Firarperest*Uzaktan sevmek

M
  • Kullanıcı Myself
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forum Meydanı
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
seni uzaktan seviyorum diye düşündü erkek içinden yaklaşmadan , anlamadan , anlaşılmadan ! ben seni beklentisiz seviyorum hiçbirşey ummadan , talepte bulunmadan , hayal bile kurmadanKendi içimde taşıdığım sessiz sedasız bir sır buBen belkide senden çok bu sırrı seviyorum
Sırrın senden bile güzel çünkü,senden bile özelSırrın bir billur kadeh kırılmasın diye yüreğimde taşıyorumSırrın nazenin bir mum alevi,sırf yanmaya devam etsin diye karanlığı gündüze yeğliyorumKimse bilmiyor,bilmeside gerekmiyorHem kim , ne anlar ?Ateş bu hep düştüğü yeri yakarBense ne birşeyleri değiştirmek peşindeyim,ne bir yere varmakNe sahip olmak derdindeyim,ne kendimi kanıtlamakHerşey olduğu gibi kalsın istiyorumBen hep bir sıfır mağlup olayım;sen hep uzak bir hayalden ibaretSen olduğun gibi kal , ulaşılmaz dokunulmaz koklanılmaz Ben olduğum gibi , dünya olduğu gibiMerkez efendinin dediği gibi, herşey zaten dengede ve ahenkte,canım efendimherşey zaten merkezinde
Ben senin ismini tarçın kokulu akide şekeri gibi tutuyorum ağzımda damağımda ruhumdaKaygılarını biliyorum,yalnızlıklarını,kırgınlıklarını ve hırslarınıda Kalbinin ritmini duyuyorum,yanında olmasam ,elini tutmasamdaruhunun en çirkef,suretinin en çirkin,zihninin en çiğ hallerini biliyorum;hiçbirini gözlerimle görmemiş olsamda ne bir mükafat verdin bana ne bir cezaama cennetinize biliyorum cehenneminide
Seni olduğun gibi sevdim,tüm günahların ve arızalarınlauzaktan sevmenin en güzel yanı bu zatenkimseyi değiştirmeye kalkmıyorsunherşeyi olduğu gibi kabulleniyorsunAynı gökkubbenin altında yaşadığımızı bilmek yetiyor banaBaşımızı kaldırdığımızda gördüğümüz sema aynı,yıldızlar aynı, dolunay aynıBunu bilmek yetiyor banaUmurumda değilki kiminle uyuyorsun kimin yanında
Bacağında şarapnel parçasıyla yaşayan bir asker gibiyimEtimde yabancı bir madde,kemiğimde bir metal parçası gibi duruyor aşkın bendeBaşkası duysa korkar,Aman derNasıl olur _ Böylede yaşanırmı ?Halbuki ben alıştımRahatsız etmiyor beni,onu anladımŞarapnel ve ben gül gibi geçiniyoruz yanyana ama karışmadan birbirimize !

Seni uzaktan seviyorum diye geçirdi kadın içinden ve başını çevirdi Bakmadı bile ondan yana bakması gerekmedi
Ne güzel uzaktan sevmenin rahatlığı,hafifliği,beklentisizliğiHerkesin habire birbiri hakkında konuştuğu bu dünyada ' biz ' diye birşey olmayınca hakkımızda konuşacak birşeylerde bulamıyorlar ; ne güzel Özgürlük işte
Sen özgürsün dilediğin zaman gidersin aklının estiği yöneTutsaksın bir o kadarMecbursun kendi sorumluluklarına,alışkanlıklarına,hayatınaYapışmı şsın kabuğunaHayalimdeki sen gerçek senden daha özgür aslındaGörsen hayalimdeki seni kıskanırsın
Seni sevdiğimi söyleyememekteki ısrarım bu yüzdenherşey böyle daha duru daha güzelSöylesem büyü bozulurzaman ağırlaşır,zaman hantallaşırDoğallık kaybolur,konuşmalar yapaylaşırSöylesem dünya durur,bir daha hiçbirşey aynı olmazsen değişirsinBirbaşka hal gelir üzerinebir beklenti,bir istek,bir kıvanç,gizliden gizliye bir kibir siner bakışlarınaAşıklar kibirli olur demiş şair Sevdiklerini fethedilmiş bir kale gibi görmeye kalkarlar
Bense hayat boyu susmaya razıyım,o kibri gözlerinde görmektense

Böyle bir adama
Yaklaşmaz hiçbir güzellik
Doğduğu günden beri kalbinde bir delik,
almak için bütün sızıları içine

Oğuz Atay tanısa seni , seni anlatmak için söylerdi bunları Bütün sızıları içine çeken adamsın çünküBirde beni almanı istemem o delik kalbine
Uzaktan sevmek daha güzeldir bazen ne incitir,ne acıtır
Ne yaralar , ne kanatırGözlerinle görmediğin ama sesini duyduğun,varlığıyla huzur bulduğun bir denizin yakınında yürümek gibidir böyle sevmekuzaktan sevmek en güzelidir bazen

Elif Şafak

İnsan kendi bulurmuş doğru yolu. Ben bulamazdım. Bana, başkalarına gösterdikleri basmakalıp yolları öğrettiler. Başka türlü bir itinayla tutmalıydılar beni. Ahh Oğuz Atay öğretti saolsun .

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri