Film Önerileri

Konu sahibi son olarak 3072 gün önce görüldü
Mutlaka izlenmeli, yada bir daha izlemem dediğiniz filmler nedir :rolleyes:

Yedi.jpg

IMDB Puanı:8.6/10
Yapım:1995 ~ ABD
Tür: Dram, Gerilim, Gizem, Macera, Polisiye, Suç
Yönetmen: David Fincher
Oyuncular:Brad Pitt, Morgan Freeman, Kevin Spacey, Gwyneth Paltrow, R. Lee Ermey, John Cassini, Reg E. Cathey, Andrew Kevin Walker, Alfonso Freeman, Beverly Burke, Bob Collins, Bob Mack, Cat Mueller, Charline Su, Daniel Zacapa, Endre Hules, George Christy, Hawthorne James, Lennie Loftin, Peter Crombie, William Davidson
Senaryo: David Fincher, Andrew Kevin Walker
Yapımcı: Phyllis Carlyle, Arnold Kopelson
Görüntü Yönetmeni: Darius Khondji
Müzik:Howard Shore, Marvin Gaye, Nine ınch Nails
Filmin Websitesi:www.se7enmovie.com
Süre:2 saat 3 dk
Gösterim Tarihi:16 Şubat 1996 (Türkiye)

Filmin Fragmanı için tıklayın

** Güzel bir polisiye - suç filmiydi. Bu türü sevenler için tavsiye edilebilir. Filmde 7 büyük günahı işleyenleri kendi yöntemleriyle cezalandıran bir katili anlatıyo. Ama ben filmin sonunu beğenmedim :icon_wink: daha iyi bitebilirdi.

Puanım 6/10 :D

Kemik-Koleksiyoncusu.jpg

IMDB Puanı:6.3/10
Yapım:1999 ~ ABD
Tür: Dram, Gerilim, Gizem, Polisiye, Suç
Yönetmen: Phillip Noyce
Oyuncular:Angelina Jolie, Denzel Washington, Queen Latifah, Luis Guzmán, Michael Rooker, Ed O'neill, Zena Grey, Bobby Cannavale, John Benjamin Hickey, Mike McGlone, Amanda Gay, Andrew Semple, Christian Veliz, Ed O Neill, Frank Fontaine, Gary Swanson, Jim Bulleit, Jonathan Stark, Leland Orser, Mary Hammett, Mateo Gomez, Olivia Birkelund, Richard Zeman, Sylvia Stewart, Terry Simpson
Senaryo:Jeffery Deaver
Senaryo (Kitap):Jeffery Deaver
Yapımcı:Martin Bregman, Michael Bregman, Louis A. Stroller
Görüntü Yönetmeni: Dean Semler
Müzik:Craig Armstrong
Filmin Websitesi:The Bone Collector
Süre:1 saat 58 dk

Filmin fragmanı için tıklayın

** Film yine bir polisiye - suç :D katil seri cinayetler işliyo ve her cinayette daha sonra ki cinayetine ilişkin bazı ipuçları bırakıyo. belki 10 kere izledim :D Polisiye suç sevenler için tavsiye edebilirim :)

Puanım 8/10

Buyuk-Baba-1247729461.jpg

Yapım:2009 ~ ABD
Tür: Dram, Komedi
Yönetmen:Bob Goldthwait
Oyuncular:Robin Williams, Alexie Gilmore, Brittany Christine, Constance Best, Danielle Barnum, Gary, Heidi Barrientes, Jessi Canlas, Matt Clark, Max Canlas, Naomi Glick, Steve Anderson
Senaryo:Bob Goldthwait
Yapımcı:Howard Gertler
Görüntü Yönetmeni:Horacio Marquínez
Müzik:Gerald Brunskill
Süre:1 saat 39 dk
Gösterim Tarihi:21 Ağustos 2009 (ABD)

