aslında sadece bir günlük, bir blog gibi kullanılırsa, hiçbir şekilde bu ortamlarla ilgili olumsuzluk umurunuzda olmuyor. kötülemek de aklınıza gelmiyor. ama buradaki ilişkileriniz geliştikçe, istemediğiniz bazı şeyleri öğrenmeye maruz kalıyorsunuz. ya da saçma sapan bir manası olmayan düşmanca tavırlara maruz kalıyorsunuz. belki onun sevmediği birine like verdiniz, belki onun sevdiği birini sevdiniz. ya da öylesine yazıyorsunuz ve bu kişi kaşınızı gözünüzü beğenmedi dmdks. herhangi bir şey sebep olmuş olabilir. evet bu kız bunları yaşadı. örgütlenmek istemiyorsunuz, çünkü bu buraların ruhuna uygun değil. bazı meselelerde tavır almak, ortak hareket etmekten bahsetmiyorum. bunu yaptım kendi adıma. her neyse, güzel insanlar tanıdım, birkaç kırgınlık edindim. bir şey öğrendim, herkes kendi tarzındaki insanlarla samimiyet kuruyor. muhatap olmak ya da birkaç muhabbetten bahsetmiyorum. samimiyet ve dostluk kast ettiğim. "o onlarla samimi ama o farklı" diyemiyorum artık. o yüzden çok gözlemlemek gerekiyor. ben sosyal yaşamımdaki gibi davranıyordum çoğu kez buradaki muhabbetlerimde. yani normalde birini sevmeseniz de, özellikle iş hayatında, profesyonelliğinizi bozamazsınız ya da günlük yaşamınızda çok rahat sarf edemezsiniz bazı sözleri. hadi buradaki gibi siyasi kavgalarınızda ana avrat sövün bakalım reelde, ne oluyor, bekleyin 3 günlük banla kurtulursunuz. burnunuzdan getirirler hakaretlerinizi. ama işte normalde karşınıza almayacağınız, adam yerine koymayaağınız kişilere maruz kalıyorsunuz. o yüzden, gerçek gelmiyor artık buradaki durumlar da. birkaç güzel şarkı, birkaç güzel söz, birkaç yarenlik, yazma ve paylaşma ihtiyacını gidermek. yeterli. öğrendiğim budur. anonimliği kaybetmemek en güzeli gibi geliyor bazen. tavsiyem budur. konu forumlar ve bu ortam değil, sorun buradaki tavrımız.