forumsal'da karikatür paylaşmanın tamamen, süresiz, geri dönüşü olmayacak şekilde yasaklanmış olması

Konu sahibi son olarak 2 gün önce görüldü
bi' bildiri.
adamlar basbas bağırıyor kaç gündür. hayla karikatür paylaşıyorsunuz.
bundan sonra kendi şakalarınızı yahut çizimlerinizi paylaşın lütfen. hazır şaka işin kolayı.

yasak anam yasak.

peki müsebbibi kim? daly. gibi tipi olan Erdil Y.
bi' adamın ağzı yüzü kemçükse, o adamdan hayır gelmez.

karikatür olayını bitirdi,
ne demek lan paylaşma, g*t olur bitersin böyle, gebersin umrumda olmaz.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Evet ama üyelerin yönetimi çokta iplemediğini görüyorum iki gün önce bile boy boy karikatür paylaşıldı :)

ipsiz uçurtma ;;;;;;;;;

IMG-1747.jpg

ircforumları alan adı geri dönmeli… kimsenin bulamadığı, sadece bizim bildiğimiz bir alan adıyken ne kadar da özgürdük. ne zaman forumsal olduk, başladı yasaklar. google’ın derinliklerinde bulunan forumsal aramalarının, arşivlerinin bir bedeli olacaktı işte, o da bu… fazla göz önünde olduk. ircsal.com olarak değiştirilmesini talep ediyorum.

Telif yollayan kimse isim verin. Twitterda zorbalayıp linçleyelim. Karikatürleri ve bizi özgür bıraksın.
#KarikatürümeDokunma #KarikatürHaktır

Beni sonsuza dek banlamak icin daha ne bekliyorsunuz!
FB_IMG_1714446129372.jpg

Bu karikatür işinin fitili 2020’de atıldı. Erdil Yaşaroğlu, Selçuk Erdem ve Serkan Altuniğne üçlüsünün bir hukuk bürosuyla anlaşıp yüzlerce kişiye dava açmasıyla ayyuka çıktı. Açıkçası Erdil Yaşaroğlu karikatürlerine gülen biri zaten cezalandırılmayı hak ediyor olsa da o dönem 7’den 70’e herkes davalık olmuştu. Blogunda paylaşan, ticari kaygıyla sitesine ekleyen yada ticari alakası olması farketmeksizin yüzlerce kişi avukatla yüzleşmek zorunda kaldı. Birçoğuna x lira verirsen davayı çekeriz gibi arabulucu yoluyla anlaşmaya gidilmeye çalışıldı. Kim verdi / vermedi bilemem elbette ama birhayli sıkıntı yaratmıştı. Bu nedenle forum yönetiminin bu konuda yapabileceği pek bir şey yok, anlaşılır buluyorum. Şurada 3-5 eğleneceğiz diye kimsenin başını da ağrıtmayın, kurala uymaya çalışın. Ben de denk gelirsem eski karikatürlerimi sildiriyorum.

(İşte bu nedenle Umut Sarıkaya efsanedir)

Bu karikatür işinin fitili 2020’de atıldı. Erdil Yaşaroğlu, Selçuk Erdem ve Serkan Altuniğne üçlüsünün bir hukuk bürosuyla anlaşıp yüzlerce kişiye dava açmasıyla ayyuka çıktı. Açıkçası Erdil Yaşaroğlu karikatürlerine gülen biri zaten cezalandırılmayı hak ediyor olsa da o dönem 7’den 70’e herkes davalık olmuştu. Blogunda paylaşan, ticari kaygıyla sitesine ekleyen yada ticari alakası olması farketmeksizin yüzlerce kişi avukatla yüzleşmek zorunda kaldı. Birçoğuna x lira verirsen davayı çekeriz gibi arabulucu yoluyla anlaşmaya gidilmeye çalışıldı. Kim verdi / vermedi bilemem elbette ama birhayli sıkıntı yaratmıştı. Bu nedenle forum yönetiminin bu konuda yapabileceği pek bir şey yok, anlaşılır buluyorum. Şurada 3-5 eğleneceğiz diye kimsenin başını da ağrıtmayın, kurala uymaya çalışın. Ben de denk gelirsem eski karikatürlerimi sildiriyorum.

Bunun bir benzeri kendisine hakaret ve küfür ettirerek dava etmek suretiyle tazminat alıyorlar.

Bu olay aşırı Kezbanca bir davranıştı ya hiç yakıştıramamıştım.

ivan çakaroğlu olarak benim şoplarımı da benim dışımda paylaşana bundan böyle tazyikli telif atıyorum....

BİLGİNİZEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

Ne kadar can sıkıcı bir durum. Karikatür sevgisi babamdan kalma bana, ilkokuldayken bir ara babamın arşivini bulmuştum. Limon, Gırgır, Kırık Leblebi, Leman gibi dergilerden sevdiği karikatürleri arşivlemişti.

Üniversiteye kadar ben de harçlıklarımdan biriktirip, Leman, Penguen, Uykusuz alırdım sürekli.

Muhalifliğin sanatsal bir dışa vurumu gibi geliyordu bana karikatürler. Gündeme dair muhalif çizimler, bunu mizahla harmanlamak vs. Güzel bir kapıydı muhalefet için de.

Ruhunda muhalefet olan bir alanın, hukuk büroları aracılığı ile rant alanına çevrilmesi ne kadar üzücü.

Bizzahati ülkede bunu en çok yapanın hakaret davaları üzerinden iktidar partisi lideri olduğu malumken.

Son düzenleme:
Geri