filmlerde kötü karakterlerin iyi karakterlerden çok sevilmesi

Konu sahibi son olarak 2328 gün önce görüldü
başlık efso, neyse başlıkta da belirttiğim gibi filmlerde kötü karakterlerin iyi karakterlerden çok sevilmesi, bu laleler neyi doğru yapıyorlar da kaos istemelerine rağmen seviliyorlar? bakınız joker;

tumblr_o5wbn5qpRc1ul6g5yo1_500.jpg

star wars'a filmleri izleyerek değilde anime serilerini izleyerek başlamış birisi olarak darth vader'in darth sidious olduğunu sanıyordum sonra sky walker'in hani şu dostları uğruna ölüme koşan, droidini bile geride bırakmayan haşin çocuk olduğunu öğrendiğimde yaşadığım hayal kırıklığını hiç bir zaman yaşamadım sanırım.

Düzen muhafızı, mevcut düzende ezilmiş kimselerin pek hoşuna gitmez.

Mesela, dönemin sosyal ve ekonomik liderleri cahiliye döneminin sürmesini isterken, İslamiyet köleler, siyahiler ve hor görülmüşler arasında yayıldı.

Sosyolojik bir gerçek olarak, Gotham şehrinin valisi Batman'ı sever ve destekler iken, düzenini baltalayacak her bir kahramanı halk nezdinde "kötü" ilan edecektir.

"İşsiz, güçsüz adam devrimci olur" diye bir klişe var.

Kötü kahramanlara yakınlık hissedenlere dair sosyolojik çıkarımlar s.18

kötüyüm diyorum seviyorlar
film gibi

Çünkü daha gerçekçiler, çünkü iyi karakterler hep salak :/

Bu bir tez konusu Sinema toplum ve algi yonetimi...
Kisaca soyle ozetlenebilir.
Zihnimizde kodlar vardir ve bunlar deneyimlerimizden suzdugumuz bilgi, izlenim ve duygularla olusur.
Ve biz yargilarimiza bu kodlarla variriz. Ve hic bir yargi ozneden bagimsiz olamaz yani kendimizden.
Dolayisi ile olusturulan karakterlerin hikayelerinin alti dogru doldurulmus ise oyuncunun yarattigi sinerji ile onu icsellestirebiliyoruz.
Ve perdede ki karakterlerle alakali vardigimiz yargida zihnimizdeki kodlar devreye giriyor.
Biz o karakteri aklayip hikayesindeki birseyleri kendimizle ozdeslestirebiliyoruz.
Cunku gercek hayat ne salt iyi ne salt kotudur ikisinin dengesidir.
ve sinema algi yonetimi konusunda sistemin en cok ve en iyi kullandigi sanattir.
Cunku toplumsal kodlarimizla bizi rahatca manipule edebiliyor.

Demis idi hocam. ayrica didaktik uslubumdan bende nefret ediyorum ama baska turlu aciklanamazdi :)

İyi karakterleri bu kadar salaklaştırılmış bir şekilde önümüze sundukları için mustehaklık durumu giriyor devreye.
Bazen de farklı durumlar olabiliyor. Mesela Broen dizisini izlerken seri katilimiz okul servisini kaçırıyor. Sonrasında çocuk işçi çalıştıran 5 büyük iş yerinin yanmasını talep ediyor yakılmazlar ise çocukları öldüreceğini dile getiriyor. Çelişkili, garip bir sempati uyandırmıştı bende.

Geri