Fırında Bamya Tarifi

• Kullanıcı Özlem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Çorbalar ve Sulu Yemekler
🕒 Konu sahibi 3 saat önce aktifti
1710836071163.jpeg
Malzemeler

670 gr. sivri bamya konservesi
250 gr. kuşbaşı et
1 adet kuru soğan
Sızma zeytinyağı
1 çorba kaşığı domates salçası

Yapılışı

Kuşbaşı eti kendi suyuyla kızgın tavada çevirip içine yarım ay doğradığınız soğanları ekleyin. Etleri ve soğanları biraz daha soteleyip ısıya dayanıklı fırın kabına aktarın. Sivri bamya konservesini süzüp kavurduğunuz etlerin üzerine ekleyin. 1 çorba kaşığı domates salçasını 1 su bardağı suda eritip kabın içine dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dk. pişirin.
alıntı

forumdan birine bamya yemeği ikram et konusu gibi oldu konu, özlem’in bu tarifi açmasını bekliyormuşuz meğer… ilk defa bu kadar bamya seven insanı bir arada görüyorum, duygulandım. (duygulanmaya yer arıyorum)

Hayret Özlemanım, doğru ve lezzetli bir olgu açmışsınız.

Bamyayı, Türk erkekleri pek sevmez, ay niye bilmiyorum, pis kompleksliler, ya bu erko kuşkoları Yunanistan'a yollayıp oradan kadınlar mı alsak?

Bamya, aşırı leziz bir olgudur, zeytinyağlısı çok güzel bir meze ve yemektir, etlisi pek tasvip edilmez lakin yenir, fırında, ocakta, mangalda, her yerde bamya yapınız.

Bamyayı, sadece aşırı üst düzey gurmeler sever.

Listemde olduğu için bu hafta yedim ve dondurulmuş bulabildim, sulu sulu yemek varken yani zar zor bulduğum bamyayı fırınlayarak ziyan edemezdim…((

geçen
bamya baya pahalanmış diyorlardı

Burada 200 ile 300 TL arasında değişiyor fiyatı.

Geri