Forumdaki bazı yönetici arkadaşların akıl yoksunluğu üzerine

Konu sahibi son olarak 649 gün önce görüldü
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Öncelikle sevgili ve saygıdeğer arkadaşlarıma, emekçilere, beni seven herkese selam ederim.

Baştan belirteyim, bu yazımdan öncesi gibi silinebilir, kimse görmeyebilir. kimseye bir şey söylenmeyebilir. bu saatten sonra da önemi yok. Burada, bu platformda belirli bir takım yetkilere sahip olan arkadaşların ikili ayrımcılığından, adam kayırmasından, ellerinde yetki var diye babasının çiftliğinde traktör sürüyormuş gibi davranmasından rahatsız oldum, sıkıldım.

GoRzjl.jpg

Abaris (Botaris) hanımın açmış olduğu bir konunun altına belki de onun harcadığı vaktin en az on katını harcayarak kendimce bir şeyler yaptım ve paylaştım. Sonra sayfayı yenilediğimde en son mesajın yine Abaris yazdığını gördüm, konuya girdim. mesajım silinmiş, hiç bir açıklama yapılmadan, hiç bir şey söylenmeden uçurulmuş. Kiminle muhatap olacağımızı bile bilmiyorken bazı yönetici arkadaşlar diyerek başlıkta belirtme gereksinimi duydum. isteyen üstüne alınır ya da yapan gelir bana sebebini söyler. şimdi bu bazı arkadaşlara bir takım şeyler söyleyeceğim. siz, sizin aklınızın eremediği her şeyi kötü bulmaya, hazmedememeye, akıl erdiremediğinizle de kalmayıp, akıllı insanları da mahrum bırakmaya bencilce şekilde devam ederek, böyle sessiz sedasız konu silerek, sırf isminiz altında renkli bir etiket ve elinizde bir takım yetkiler var diye ali kıran baş kesenlik yaparak bu forumda adaleti temsil ettiğinizi sanıyorsanız, yanılıyorsunuz. daha çok masadan eksilir insanlar, kusura bakmayın. Zerre adaletli, hoşgörülü ve eşit davranan insan-lar değilsiniz. sizin sohbet etmeyi sevdiğiniz, sizin şakşakçılığınızı yapan insanların -bu silinen zeka gerektiren mesajımdan- çok daha vasat ve hakaret dolu mesajlarını bir güzel ört pas edip silerken görmüyoruz mu sanıyorsunuz. ikiyüzlüsünüz.

şimdi bu mesajımı silen yönetici her kimsen al bunu da sil çünkü anlıyorum ki size benim gibi insanların varlığının ağırlığı batıyor, ezim ezim eziliyorsunuz. bot gibi mesaj kasıp ahaah eheheh ehehe diye hayatınıza devam edebilirsiniz. silen arkadaşa söylüyorum. Acilen kültürlen ya da yöneticiliğini bırak, sığsın.

Burada despotik bir tavra gerek yok. Herhangi bir değeri aşağılamadan veya bir insanı rencide etmeden yazılan bir mesajın veya açılan bir konun silinmesi buradaki özgürlük ve rahatlık ortamını baltalar. En nihayetinde hepimiz burada gönüllülük esası ile bulunuyoruz. Hepimizin ya da büyük çoğunluğumuzun amacı eğlenceli birkaç dakika veya saat geçirmek. Ben şahsen bu tutumu doğru bulmuyorum. En azından mesajı veya konusu silinen kişiyle iletişime geçip bir şeyleri açıklamak zor olmasa gerek.

Eğer gözümden bir şey kaçmıyorsa yukarıdaki silinen konuyla alakalı rahatsız edici bir ögeye rastlamadım. Aksine eğlenceli ve hatta zekice bir gönderi. İnsanların sizlerle eğlenceli şeyleri bedava paylaşmasını engellemek yerine daha yapıcı olmakta yarar var.

Burayı birbirimiz için daha cazibeli bir yer haline getirmek yerine etrafımıza demir parmaklıklar örüp o parmaklıkların ardından içeridekileri terbiye etme tutumunu hoş karşılamıyorum ne yazık ki.

Komiklik ve montaj dışında bir maharetini görmediğimiz arkadaş, ağırlığının kaldırılamamasından bahsetmiş.

