forum üyelerinin en çok yaptığı yazım hatası

Konu sahibi son olarak 2317 gün önce görüldü
hoş bir konu olmadından özümsenipte hoş geldin denmesi zor gözüküyor adam dicekki bu ne karışıyor bunu neden dinliyimki ben güzel bir noktaya değinmiş ama kızarlar yapmazlar yani

Ben gördüklerimi yazayım.
Farkettim değil fark ettim, şuan değil şu an, mütevazi değil mütevazı.
Benim en çok garibime giden de şartelin doğru yazımının şalter olması idi.

"sorunsal" kelimesi. Normalde literatürde yoktur böyle bir kelime.

Ayrı yazılması gereken "de/da"yı hala ayrı yazamayanları görüyorum. Yahut benzeşmeye uğratanları.

Örneğin-> "yap ta görelim" değil "yap da görelim"

Muhattap değil muhatap. Tek t ile.

• Kahkaha
Tepkiler: ne
İyi akşamlar değil yakşamlar. Eğlence değil eylemce.

Bu gibi şeyler, lütfen biraz özenli olun, sığır mısınız nesiniz ff.

Elimden geldiği kadarıyla özenli yazmaya çabalıyorum, yine de bazı hatalarımız olabiliyor. En çok yapılan yazım hatası tanışma konularındaki Hoş geldin'in bitişik yazılması.

Arada bir ugrarim buraya. Ogreniriz azicikda olsa. Bir ara yazmaktan cekindigim bile oldu buralarda, yada yazmakdan mi olacak? yada ya da mi olacakti yoksa? Iste boyle seyler -.- Cok kafaniza takmayin, delirtmeyin kendinizi ;d

benim Hatâ yaptımı kören yoktur.En dikkad ettiyim şey lerin başında kelir.​

Ben hiş yabmam öyle şeyler.. tikad ederim yağniiiisi.

yHMPB6.jpeg

Herkez değil herkes
Birde çoğu kişide gördüğüm kelime direk??
Direk değil arkadaşlar direkt.

Bağlaç ve hal eki olan de’nin yazımı konusunda sıkıntı var daha çok…

Hayatımda denk geldiğim en sacma takma durumu.
Insanlarin stresten cani burnunda mekanik klavyeler, otomatik yazan klavyeler kişinin psikolojisi falan filan. Bilgi eksikligi kadar bu faktörler de gayet fazla
Sanki herkes daktilo başında pür dikkat yazıyor da hata yapınca Hiiii bunu nasil yapar.
Ebesine sor.
İki ösym Turkce maratonu geçen Turkolog kesiliyor. Çoğunun dön en son okuduğu kitaba bak max. Gri'nin Elli Tonu

Eskiden takardım, ne manyakmışım. Hiiiiç umrumda değil artık, hele telden girince uğraşması daha da zor. Kelime, anlamından sapmayacak şekilde düzgün olsun yeter.

Geri