Fırsatınız olsa yurtdışında yaşar mısınız?

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti

F.o.y

• Evet

• Hayır

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
Soru basit, nedenleri ile birlikte yazabilirsiniz.
Halihazırda ülke dışında olanlar da seçimlerini ve sebeplerini yazabilir.

Fırsatım oldu defalarca fakat ben ülkemi bırakıp da başka bir ülkede yaşamaya uygun kafa yapısında birisi değilim. Tatil için gidip gelmek dışında başka bir ülkeye yerleşmek benim ilgimi çekmiyor. Yakın arkadaşlarım ve akrabalarım arasında Norveç, İspanya, Fransa, Rusya ve İngiltere'de yaşayanlar var fakat her şey dışarıdan göründüğü kadar basit değil. Kimisi iş amaçlı kimisi de eş durumundan oralara yerleşmişti.

Yurt dışında yaşamak istiyorsan oralarda geçerli çok iyi bir mesleğin olmalı yoksa eş durumundan bile gitsen, çok büyük zorluklar çıkartabiliyorlar.

Yaşarım tabii ki. Herkesten uzakta olmak işime gelir.

Zengin biri olduğum icin kafam rahat lakin aksi durumda norveç veya lüksemburg da filan yasamak isterdim sanırım hersey ucuz.ne.guzel oralarda

Medeni AB sınırları içinde yaşamak isterdim tabi
Mahalle baskısı yok, herkesin bobazlığı kendine, dayatma yok
Oh ne ala

a'dan z'ye her şeyimi kendim ayarlayıp, maddi manevi hazırlanıp, tabiri caizse pılımı pırtımı toplayarak gitmem. kendi fırsatımı kendim yaratmak için kılı kırk yarmam yani. yurtdışında bir yerde yaşamanın bunca zahmete değeceğini sanmıyorum. ancak şöyle olabilir; çok uluslu şirkette çalışmanın verdiği avantajla, yine bildiğin işi yapmak üzere, süresi sınırı belli olarak, dolgun bir maaşla, ecnebinin expat dediği şekilde giderdim. bir ara böyle mısır'a gitme durumum vardı, darbeci sisi'yle bizimkiler papaz olunca işlere de yansıdı, mevzu askıya alındı. biz bir günde rabiacı olmadık.

Son düzenleme:
Tüm düzenim burda. Yeni bir hayat, yeniden bir düzen kurmak demek. Emekli olunca belki güneylere inebilirim.

Geri