Paylaşımlarında akıl gerektiren hiçbir şey yok iken, yöneticilerin aklının ermemesinden yakınmış.

Kültüre değinmiş, bot olmakla itham etmiş....

Yönetim, akıllı insanları Majik'den mahrum bırakmaya çalışıyor. Şaşılası.

Burada despotik bir tavra gerek yok. Herhangi bir değeri aşağılamadan veya bir insanı rencide etmeden yazılan bir mesajın veya açılan bir konun silinmesi buradaki özgürlük ve rahatlık ortamını baltalar. En nihayetinde hepimiz burada gönüllülük esası ile bulunuyoruz. Hepimizin ya da büyük çoğunluğumuzun amacı eğlenceli birkaç dakika veya saat geçirmek. Ben şahsen bu tutumu doğru bulmuyorum. En azından mesajı veya konusu silinen kişiyle iletişime geçip bir şeyleri açıklamak zor olmasa gerek.

Eğer gözümden bir şey kaçmıyorsa yukarıdaki silinen konuyla alakalı rahatsız edici bir ögeye rastlamadım. Aksine eğlenceli ve hatta zekice bir gönderi. İnsanların sizlerle eğlenceli şeyleri bedava paylaşmasını engellemek yerine daha yapıcı olmakta yarar var.

Burayı birbirimiz için daha cazibeli bir yer haline getirmek yerine etrafımıza demir parmaklıklar örüp o parmaklıkların ardından içeridekileri terbiye etme tutumunu hoş karşılamıyorum ne yazık ki.

Demek iq seviyen 3 haneli.

Bilir kişi burada. Yıpratmayın kendinizi çözülür olay şimdi. Gelin biz el ele tutuşup Selana’yı çağıralım.

Bazı konularda gizli yönetici perileri varmış gibi hissediyorum. Hop diye mesajları uçurup kayboluyor, hiçbir açıklama veya bilgilendirme yapılmıyor ama postlar siliniyor. Peki niye?
Mesela forumların düzeninde kopyala-yapıştır konu açmak hep vardır, olacak da ama siz 100 konuyu 10 dakika içinde açarken birileri emek verip "içerik" hazırladığı zaman kopyala yapıştır olmadığını anlayabilecek akla da sahipsinizdir. Onu silerken en azından neden silindiğini açıklayabilirsiniz, hatta silmeden önce o üyeyle iletişim kurup sileceğinizi bildirmeniz daha doğru olur. Belki o içeriği başka bir konu olarak kullanacaktır, bir yerden kopyalamadığı için de tek bir tanedir... Bu konuda daha şeffaf ve iletişime açık olmak kimseye zarar vermez.
Keyfe göre silinen küfürlü postlarla bilerek göze sokularak küfür bile içermeyen bazı postların üyeyi bana sürükleme durumlarına getirmesine zaten girmiyorum, onlar geçti. Bari emek verilmiş şeyler için biraz daha hassas olalım, hiç zor değil iki cümle kurabilmek.
Majik konuyu açarken bir destek beklentisiyle açmasa da aklı selim, düşünebilen insanlar olarak ortak fikre sahip olunan durumlara da arada bir kulak vermek gerekir.

Komiklik ve montaj dışında bir maharetini görmediğimiz arkadaş, ağırlığının kaldırılamamasından bahsetmiş.

Paylaşımlarında akıl gerektiren hiçbir şey yok iken, yöneticilerin aklının ermemesinden yakınmış.

Kültüre değinmiş, bot olmakla itham etmiş....

Yönetim, akıllı insanları Majik'den mahrum bırakmaya çalışıyor. Şaşılası.

Sahi sen yönetici sınıfına dahil olmadığından es geçilmiş gibi algılanmasın, espri yapabilme, insanları güldürebilme ve esprinin içine ince mesaj sıkıştırabilmekte zekanın varlığına delalet ama seni de yukarıdaki tanımlamaya soktuğumda aynı sınıfta pekala değerlendirebilirim. Seninle telefonlaşıp siyasi meseleler üzerine konuşamadığım için, sana kivili oralet ısmarlayıp mükemmel ekonomik fikirlerine çanak tutamadığım, senin akılsızlığına eremediğim için kusura bakma. senden mahrum kalmaya bile gerek yok, ben seni mütemadiyen görmezden geliyorum.

