Football Manager | Altyapıdan İyi Oyuncu Çıkarma Rehberi

🕒 Konu sahibi 7 saat önce aktifti
fm 2015 altyapıdan oyuncu çıkmıyor, fm 2015 altyapıdan oyuncu çıkarma, fm 2015 altyapıdan regen çıkmıyor, football manager 2015 altyapıdan oyuncu çıkmıyor, fm 2015 altyapıdan oyuncu yetiştirme, fm 2015 altyapı geliştirme

footbatqt.png

Birçoğumuzun (ben dahil) bu oyunu oynarken aldığımız en büyük zevk, altyapıdan çıkartıp yetiştirdiğimiz genç oyuncuları klübe kazandırmak, geliştirmek ve Ajax misali büyük klüplere büyük fiyatlara satmaktır. Peki altyapıdan iyi oyuncu çıkarmak ve bu oyuncuları geliştirmek için dikkat edeceğimiz püf noktaları nelerdir? Bu rehberimizde bu konuya açıklık getireceğiz.

Genç bir oyuncunun gelişmesine doğrudan etki edecek 4 tane önemli başlık vardır.

• Altyapı Tesisleri (Youth Facilities)
  • Antrenman Tesisleri (Training Facilities)
  • Antrenman Programı
  • Antrenörler (Coaches)
  • Gençlere Maçlarda Forma Şansı Verme
Yukarıda saydıklarımın hepsi etkileyici faktörlerdir. Çoğu kişi antrenman ve antrenörlere odaklanırken, tesislerin kalitesini gözardı ediyor. Halbuki gerek altyapı gerek antrenman tesislerinin kalitesi antrenmanların verimine olumlu veya olumsuz olarak etki eder.

Altyapı tesisleri kaliteli olan ve iyi antrenörlere sahip bir takımın altyapısından her sene en az 1 tane yüksek pa'ya sahip (o takımın düzeyi için) bir genç oyuncu çıkması ihtimali oldukça yüksektir. Ancak her yüksek pa'lı oyuncu yıldız olacak diye bir kesinlik yoktur, bunuda unutmamak lazım.

Ve tabi ki en iyi antrenman maçtır sözünü unutmamak lazım. Gelecek vadeden altyapı oyuncularınıza 17 yaşından itibaren A takımın maçlarında yavaş yavaş şans vermek, o oyuncuların gelişimine en büyük katkıyı yapar. İlk başta kupa maçlarında sonradan oyuna alarak, ertesi sezon 2-3 maç ilk 11'e alarak yavaş yavaş o oyuncuyu pişirmek gerekir.

Özetle, işte ben altyapıyı kurdum, haydi pişsin avucuma düşsün diye beklememek gerekir. Oyuncuyu geliştireceğim diye ağır antrenmanlar, sürekli A takımda oynatma gibi aceleci davranışlardan kaçınmak gerekir. Bunu yaparsanız o oyuncuyu kaybetme olasılığınız daha yüksek olur. Adım adım sayarsak, önce altyapı tesislerinizi mümkün olan en iyi seviyeye getirmelisiniz. Ardından oyuncunun profiline (yani mevki rolüne) en uygun antrenman programını oluşturmalı ve o programı uygulatacak iyi antrenörleri ekibinizde bulundurmalısınız. Ve son olarak bir üst paragrafta bahsettiğim şekilde oyuncuya yavaş yavaş A takımda şans vermelisiniz. Tabi tüm bunların işe yaraması için belirli bir PA seviyesinde olan, gelişmeye elverişli doğru oyuncuyu seçmeniz lazım.

Konu farklı kaynaklardan yararlanarak ve benim yorumlarımla yeniden düzenlenmiştir.

(*)CA: Oyuncunun şuanki yeteneği
(*)PA: Oyuncunun potansiyel yeteneği

ya şu oyunu oynamayı bi türlü beceremiyorum :D
seviyorum ama oynayamıyorum
ne garip dimi :D

güzel ama oynadığın ligin ülkesi sonrasında çok güçlü oluyor o kötü

football manager 2016'da altyapıdan iyi oyuncu çıkarmak daha da detaylandırılmış durumda

Alt yapıdan oyuncu çıkarmak neye yariyor

daha yeni bıraktım fm'i tekrar başlamak istemiyorum :d dünyanın saatini çalıyor benden :/

Bizim altyapılar hep cacık oluyor. Bir türlü sağlam oyuncu gelmiyor yetişmiyor :D

