Forumda ki cool üyeler

Konu sahibi son olarak 2993 gün önce görüldü
Cool 'luk ve iticilik arasında ince bir çizgi vardır bu forumda cool görünmeye çalışanların bir çoğu bana göre cool değil itici.

Kıyamam çana. Kimçe çenin içmini yaçmadı diye içerledin mi çen? <3

En güzel laf sokan üyeler tabi ki. Çok havalısın bebeğim.

tenor.gif

çıkmaz sorular. komik olmaya çalışmadan komik olması<3<3

entel maganda, raven, aegisj. tatlı ve coollar seviyorum♥️

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Şöyle bi bakınıp geliyorum

O zaman kızlardan Shinigami erkeklerden no pasaran diyorum heimlich de vardı ama pek görünmüyor

Forum komple cool

Son yıllarda dilimize “cool olmak” diye bir kavram yerleşti. Türkçede tam karşılığını bulmak zor; ama cool olmayı, “bir tarza sahip olmak”, “karizmatik olmak” ya da “havalı olmak “ gibi düşünebiliriz.

Bir duruş ve bir tavır olarak “cool”, Afrika’da ortaya çıkmış ve daha sonra köle ticaretiyle Batı’da yayılmaya başlamıştır. Cool davranış, mahkûmların açık bir şekilde isyan etmek yerine, otoritenin baskılarına ve eziyetlerine alaycı bir kayıtsızlıkla karşı çıkmaları demektir.

Kökeninde isyan olan ve Zenci kültürüne ait olan Cool tavrı, daha sonraları Batı Kültürü’nde yaygınlaştı. Cool tavır, günümüze gelene kadar her kuşak tarafından yeniden yorumlandı ve içeriği sürekli değişti. Kökenindeki “isyan” anlamını korudu ama zamanla bu anlama bir de “statü” anlamı eklendi. Üst gelir grubundaki insanların “kendini beğenen bir kayıtsız kalma tavrına” doğru evrim geçirdi ve bir ayrıcalık simgesine dönüştü.

Bugün cool olmak; güzel ya da yakışıklı olmaktan hatta zengin ya da güçlü olmaktan bile çok daha çekici bir özellik. Cool kişiler, cool yerler, cool markalar, cool kentler, insanları kendilerine çekiyor. Cool olanlar “kendilerine has tarzları olan, kendilerince yaşayan, başkaları ne der diye düşünmeden davranan kişiler” olarak tarif edilir. Olaylar karşısında hiç istifini bozmayan, heyecanlanmayan, kendi bildikleri gibi davranan bu insanlar, başkalarını umursamadıkları için cool bulunurlar.

Cool olmak kitlesel olmayı dışlar. Eğer bir marka kitlesel bir markaysa, cool olmaktan uzaklaşmış demektir. Benzer şekilde, Cool olmak ve popüler olmak birbirini dışlayan durumlardır. Aslına bakarsanız “popülerlik için taviz vermeyenler” daha cool bulunur. Sanki “kimse kendilerini seyretmiyormuş gibi” davranan insanlar cool olurlar

Shini ,Ophelia,Kırmızı,Jan Dark,Uzay

Geri