Filtresizler

• Kullanıcı Dem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forum Meydanı
Konu sahibi son olarak 20 gün önce görüldü
"Hepimiz hayatımız boyunca insanları kırmamak için bol bol rol yapıyoruz. Ama tabii bu fazlasıyla yorucu bir şey. Bir gün bir arkadaşım aradı ve ısrarla buluşmak istedi. Ona, "Seni görmek istemiyorum şu an.” diyemediğim için hasta taklidi yaptım. Neden böyle davranmak zorunda kalıyoruz ki? diye düşündüm sonra. Galiba toplumun bize dayattıklarını yaparken öz saygımızı yitiriyoruz ya da bazen “Herkes beni sevsin.” dürtüsüyle düşündüklerimizi saklıyoruz. İşte tam da bu sayede çıktı Filtresizler. Bu benim -olabildiğince- filtresiz kendimi ifade etme biçimim oldu. Telefonu kapatınca aklımdan bu zamana kadar söyleyemediğim onlarca cümle geçmeye başladı, yani bir sürü “Aaaa öyle söylenmez”. Aslında hepimizin içinden geçen ama yuttuğumuz cümleler… Bizi biz olmaktan alıkoyan herkese ve her şeye karşı dik durmak gerektiğine inanıyorum lakin yazdığım her şeyi dile getirebiliyor muyum? Hayır! Ama en azından bir yerden başladığım için mutluyum.
Daha söylenecek çok şey var. İçinize atmayın ki, birlikte iyileşelim, iyileştirelim :)))"

''Ona, "Seni görmek istemiyorum şu an.” diyemediğim için hasta taklidi yaptım.''

Herkes beni sevsin dürtüsü değil de bazen gereksiz kalp kırmak istemezsin ve bahanelere sığınırsın.
Hepimiz aklımızdaki dilimizde şekilde davransak sanırım dayanılmaz olur her şey.
Bazen susmaktır doğru olan konuşmaktansa.

değer verdiğimiz bazı insanları kırmamak adına pembe yalanlara sığınmak aslında kendimizi avutmaktan öte değil. yaş aldıkça kartlaşan ve katılaşan bir adam olarak hala içimde vicdandan doğan masumiyet olsa da ters düştüğüm anda en filtresizinden olumsuz ya da kırıcı olabiliyorum. en azından gerçeği söylemiş olamanın rahatlığıyla sonrasında aklımda herhangi minik keşkeler ya da öyle demesemiydimler kalmıyor, ve evet kahveyi de çayı da şekersiz içiyorum.

• Beğen
Tepkiler: Dem
Bazen insanları kırmamak adına söylediklerimize uyguladığımız filtreler biz olmaktan uzaklaşmanıza sebep olur. Ve bu bazenler çoğalıyor bazen...

zamanında bazen diye şiir yazmıştım. o aklıma geldi bu kadar çok bazen kelimesi görünce

• Beğen
Biriyle konuşmak istemeyip konuşmak zorunda olmak bu da değişik bi çaresizlik

• Beğen
Bu akşam buna hazır değilim. Lakin o kadar doluyum ki belki de bana iyi gelecek bu konu en kısa zamanda ne var ne yoksa dökeceğim.

• Beğen
Vaktiyle söyleyemediğim hayır cevapları yüzünden biriken patlamalar yaşayabilirim. Çok daha yumuşak geçişler yapabiliecekken çok kırıcı olabiliyorum. Çünkü kendimi ihmal ettiğimi fark ediyorum. Bana biraz ben lazım deyip beni benden uzaklaştıranları hayatımdan çıkarmak durumunda kalabiliyorum.

Ne düşünüyorsam onu söylerim, ne istiyorsam onu yaparım. Daha önce kimse için kendimi bozmadım. İstemediğim bir şeyi yaptığım zaman mutlu olacak insanın hayatımda ne işi var.

Geri