** Robin Williams ismini görüp sizde kanmayın bence en kötü filmiydi :D Filmin konusu oğlu tuhaf şekilde ölen edebiyat öğretmeninin (robin ) oğlunun ağzından yazdığı intihar mektubu çok popüler olur. Bu da ondan faydalanmaya başlar. Aslında konusu güzeldi ama ben pek beğenmedim. +18 koymakta fayda görüyorum konuya :D

Puanım : 5/10 (o da robin'in hatırana :D )

Olagan-Supheliler.jpg

IMDB Puanı:8.7/10
Yapım:1995 ~ ABD, Almanya, İngiltere
Tür: Dram, Gerilim, Gizem, Macera, Polisiye, Psikolojik, Suç
Yönetmen:Bryan Singer
Oyuncular:Kevin Spacey, Benicio Del Toro, Gabriel Byrne, Stephen Baldwin, Chazz Palminteri, Pete Postlethwaite, Kevin Pollak, Suzy Amis, Giancarlo Esposito, Dan Hedaya, Smadar Hanson, Christine Estabrook, Pete Postlethewaite, Carl Bressler, Jack Shearer, Paul Bartel, Phillip Simon
Senaryo:Christopher McQuarrie
Senaryo (Kitap):John Ottman
Yapımcı:Bryan Singer, François Duplat, Art Horan, Michael Mcdonnell, Hans Brockmann
Görüntü Yönetmeni:Newton Thomas Sigel
Müzik:John Ottman
Süre:1 saat 42 dk
Gösterim Tarihi:15 Aralık 1995 (Türkiye)

** 5 'ide birbirinden yetenekli ve sabıkalı :D Bir patlama olayı için gözaltına alınırlar filmin konusu özetle bu. Filmde esas soru şu kimdir bu Keizer Soze :D türünün en iyi filmi diyebilirim. İzlemeyenlere şiddetle tavsiye ediyorum :alkis:

Puanım 9/10

Esaretin-Bedeli.jpg

IMDB Puanı:9.2/10
Yapım:1994 ~ ABD
Tür: Dram, Gizem, Polisiye, Psikolojik, Suç
Yönetmen:Frank Darabont
Oyuncular:Morgan Freeman, Tim Robbins, Bob Gunton, Gil Bellows, William Sadler, Jeffrey DeMunn, Clancy Brown, Ned Bellamy, James Whitmore, Larry Brandenburg, Brian Delate, Dana Snyder, David Proval, Jude Ciccolella, Mark Rolston, Paul Kennedy, Alan R.kessler, Alfonso Freeman, Alonzo F. Jones, Bill Bolender, Brad Spencer, Brian Brophy, Brian Libby, Charlie Kearns, Chuck Brauchler, Claire Slemmer, Cornel Wallace, Dennis Baker, Dion Anderson, Don McManus, Donald Zinn, Dorothy Silver, Eugene C. Depasquale, Frank Medrano, Fred Culbertson, Gary Lee Davis, Glenn Quentin, Gordon Greene, Harold E. Cope Jr., James Kisicki, James Babson, Joe Pecoraro, John Woodward, John D. Craig, John Horton, John E. Summers, Joseph Ragno, Ken Magee, Mack Miles, Michael Lightsey, Morgan Lund, Neil Summers, Neil Giuntoli, Renee Blaine, Richard Doone, Rob Reider, Robert Haley, Rohn Thomas, Ron Newell, Scott Mann, Vj Foster
Senaryo: Stephen King, Frank Darabont
Senaryo (Kitap):Stephen King
Yapımcı:Niki Marvin, Liz Glotzer, David V. Lester
Görüntü Yönetmeni:Roger Deakins
Müzik:Thomas Newman
Filmin Websitesi:www.shawshankredemption.org
Süre:2 saat 22 dk
Gösterim Tarihi:10 Mart 1995 (Türkiye)

Filmin Fragmanını izlemek için tıklayın

** Bu filmi izlemeyen çok şey kaybetmiş demektir :) Film suçsuz yere hapse atılan bir adamın kadere nasıl meydan okuduğunun canlı bir kanıtı. Filmi izlediğinizde hayata bakış açınız değişecek. Herkesin severek izleyeceği bir film şiddetle tavsiye ediyorum.

