Forumlardaki asr-ı saadet dönemler

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
Klasik eserlerin harıl harıl tercüme edildiği, gün içerisinde düzinelerce kuramın ortaya atılıp çürütüldüğü, laboratuvar başlıklarında deneyler icra edildiği, paradigmacıların bol title'lı ve uzmanlık alanlarında otorite sahibi üyelerden seçildiği, forum ümmetinin hak yolundan şaşmadığı, insanca yaşamanın, adilce paylaşmanın ve etkileşimde bulunmanın forum kültürü olduğu zamanlar.

Hidayetin, hidayet in; cehaletinse, cehalet out olduğu dönemler.

Vasat bir üyenin bile latinceyi, yunancayı, arapça ve farsçayı derdini anlatabilecek kadar konuşabildiği zamanlardan bahsediyorum. Siz bilmezsiniz. Nereden bileceksiniz, cahilsiniz.

Çift yarık deneyi konusu 500 sayfaya ulasmişti. Hey gidi.

hatırlarım, öncül forumlardan birinde grup mantığı vardı. 9 gruptan oluşurduk. Her grup kendi uzmanlik alanında birlikte araştirmalar yapar, içerik uretirlerdi. Bir çesit üniversite kulübü gibiydi.

Atatürkçü Düşünce Grubu
Antikapitalistler
Düşünürler
Figüranlar
Genç Kuvvet
Huzur Pınarı
Müzik Grubu
Sanatkârlar
Spor Grubu

Her grubun bir lideri ve dışarıdan görünmeyen, özel odaları vardı.

Düşünün işte nasıl kültürlüydük o zamanlar. Bunu Emre'nin zamaninda Forumsal'a da yapacaktık, nasip olmadi. Zaten etkileşimler de düşmüştü.

Şu grup olayı hep aklımda yer etmiştir, muazzamdı.

Forum ilk birleştiğinde açılan konu ve yorumlar bambaşkaydı.

Edebiyat, bilim, felsefe forumları da uzun süre ayakta kalamadı çünkü küfürbaz-kavgacı üye profili, bir süre sonra nitelikli üye sayısını azaltmaya başlamıştı.

Ben her zaman patrondum. Sadece siz fakirlere yüzümü dönmüştüm. Baktım anlamıyorsunuz işime bakmaya başladım sonunda : ddd
Konteynırların önünde çay demleyip Engels okuduğun zamanları bilirim… Şimdi Chivas fotoğrafları geliyor … Değiştin …

Forum ilk birleştiğinde açılan konu ve yorumlar bambaşkaydı.

Edebiyat, bilim, felsefe forumları da uzun süre ayakta kalamadı çünkü küfürbaz-kavgacı üye profili, bir süre sonra nitelikli üye sayısını azaltmaya başlamıştı.

70'lerde sinema ve sanat okulunu dereceyle bitirmiş kimselere sarkastik erotik filmler çektiriyorlardı. Benim içinde bulunduğum durum o şahsen.

Ben "amerikan pastasi" donemlerini hep prime bulmusumdur.
Kaotic ve cehennemden damlayan bir gulus gibiydi.
Celtic frost album kapagi gibiydi;
Harika zamanlardi ya
Screenshot_20251013-192545.jpg

Buralar eskiden çok güzeldi.Meme üzerine hasbihaller olurdu.
Climax kalın bacaklı iri memeli kadın fotosu koyardı profiline.
Şimdi varsa yoksa proletarya feodalizm konuşuluyor.
Stokun bile çıtır sayıldığı zamanlardı.Şimdi müze kart ile ziyaret edebiliyoruz ancak :(
Cinsi sapıktık cinsimiz belli değildi.Şimdi mütedeyyin olduk.
Xasthur bile ayet hadis paylaşıyor.
Eksiden Karahanlıyı öldüren tapınakçılarla takılırdı.
Değişmeyen tek şey akp bir de kamil abi.

W, Anna Karenina, Sirius ve Larien tam bir Gossip Girl gibiydi. Çok hoştu sıralanan kahkahaları ve diyalogları. Sisters funclup.ddd

Sevdiğimiz üyeyi forum oyunlarında pezo'ların elinden alıp kütüphane başlıklarında tenhaya çektiğimiz dönemler

Kütüphaneler de pek çetim ceviz değiller.

huşu içinde olduğumuz uzunca bir dönem vardı, ne güzeldi yaa

Geri