Siz kimsiniz akıl veriyorsunuz yöneticilere üyeler ve türevleri? Haddinizi bilin. Göremediğiniz terbiyeyi sizden öğrenecek değil kimse.

Sahi sen yönetici sınıfına dahil olmadığından es geçilmiş gibi algılanmasın, espri yapabilme, insanları güldürebilme ve esprinin içine ince mesaj sıkıştırabilmekte zekanın varlığına delalet ama seni de yukarıdaki tanımlamaya soktuğumda aynı sınıfta pekala değerlendirebilirim. Seninle telefonlaşıp siyasi meseleler üzerine konuşamadığım için, sana kivili oralet ısmarlayıp mükemmel ekonomik fikirlerine çanak tutamadığım, senin akılsızlığına eremediğim için kusura bakma. senden mahrum kalmaya bile gerek yok, ben seni mütemadiyen görmezden geliyorum.

Ne sayıklıyorsun ya. Kendine destan yazmaktan başka bir anlatın yok.

Zeka ile ilgili bu tür cümleler kurabiliyor olman dahi zekaya dair bir fikrin olmadığını gösteriyor. Mesela ben zekamın birçok yönünün potansiyeline dair bir fikre sahip değilim. Dolaylı ölçümlerin geçerliliği de hayli tartışma konusu.

Espri yapıyormuş da, ince mesaj koyuyormuş da zekanın varlığına işaretmiş. Cümle kurabilmek de zekanın varlığına işaret.

Sen esprilerden devam et.

@Prodesmotes bey lütfen rövanşist tavır takınmaktan vazgeçin. Herkes sizin kadar zeki değil bu forumda belki. Belki sizin mizah anlayışınız über seviyededir, bilemem. Ancak takındığınız şu tavır sanki eskiden beri süregelen bir şeymiş gibi geldi. Sizi severim ancak; Majik kadar değil. Lütfen.

Temelinde empati yatan bir şey. Sadece aynı durumu ben yaşasam bambaşka bir konuda ne düşünürdüm acaba? diye yaklaşmalı sadece. Burada ultra ciddi zamanlarım da oldu; o zaman "sivri zekalı" yaftası yapıştırıldı, gayri ciddi takındığımız zaman da "cıvık, şaklaban" denildiği de oldu. Varsın denilsin, canları sağ olsun, eyvallah der önümüze bakarız. Ancak olay "kıytırık" bir mesajı silmeye gelirse işte o zaman külahlar değişiliyor. Yok sayıyorsun fikri/duyguyu çünkü. Sen yoksun diyorsun karşındakine. Yaşadığımız ülkede yeterince sindirilmemiş gibi bir de forumda bu muameleyi görmek gerçekten üzüyor.

Yapılması gereken şey şu olmalıydı; alırsın modere edersin başka bir yere taşırsın en kötü ihtimalle. Ancak bütün yapıcı seçeneklerin dışında yapılabilecek en kötü şey seçildi.

Majikciğim burası maalesef X'in tarlası ve kendisi de bu köyün ağası. Bunu ben demiyorum yaptıkları icraatlar söylüyor. Fakat şunu bilmiyor. Biz tarlayı değil, içindeki çiçekleri sevdiğimizden burdayız. (içimdeki hippi git artık, yet her)

Ya da şey ya ray malifalitiko, ray şalimalitiko,loyloyloyloy... lay lay lay...

@Prodesmotes bey lütfen rövanşist tavır takınmaktan vazgeçin. Herkes sizin kadar zeki değil bu forumda belki. Belki sizin mizah anlayışınız über seviyededir, bilemem. Ancak takındığınız şu tavır sanki eskiden beri süregelen bir şeymiş gibi geldi. Sizi severim ancak; Majik kadar değil. Lütfen.