Eski Fm lerde potansiyeli yüksek bir yıldız almak isterken dünya para harcaman gerekiyordu. Sonra o oyuncu gelişir taş gibi olurdu ama komik komik transfer teklifleri gelirdi yada hiç gelmezdi öyle elinde kalıverirdi. Şuan 2015 oynuyorum arada oyuncuları aldığım fiyatların 2 katı 3 katı fiyatlarına satıyorum. Bu düzeltme çok hoşuma gitti. Bu tür gelişmeler oynanabilirliği arttırır her zaman eksik tarafları yok mu var tabi ki mesela diyelim ben Milan takımını yönetiyorum. Dortmund geliyor benim oyuncularımdan biriyle ilgilendiğini açıklıyor. Sonra teklif geliyor oyuncuya teklifi beğenmiyorum istediğim teklifi sunuyorum karşı tarafta transferden vazgeçiyor. Bu sefer teklif edilen oyuncu vay beni nasıl satmazsın diye sitem ediyor. Açıklamanı yapıyorsun oyuncuya (Genelde verilen teklif senin değerini karşılayamayacak kadar azdı.) şeklinde yaparım. Sonuç oyuncunun morali mutsuz yerlerde ve aylarca düzelmiyor.

Bizim altyapılar hep cacık oluyor. Bir türlü sağlam oyuncu gelmiyor yetişmiyor :D

Eski Fm lerde potansiyeli yüksek bir yıldız almak isterken dünya para harcaman gerekiyordu. Sonra o oyuncu gelişir taş gibi olurdu ama komik komik transfer teklifleri gelirdi yada hiç gelmezdi öyle elinde kalıverirdi. Şuan 2015 oynuyorum arada oyuncuları aldığım fiyatların 2 katı 3 katı fiyatlarına satıyorum. Bu düzeltme çok hoşuma gitti. Bu tür gelişmeler oynanabilirliği arttırır her zaman eksik tarafları yok mu var tabi ki mesela diyelim ben Milan takımını yönetiyorum. Dortmund geliyor benim oyuncularımdan biriyle ilgilendiğini açıklıyor. Sonra teklif geliyor oyuncuya teklifi beğenmiyorum istediğim teklifi sunuyorum karşı tarafta transferden vazgeçiyor. Bu sefer teklif edilen oyuncu vay beni nasıl satmazsın diye sitem ediyor. Açıklamanı yapıyorsun oyuncuya (Genelde verilen teklif senin değerini karşılayamayacak kadar azdı.) şeklinde yaparım. Sonuç oyuncunun morali mutsuz yerlerde ve aylarca düzelmiyor.
fm 16da da ucuk rakamlar istiyolar ya o olay hic degismedi.15-16 yasindaki ve pa'si 170 ve uzeri olan tum genclere 30 milyondan kapi aciyolar. her klup boyle vitoria guimaraes'ten inter'e kadar hepsi. [emoji19]

Efsane bir regen buldum paylaşayım bari :p

ZYjqPA.jpg

Numancia'da kötü günler geçiriyorum. Allah'tan son haftalarda kritik maçlardan puan çıkardım.
İspanya 2.liginde genç oyuncu çıkarmak hak getire. Takımlar bizim Bank Asya ligi takımlarından daha fakir. Oyuncu satın alamıyorum, kiralasam maaşını ödeyemiyorum, her hafta kulüp daha da borcun içine giriyor. Alt yapıda 1-2 tane yetenek var. Sırf onlar için tesisleri geliştireyim desem yine para yok.

İşim çok zor gençler, derdim büyük.

Genç jose'nin numancia ile imtihanı :D Ufak külüplerde para kazanmanın tek kaynağı sanırım genç potansiyelli oyuncular bulup satmak. İspanya 2. ligini bilmiyorum ama İngiltere 2. liginde güzel paralar dönüyor.

Genç jose'nin numancia ile imtihanı :D Ufak külüplerde para kazanmanın tek kaynağı sanırım genç potansiyelli oyuncular bulup satmak. İspanya 2. ligini bilmiyorum ama İngiltere 2. liginde güzel paralar dönüyor.

İşin kötüsü 6-7 tane oyuncuyu takımda düşünmüyorum. Ama takım da bulamıyorum. Kendileri de kendilerine takım bulamıyor. Basiretim bağlanmış resmen. :D Bir de utanmadan benden başarı bekliyorlar.

Geri