Forum bayanlarının gözünde erkek tartışmaları/polemikleri

Konu sahibi son olarak 1026 gün önce görüldü
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Çünkü kadın bir cinsiyettir, bayan hitaptir.
Sazı @Larien e vereceğim, size bir filolojisini çıkarır, görürsünüz..

tamam tepkimiz bayan kelimesine karşı olanlara. toplum içinde bir kadına bayan veya hanımefendi diye hitap etmeyi savunsak hayır bayan diyemezsin diye çıkıyorlar bir yerlerden.

Çünkü kadın bir cinsiyettir, bayan hitaptir.
Sazı @Larien e vereceğim, size bir filolojisini çıkarır, görürsünüz..

doğru. ama ben düşman değilim bayan kelimesine. hatta atatürk'ün önerdiği hitap biçimleridir bayan ve bay. atatürk, kendisine yöneltilen evli olan kadınlara başka bir hitabın daha iyi olup olmayacağı sorusuna ise (fr'daki madam/matmazel ayrımı gibi) bir kadının evlenmeden önce ve sonra iki ayrı insan olarak sayılmasının çağdışı olduğunu söyleyerek cevap vermiş. hatta bakın miss/mrs ayrımı vardır ingilizce'de. şimdi ise birçok yazışmada bekar/evli farkı gözetmeden ms. kullanıldığını görüyorum. gerçi konu bu değil.
mesele bugün bayan kelimesindeki anlam kayması aslında hayır, mesele cinsellikle bağdaştırarak kadın kelimesini kullanmaktan imtina etmek. yani altında yatan düşünce tarzı. o yüzden tepki gösteriyor çoğu kişi. ama bay ve bayanın bir hitap şekli, cinsel tecrübeden ayrı olarak kadın ve erkeğin ise bir cinsiyet olduğunu kavramsal olarak yerleştirdiğimizde bu tartışma da ortadan kısmen kalkar bence.

**konu başlığına yorumum ise, erkeklerin büyük kısmının tartışmalarını, tartışılan başlıkta bıraktıklarını ve uzatmadıklarını görüyorum. sert tartışıyorlar ve bırakıyorlar. öyle dümdüzler.

Son düzenleme:
Daha ilginc olani esasen, hazirlik dönemi..
Neye bileniyorlar da, kavga ediyorlar?
Motivasyon ne

Daha nakavt edebilen bir erkek görmedim. Aynı yerde aynı tavırla bitiyor.

Şayet şahıstan izinsiz ekran görüntüsü alıp bunu da başkasıyla paylaşıyorsanız siz tam bir ŞEREFSİZSİNİZ. bunun başka açıklaması yada başka bir tarifi yok.

Benimkini alan varsa da bir yerine sokabilir.

aslında şöyle yapalım kızlar bu erkekleri birbirine düşürelim gruplaşıp hedef belirliyelim bir kısmımız diğerini bir kısmımızda diğer adayı fışfışlayıp yesinler birbirlerini sjnxjs:emoji_blush:

keşke her konu başlığını böyle canlandırsa birileri. başlık-içerik uyumu olmuş resmen. yine de kavga edilsin istemeyiz...
bu forumda erkekler siyaset konularında didişip sonra oyuna giriyor, çok bi şey olduğu yok.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri