Favourite’ta da birlikte çalışmıştı.

Şu anda post prodüksiyon sürecinde olan Poor Things’in senaryosunu The Favourite ile Oscar adaylığı alan Tony McNamara kaleme alıyor.

Poor-Things-Filmi.jpeg

Poor-Things-Film-Yorgos-Lanthimos-662x352.jpeg

Poor-Things-Filmi-Yorgos-Lanthimos-662x352.jpeg

Yorgos Lanthimos'un Emma Stone Başrollü Filmi Poor Things'ten İlk Fragman Yayınlandı

Searchlight Pictures, "The Favourite", "The Lobster" ve "The Killing of a Sacred Deer" gibi filmlere imza atan Yorgos Lanthimos'un son filmi "Poor Things" için ilk resmi fragmanı yayınladı.

Fantastik bir temeli olan ve Frankenstein hikayesini anımsatan film, Emma Stone'un canlandırdığı Bella Baxter adlı genç bir kadının, parlak ve alışılmışın dışında bir bilim insanı olan Dr. Godwin Baxter (Willem Dafoe) tarafından uygulamaya koyulan "evrim"ini konu alıyor.

Baxter'ın koruması altındaki Bella, dünyaya ait bir şeyler öğrenmek için can atar. Eksik olduğu dünyeviliğe aç bir haldeyken, becerikli ve ahlaksız bir avukat olan Duncan Wedderburn (Mark Ruffalo) ile yolu kesişir ve ikili kıtalar arası çılgın bir maceraya atılır.

Zamanının önyargılarından kurtulan Bella, eşitlik ve özgürleşmeyi savunma amacında kararlı bir şekilde büyür. Fragman, Jean-Pierre Jeunet ve Wes Anderson'ın karışımı gibi hissettiren bir görünüme sahip bir filmi ortaya koyuyor.

Margaret Qualley, Ramy Youssef, Jerrod Carmichael, Kathryn Hunter ve Christopher Abbott'ın da oyuncu kadrosunda bulunduğu "Poor Things"in ABD gösterim tarihi 8 Eylül olarak açıklandı ancak filmin ülkemizdeki vizyon tarihi henüz belli değil.

Yorgos Lanthimos, Emma Stone’un “Poor Things” Performansını Övdü: “İşin İçinde Biraz Sihir Var”

Yorgos Lanthimos, Frankenstein esintili yeni projesinde yer alan Emma Stone’un “Poor Things” performansını değerlendirdi.

Yorgos Lanthimos gelecek sonbahar vizyona girecek Poor Things filmi ve Emma Stone’un dikkat çeken oyunculuk performansından bahsetti.

Oyuncu kadrosu ve konusu ile dikkat çeken Poor Things, ilhamını Alasdair Gray’in 1992 yılında yayımlanan aynı adlı romanından alıyor. Eser, alternatif bir Frankenstein anlatısı olarak öne çıkmıştı.

Empire Magazine’e konuşan Lanthimos, yapımda bilimsel yollarla yeniden hayata döndürülen Bella Baxter karakterini canlandıran Emme Stone’un performansını değerlendirdi.

Lanthimos, yaratım sürecine dair şunları kaydetti:

“Daha önce gördüğünüz hiçbir şeye benzemeyen bu yaratığı yaratmak tamamen içgüdüseldi. Bazen Emma bana, ‘Ne yaptığımı bilmiyorum, bu iyi bir şey mi?’ diyordu. Ben de, ‘Bazen ben bile bilmiyorum demiştim. O yüzden farklı şeyler deniyoruz.”

Yorgos Lanthimos, “Poor Things”teki Performansı Nedeniyle Emma Stone’a Hayran Kaldı

The Lobster ve The Favourite ile Oscar adaylığı alan Yunan yönetmen Yorgos Lanthimos, verdiği demeçte ünlü oyuncuya karşı duyduğu hayranlığı gizlemedi.

“Doğrusunu söylemek gerekirse ona hayran kaldım. Filmi kurgularken bazen ona mesaj atıp, ‘Bunu nasıl yapıyorsun bilmiyorum. Bu inanılmaz,’ diyordum. İşin içinde biraz sihir var.”

Emma Stone da Lanthimos’la olan çalışmasını şu sözlerle özetliyor:

“Her zaman birlikte çalışıyorduk. Ona her zaman güvenebildim.”

Stone ve Lanthimos ikilisi daha önce 2018’de vizyona giren The Favourite’te birlikte çalışmıştı. Stone sözlerine, şu eklemeleri yaptı:

“Sevdiğim ve güvendiğim insanlarla birlikteydim. Hata yapabileceğimi ve deneyebileceğimi hissettim. Çok savunmasız olsa da, bu özgürlük rahat hissettirdi. Sanırım Yorgos’la tekrar tekrar çalışmanın sevdiğim yanı da bu.”

Yapımın oyuncu kadrosunda Stone’a Willem Dafoe ve Christopher Abbott ile birlikte Ramy Youssef, Mark Ruffalo, Jerrod Carmichael, Kathryn Hunter ve Margaret Qualley gibi isimler eşlik ediyor.

Film, bir bilim insanı tarafından hayata döndürülen bir kadının kıtalar arasına ulaşan trajik öyküsünü konu alıyor.

Poor Things filmi 8 Eylül 2023 tarihinde sinema salonlarındaki yerini alacak.

Yorgos-Lanthimos-Emma-Stone-Poor-Things.jpg

sonunda filmi izledik; ana karakterler harika oynamış, yardımcı oyuncular da döktürmüş, filmdeki kostümler, sahneler, açılar, çekim teknikleri her şey muhteşem, komedi unsurları da çok yerli yerinde, ben bazı sahnelere kahkahayla güldüm -özellikle mark ruffalo'ya- ama senaryo ilgi çekici başlayıp dakikalar ilerledikçe rahatsız edici bir his uyandırıyor insanda. zaten bu yönetmen filmlerinde seyirciyi rahatsız etmeyi seviyor, dogtooth da öyle bir filmdi, ama bu sefer bunu yaparken feminist anlatının yanına bolca absürt öğeler de eklemiş. bir kere filmdeki bütün karakterler karikatürize, zampara olan zampara, deli olan deli, iyi olan iyi, hiçbirinin bir derinliği ya da öne çıkan yönünden başka bir özelliği yok. ana karakter de yapmaması gereken her şeyi yapıyor ama herhangi bir bedel ödemiyor, bir nevi istediğini alıyor. feminist anlatı da burada zaten. ayrıca son dönemde çıkan bütün filmler gibi bu da gereksiz uzun, bi 20-30 dakikası kesip atılsa eksikliği hissedilmezmiş.

Geri