Puanım 10/10

Baslangic-1280480463.jpg

Sinemalar.com Puanı:9.1/10
IMDB Puanı:9.1/10
Yapım:2010 ~ ABD, Fransa, İngiltere, Japonya
Tür: Aksiyon, Bilim Kurgu, Casusluk, Dram, Fantastik, Gerilim, Gizem, Macera, Psikolojik, Suç
Yönetmen:Christopher Nolan
Oyuncular: Leonardo DiCaprio, Marion Cotillard, Ellen Page, Joseph Gordon-levitt, Michael Caine, Cillian Murphy, Ken Watanabe, Tom Hardy, Talulah Riley, Dileep Rao, Pete Postlethwaite, Lukas Haas, Claire Geare, Michael Gaston, Tom Berenger, Yuji Okumoto, Taylor Geare, Adam Cole, Alex Lombard, Alonzo F. Jones, Andrew Pleavin, Andrew Hoagland, Angela Nathenson, Asim Ahmad, Benjamin Riley, Carl Gilliard, Colin Smith, Daniel Girondeaud, Felix Scott, Jack Gilroy, Jack Murray, Jason Tendell, Jean-christophe Leger, Jill Maddrell, Jo Seong-hwan, John Lawson, John Ceallach, Ken Bhan, Kraig Thornber, Lisa Reynolds, Marc Raducci, Michael August, Mobin Khan, Natalie Nastulczykova, Natasha Beaumont, Nicole Pulliam, Norman Saleet, Peter Basham, Rosanna Pansino, Scott Pretty, Seong-hwan Jo, Shannon Welles, Shelley Lang, Tohoru Masamune, Youlanda Davis, Zachary Christopher Fay
Senaryo:Christopher Nolan
Yapımcı:Christopher Nolan, Jordan Goldberg, Emma Thomas, Zakaria Alaoui
Görüntü Yönetmeni:Wally Pfister
Müzik:Hans Zimmer
Filmin Websitesi:inceptionmovie.warnerbros.com
Süre:2 saat 22 dk
Gösterim Tarihi:30 Temmuz 2010 (Türkiye)

** Leonardo yetenekli bir hırsız ama uzmanlık alanı rüyalar =)))) Bu yeteneği onu uluslararası bir kaçak haline getirmiş ve çok sevdiği ailesinden uzak kalmıştır. Şimdi tek bir şansı var elinde eğer başarılı olursa ailesine kavuşacaktır. Filmin 2 saat olması gözünüzü korkutmasın bende tavsiye üzerine izledim ve şimdi herkese tavsiye ediyorum ayrıca film en iyi 50 film sıralamasında 6. sırada. Boşuna elde edilmemiş bir başarı olduğunu izlediğinizde sizde anlıycaksınız iyi seyirler :rolleyes:

Puanım : 9,9/10 :p

Gizli-Pencere.jpg

IMDB Puanı:6.5/10
Yapım:2004 ~ ABD
Tür: Dram, Gerilim, Gizem, Korku, Psikolojik, Suç
Yönetmen: David Koepp
Oyuncular: Johnny Depp, Maria Bello, John Turturro, Timothy Hutton, Charles S. Dutton, Sarah Allen, Bronwen Mantel, Elizabeth Marleau, Gillian Ferrabee, Isabelle Champeau, Joan Heney, John Dunn-hill, Kevin Woodhouse, Kyle Allatt, Len Cariou, Matt Holland, Richard Jutras, Vito Defilippo, Vlasta Vrana
Senaryo: Stephen King, David Koepp
Senaryo (Kitap): Stephen King
Yapımcı:Ezra Swerdlow, Gavin Polone
Görüntü Yönetmeni:Fred Murphy
Müzik:Hans Zimmer, James Newton Howard, Philip Glass, Geoff Zanelli
Filmin Websitesi:www.sonypictures.com/movies/secretwindow
Süre:1 saat 36 dk
Gösterim Tarihi:18 Haziran 2004 (Türkiye)

