Stauffenberg
Gümüş Üye
-
-
-
-
-
Hepimizin en büyük sıkıntısı sanırım takım toplantılarında oyunculardan tepki beklediğimiz yerlerde alamadığımız iyi tepkiler veya beklemediğimiz olumsuz tepkiler. Takım konuşmasını nasıl etkili hale getirebiliriz tarzı bir rehber aşağıdadır ;
Önemli notlar
*İlk dönemde gereğinden fazla olumlu tepkimeler beklemeyin sezon sonuna kadar yaklaşın ve sabırlı olun.
*Oyunun başında olumsuz tepkimeler alıyorsanız ortasahada oynayan oyuncularınızı değiştirin ve "senden iyi performans bekliyorum." söyleyiniz.
*Amatör liglerdeki takım konuşmaları deneyiminizi üst düzey liglerdeki takım konuşmaları deneyimlerinizle kıyaslamayın çünkü hepsi için aynıdır, emin olun.
*Teknik heyeti raporlarındaki övgü hatırlatmalarını ciddiye alın eğer oyuncunuzu övmezseniz başınıza gelecek olaylardan siz sorumlusunuz.
Tamam, bu kadar yeter kendi ellerimle hazırladığım takım konuşması rehberine geçelim.
(unutmayınki bu hazırladığım rehber kendi yaşadığım deneyimler sonrasında derlenerek hazırlanmıştır.)
Maç öncesi takım konuşması
Eğer senin oyuncun maç başlamadan evvel 7.4 fazla oyuncu derecesi almışsa belkide önceki maçlarda 1 2 golün olmasını engellemiş, kurtarış yapmış ya da gol atmış ise
"senden daha fazlasını görmek istiyorum." demenizi kesinlikle öneririm. %99.9 işe yarayacaktır.
Eğer senin oyuncun maç başlamadan evvel 6.0 düşük oyuncu derecesi almışsa belkide önceki maç çok berbat bir performans sergilemiş ya da sizin adeta kafanızı yerlerden yere vurmasını ve küfür etmenizi sağlamışsa ona "senden daha iyisini bekliyorum." demenizi kesinlikle öneririm. %99.9 işe yarayacaktır.
Yukarıda dediklerim maç sonu konuşmalarında geçerli olabilir.
Güçlü rakiplere karşı
(favori olmadığınız maçlarda..)
Ev Sahibi/Deplasman
(burada kullandığım konuşma hile gibi ve gerçekten büyük başarılar yakaladım bu konuşma sonrası..)
(takım konuşması)
Sakin/İddialı/Hırslı
"sadece sahaya çıkın orada dinlenin ve doğal oyununuzu oynayın, sonucu gelecektir."
Bu konuşma oyuncuları rahatlatır ve kaybetmelerini bir miktar bile olsa engeller.
sonra
(bireysel konuşma)
Sakin/Hırslı
"yeteneğinize inanıyorum"
Bu konuşma sonrası oyuncunuzun moralı oldukça zirve yapar ve gaza gelir. Kırmızı kutucuk olmuşsa maçta onun maçın herhangi bir dakikasında oyunun kaderini belirleyecek bir patlama yapacağına işarettir yani durup dururken oyuncunun moralini bozmaz tam aksine etkiler.
Benim kullanmanızı önerdiğim özellikle deplasmanda.
Sakin/İsteksiz/Hırslı
"iyi şanslar, bizim buna ihtiyacımız olacak."
"bügün size iyi şanslar."
"biliyorum favori biz değiliz taraftarların tezahürat yapması için haydi iyi performans sergiliyelim."
"kimse bizden iyi sonuç beklemiyor sadece sahaya çıkıp iyi bir takım olduğumuzu gösterelim."
sonra
(bireysel konuşma)
Sakin/Hırslı
"yeteneğinize inanıyorum."
"baskı yok."
Bu oyuncuların üzerinden baskıyı çıkarmak içindir, özellikle deplasmanda."
Zayıf rakiplere karşı
(favori olduğunuz maçlarda..)
Ev Sahibi
(takım konuşması)
"ben bu maçı kazanmanızı bekliyorum."
"haydi beyler gösterin onlara neler yapabildiğimizi.."
"haydi bekledikleri performansı onlara verelim."
"hiç bir problem olmadan bir ekip olarak orada kazanmanızı bekliyorum."
Deplasman
"taraftarlar için bunu yapalım."
"taraftarların tezahürat yapmaları için onlara birşey verelim."
(genellikle böyle maçlarda takım konuşmasında iddialı konuşma tercihini kullanırım.)
sonra
(bireysel konuşma)
Sakin/Hırslı
(bu konuşmayı kullandıktan sonra oyuncularınızın maça olan adaptasyonunu arttırdığını göreceksiniz.)
İlk yarı takım konuşması
İlk yarı takım konuşması, benim için en önemli olan yönü oyunun gidişatını değiştirmektir.
İlk yarı herhangi gibi bir oyuncumun oyuncu derecesi 6.0'ın altındaysa ona:
(bireysel konuşma)
Sakin/Hırslı
"oyununu geliştir." ve maç bitiminde en fazla oyuncunun oyuncu derecesini en fazla 7.9 yapmaya çalışırım bu da ilk yarı kötü gidişatdan kurtulmasını ve oyuna katkı sağlamasını sağlar.
Yukarıda belirttiğim gibi önemli olan oyuncu moralidir.
