Forum üyelerinin zenginlik kıstasları

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
3 4 milyonluk arabasi olsun
Kendine ait Evi ( en az 15 milyon olmali evin degeri)
Ayda 100k da geliri olsun kafi yazan varmi diye geldim

İlk sigortalı işimde daha kıdemli arkadaşlar bir hikaye anlatmıştı. Patron bir sabah büroya gelmiş, yarım saat oturmuş, telefon ile görüşmüş ve gitmiş. Sonra akşama kadar kendisinden haber alınamamış. Akşam müdürler sormuş, Abi nerelerdeydin, aradık bulamadık. O da demiş, Paris'te Elize kenarında bir Restorant var. O aklıma gelmişti de, uçak bileti ayırtdım ve gittim.

Vay be, demiştim. Benim zenginlik kriterim senelerce bu olmuştu. Ne zaman ben de bu lüksü yaşarım diye hep aklımda kalmıştı.

Arkadaşların palavracı olduğunu çoktandır biliyorum. Ama iş Patron olunca uzun süre hikayeyi gerçek sandım.

Şimdi düşünüyorum da, Havalimanı en az bir saat. Uçak kalkmadan da en az bir saat önce orada olması gerekir. Uçuş süresini bilmiyorum. Sanırım 2 saat altı olmaz. Bir saat uçaktan çıkması sürsün. Bir saat yol sürsün. Bir saat de yemek sürsün. Toplam 7 saat. 6 saat de dönüş sürsün, 13 saat yapar. Anca bir sonraki gün büroya yetişir.

Şimdiki kriterim, sahile yakın yazlıklar gördüm. Onlardan birine bir gün sahip olursam, kendimi zengin sayacağım.

Doğacak çocuğa Filipinli bakıcı arıyorlarsa zengin olabilir…

Finansal özgürlüğünü ilan etmiş kimse zengindir.

"Finansal özgürlük" tanımı kişiden kişiye değişkenlik gösterir. Hayatını bir işe ve hiçbir şeye ihtiyaç duymadan idame ettirebilen kimse finansal özgürlüğünü ilan etmiştir ve çok zengindir.

Geri