fındık kilo aldırır mı? fındık şişmanlatır mı?

• Kullanıcı Volina
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Diyet Ve Sağlıklı Beslenme
Konu sahibi son olarak 2623 gün önce görüldü
Fındık kilo aldırır mı? fındık şişmanlatır mı?
Merhaba arkadaşlar, bugün ki yararlı bilgimiz fındık hakkında olacak. Bildiğiniz gibi fındık oldukça yararlı bir besin kaynağıdır. Ülkemizde, aynı şekilde fındık tüketimi oldukça fazla olmakla beraber, Fındık üretimi'de fazladır. Fındığın zayıflatıcı bir yönünü söyleyenler oluyor fakat aslında şöyle bir durum var fındık fazla kalori veren bir besin kaynağıdır. Fazla tüketilmesi, fazlaca kilo almanıza sebep olabilir. Fındığın başlıca faydalarını sayacak olursak; yüzü güzelleştirme etkisi, hücreleri yenileme etkisi. ve daha bir çok etkisi olduğu söylenmektedir. zaten bilirsiniz ki fındık bir çok güzellik ve kozmetik kremlerinin içinde'de bolca bulunmaktadır. ( özellikle pearling kremlerinde. ) hücreyi yenilemesinden dolayı sebebi'de budur. birde bahsetmeliyim ki, Fındık tok tutuyor! günde 1 avuç fındık mutlaka ki tüketiniz. fazlasına kaçmayınız zaten her şeyin fazlası zarardır.

Fındık yüksek enerji kaynağıdır. 100 gramında 600 kalori vardır. Fazla tüketildiğinde kilo yapar.
Yüksek kalorili olduğu için miktarına dikkat ederek tüketmeliyiz; yoksa kilo almamıza sebep olur.

O zaman kilo almak için fındığı çoğaltmalıyız :D

Her hafta bir avuç fındık yemek faydalıymış bile. Ben üzgün, halsiz, yorgunken bir avuç kadar yiyorum; acayip enerji veriyor, daha iyi hissediyorum kendimi.

Her hafta bir avuç fındık yemek faydalıymış bile. Ben üzgün, halsiz, yorgunken bir avuç kadar yiyorum; acayip enerji veriyor, daha iyi hissediyorum kendimi.
Bundan sonra bende öyle yapıcam. Anne tarafı samsunlu bide fındığın kralı bizde :D

o her hafta değil bence her gün olması gerekiyor:) evet fındığın zayıflattığı hakkında bi bilgim yok ama.. çok faydalı olduğunu herkes biliyodur...

Her hafta bir avuçtan zarar gelmez ama her gün avuç avuç yememek lazım. :)

Enerji verir haftada bir avuç yesek zararı olmaz.

Kavrulmamış olanlar daha az kalorili sanırım. Ama kesinlikle aldırır.

Enerji içeriği yüksek bir besindir. Antioksidan etkisinden ve içerdiği tekli doymamış yağ asitlerinden dolayı günde 4-5 tane yenmesi sağlık açısından yararlı olacaktır.

Aldırır. 4-5 taneden bi şey olmaz ama. :p Faydalı olduğunu okumuştum abartmadan yenirse.

Kilo aldırsa da çok güzel. Tabii ölçülü yemek lazım.

Geri