Unutmayınki takım konuşmalarında etkilenen oyuncular en iyi oyunculardır.
Eğer oyuncu önceki maç iyi oynayıpda bu maça verimli başlamamışsa ona:
(bireysel konuşma)
Sakin/Hırslı
"kaldığın yerden devam et." söylerseniz bu uyarınızı dikkatte alıp geçen maç yaptığı showu bu maçta fazla etkili olmasada gösterecektir.
Takımın oynadığı oyunla endişe duyduğun zaman
(genellikle bu konuşmayı ilk yarıda takım rehavetdeyse maçı dalgaya almışsa kullanırım.)
Ev Sahibi/Deplasman
(takım konuşması)
Sakin/İddialı/Hırslı
"biz hayla bu maçı kazanabiliriz."
"şansısız beyler oyun şimdiye kadar istediğimiz gibi gitmedi."
"haydi zorluklara rağmen taraftara iyi bir performans sergiliyelim."
"kaybedeceğimiz bir şey yok, çıkın ve en iyi oynunuzu oynayın."
"sahaya çıkın ve baskı olmadan oynayın."
sonra
(bireysel konuşma)
Sakin/Hırslı
Bu konuşma takımı canlı tutacaktır, emin olun.
Oyuncularınız iyi oynuyorsa ve beklentilerin üzerindeyse
Ev Sahibi/Deplasman
(takım konuşması)
Sakin/İddialı/Hırslı
"oynadığınız oyundan çok memnunum işler yolunda gidiyor."
Eğer takımın 2-0 üstün veya daha fazlaysa üstünlüğü "çok memnunum" diye seslenirseniz oyuncularınza ilk yarıdaki oynadıkları oyununu
maçı kontrol altına alarak ikinci yarıda fazla rehavete kapılmadan sergileyecektir hatta bu konuşma sizin için önerimizdir.
Eğer takımın 1-0 üstünde zayıf bir takıma karşı "işler iyi gidiyor" diyebilirsiniz.
Dediğim talimatları uygularsanız ikinci yarı sizleri maçlar içinde süprizler bekliyor olabilir.
sonra
(bireysel konuşma)
Sakin/Hırslı
"yeteneğinize inanıyorum." ya da "iyi efor sergilediğin için memnunum"
Oyuncularınız kötü oynuyorsa ve bekletinlerin altındaysa
Ev Sahibi/Deplasman
(takım konuşması)
İddialı/Agresif
"performansınızdan memnun değilim"
Belki bu davranış oyuncularınızın oyunu ciddiye almasını sağlar ve ikinci yarı süpriz bir geri dönüşe imza atabilir.
sonra
(bireysel konuşma)
Sakin/Hırslı
Bu arada iyi görünmeyen topçunuzu dediklerinize bakmayıp dinlemiyorsa ve sinirliyse onu oyundan çıkararak değişiklik yapabilirsiniz.
Evet, artık ikinci yarıya başlayabilirsiniz.
Haaay, Allah kahretsin neredeyse unutuyordum oyuncu değiştirirken yapacağınız konuşmalardan size hiç bahsetmedim bu arada onlardanda bahsedeyim.
Değişiklik sırasında takım konuşması
Eğer genç bir oyuncuyu oyuna sokuyorsanız 21 dahil ve küçükse ona:
(bireysel konuşma)
Sakin/Hırslı
"baskı yok."
Eğer 22 dahil ve büyük yaşta bir oyuncu ise ona:
"iyi bir performans bekliyorum." ya da şunu "sana inanıyorum." diyebilirsiniz.
Maç sonu konuşması
Çok önemli bir bilgi
İlk düdük çalmadan takıma ne söylediğini aklında tutup ve hatırlaman gerekir aşağıdaki bilgileri uygulamak için,
Örneğin; Chelsea karşı maç başlamadan önce "sahaya çıkın ve rahatlayın." dediniz.
İkinci yarı ise "ikinci yarı daha iyi performans bekliyorum." dediniz. Maç sonunda:
(takım konuşması)
Agresif
"performansınız yeterince iyi değildi." takıma böyle seslenmeye hakkınız yoktur.
Evde ya da deplasman da iyi bir galibiyet ya da beraberlik almışsanız
Ev Sahibi/Deplasman
(takım konuşması)
Sakin/İddialı/Hırslı
"aferin, iyi bir galibiyet aldınız."
İyi bir beraberlik almışsanız
"ben bu sonuçtan dolayı çok mutluyum."
Zayıf bir takımı 1-0 yenmişseniz
(takım konuşması)
İddialı
"Bu sonuç biraz hayal kırıklığı oldu."
Bu konuşma sizin takımınızı öbür maçlarda zayıf takımlara bol gol atmasını sağlayacaktır.
Evde ya da deplasman da kötü bir yenilgi ya da beraberlik almışsanız
Zayıf takımlara karşı
(takım konuşması)
Agresif
"yeterince iyi değildiniz."
Evde ya da deplasman da iyi bir yenilgi almışsanız
Güçlü rakiplere karşı
Ev Sahibi/Deplasman
(takım konuşması)
Sakin/İddialı/Hırslı
Benim önerdiğim:
Sakince "bügün şansızdınız" ya da "yenilmemize rağmen iyi şeyler gördüm" derseniz oyuncularınızın %99.9'u olumlu tepki verecektir.