** Eğer sizde benim gibi depp'i sadece karayip korsanlarından tanıyorsanız bu rolüne çok şaşıracaksınız :D filmin konusu bir kitaptan uyarlanmış ve kitabın yazarı : Stephen King ;) Filmde korku - gerilim yazarını canlandıran depp'in karşısına onun kısa hikayesini çaldığını idda eden bir psikopat çıkar ve adalet istemektedir. Film bir yerde monotonlaşıyo ve sıkıyo sizi ama daha sonra tekrar ivme kazanıyo. Sonuna kadar izlemenizi tavsiye ediyorum. Gerçi bu tür filmlerin sonu hep benzer oluyo ama depp'in mükemmel oyunculuğu için kaçırmayın derim iyi seyirler :)

Puanım : 8/10

Sikiysa-Yakala.jpg

IMDB Puanı:7.8/10
Yapım:2002 ~ ABD
Tür:Aksiyon, Biyografi, Dram, Komedi, Polisiye
Yönetmen: Steven Spielberg
Oyuncular: Leonardo DiCaprio, Tom Hanks, Jennifer Garner, Amy Adams, Christopher Walken, Elizabeth Banks, Sarah Lancaster, Nick Zano, Martin Sheen, Kam Heskin, Ellen Pompeo, Amy Acker, Jaime Ray Newman, Brian Howe, Jamie Anderson, Jessica Collins, Margaret Travolta, Shane Edelman, Andy Signore, Jasmine Jessica Anthony, Jeremy Howard, Jillian Clare, Lauren Cohn, Thomas Kopache, Alden Olmsted, Alexander Bisping, Ashley Cohen, Brandon Keener, Cali Ross, Casey Kern, Charles Mcclelland, Clyde Tull, Cyrus King, David Austin, Elina Jaiden, Frank John Hughes, Gary Castro Churchwell, Hilary Rose Zalman, Jacki Tenerelli, Jan Munroe, Jason Grutter, Jean-françois Blanchard, Jeffrey Squire, Jeffrey Pritz, Jennifer Kan, Jennifer Manley, Jesse Heiman, Jim Antonio, Joel Ewing, Jonathan Brent, Joshua Michael Kwiat, Karrie Maclaine, Kelly Hutchinson, Kelly Cohen, Kim Sky, Kyle Davis, Larry Vigus, Lidia Sabljic, Lilyan Chauvin, Mark Correy, Max Spielberg, Michael Lightsey, Mike Baldridge, Nick Pellegrino, Pablo Lewin, Pete Macnamara, Reed O'garvin, Ric Mccloud, Sean Welch, Stephen Dunham, Summer Moore, Veronique Ory
Senaryo:Jeff Nathanson
Senaryo (Kitap): Frank Abagnale Jr., Stan Redding
Yapımcı: Steven Spielberg, Michel Shane, Walter F. Parkes
Görüntü Yönetmeni:Janusz Kaminski
Müzik:John Williams, Bobby Darin
Dağıtım:UIP Filmcilik
Filmin Websitesi:Catch Me If You Can
Süre:2 saat 21 dk
Gösterim Tarihi:31 Ocak 2003 (Türkiye)

** Tom ve Leonardo'dan tadına doyulmaz eşsiz bir film :) Leonordo'nun çok yetenekli bir dolandırıcıyı canlandırdığı filmde Tom'da onu yakalamaya çalışan polisi oynuyo. Film kimi yerde komik kimi yerde hüzünlendiren sahneleriyle göz dolduruyo. Ben beğendim çok diyemem ama güzel bir filmdi. Film arşivlerinde yerini alması gereken bir film.Pişman olmıycaksınız =))))

Puanım : 6/ 10

Uyumsuz
Zamana Karşı
Kaptan Amerika; Kış askerleri
Sihirbazlar çetesi
Açlık oyunları
Maymunlar cehennemi

Geri