Temelinde empati yatan bir şey. Sadece aynı durumu ben yaşasam bambaşka bir konuda ne düşünürdüm acaba? diye yaklaşmalı sadece. Burada ultra ciddi zamanlarım da oldu; o zaman "sivri zekalı" yaftası yapıştırıldı, gayri ciddi takındığımız zaman da "cıvık, şaklaban" denildiği de oldu. Varsın denilsin, canları sağ olsun, eyvallah der önümüze bakarız. Ancak olay "kıytırık" bir mesajı silmeye gelirse işte o zaman külahlar değişiliyor. Yok sayıyorsun fikri/duyguyu çünkü. Sen yoksun diyorsun karşındakine. Yaşadığımız ülkede yeterince sindirilmemiş gibi bir de forumda bu muameleyi görmek gerçekten üzüyor.

Yapılması gereken şey şu olmalıydı; alırsın modere edersin başka bir yere taşırsın en kötü ihtimalle. Ancak bütün yapıcı seçeneklerin dışında yapılabilecek en kötü şey seçildi.

Majikciğim burası maalesef X'in tarlası ve kendisi de bu köyün ağası. Bunu ben demiyorum yaptıkları icraatlar söylüyor. Fakat şunu bilmiyor. Biz tarlayı değil, içindeki çiçekleri sevdiğimizden burdayız. (içimdeki hippi git artık, yet her)

Ya da şey ya ray malifalitiko, ray şalimalitiko,loyloyloyloy... lay lay lay...

Ben hiçbir zaman, hiçbir yerde zekamla ilgili bir ifade kullanmadım. Zeki olduğum iddiasında değilim. İyi satranç oynamam da zeki olduğumun bir göstergesi olamaz.

Rövanşist yaklaşmıyorum çünkü majik'in daha önce bana karşı rövanş gerektiren bir tutumu olmadı.

Konuda kendisine hak veriyorum. Seninle de aynı fikirdeyim. Bu tür davranışların elbette bir açıklaması olmalı. Durumu ifade ederken kurduğu cümleleri korkunç bulduğum için yazdım.

Yazıyı okuduğunda dehşete kapılmıyor musun?

Zeka ile ilgili bu tür cümleler kurabiliyor olman dahi zekaya dair bir fikrin olmadığını gösteriyor. Mesela ben zekamın birçok yönünün potansiyeline dair bir fikre sahip değilim. Dolaylı ölçümlerin geçerliliği de hayli tartışma konusu.

Espri yapıyormuş da, ince mesaj koyuyormuş da zekanın varlığına işaretmiş. Cümle kurabilmek de zekanın varlığına işaret.

Senin insanlara dair fikirlerin onlar haksızlığa uğradığında kaleme dökülüyor, bana sayıklamaktan bahsediyorsun. kurmalı saat misali her haksızlıkta sen sayıklıyorsun. fikre sahip olmaman normal keza fikir içinde akıl gerekir. dolaylı - dolaysız, ölçülü - ölçüsüz aynı safta değiliz diye beni eleştirdiğin yer burası ve empatiden yoksunsun. üye sözlüğümde fikrini beyan eder geçersin, olayı değerlendirmen gerekirken hala beni yermenin derdindesin. imreniyorsun desem değil ama kıskandığın belli, hazmedemediğin besbelli. doğru hepsi birer işaret, senin yazdıkların da zekanın varlığına işaret ama yoksunluktan.

Son düzenleme:

İnsanların fikrini ya da düşüncesini hiçe sayabilecek yetiyi ve yetkiyi kendinde görüyor olman ürkünç. Şayet Tanrı aramızda kutsalları çıkarın dostlar!

İnsan zihninde canlanan bir fikirin gideri yıllardır. Küçümseyemezsin. Rahatsızlık duyabilirsin, eyvallah. O zaman da görmezsin. İnsanlara burada gelip ahkam kesip Einstein’cılık oynamaktan asla sıkılmayacaksın, biliyoruz. Bil diye diyoruz, üzgünüm ama değilsin be yiğido...

Bak aşağıya senin için bir şey bıraktım. Orada çok var senin gibilerden. Kendini Tanrı, peygamber sananların yanında mutfak robotu falan sananlar da varmış. Engin fikirlerinle orayı da aydınlatırsın belki. Bizi aşıyorsun sen.

0 (212) 409 15 15 —- Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi

Namı alev almış bir sağlık kuruluşudur. Hem seversin sen telefonlaşmayı insanlarla. Bak bir taşta iki kuş vurmuşum. :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri